ستاری در دیدار امام جمعه همدان:
اولویت زیستبوم دانشبنیان همراهی با محورهای گام دوم انقلاب است
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری گفت: شرکتهای دانشبنیان و استارتاپی در سال گذشته برای اقتصاد و اشتغال کشور، غرورآفرین بوده است و در راستای تأکید بینیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری بر این حوزه، نقش این زیستبوم در اقتصاد و اشتغال کشور پررنگ وج دی تر دنبال میشود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در دومین بخش سفر علمی و فناورانه به استان همدان، همراه با استاندار همدان، مهمان حجتالاسلام المسلمین حبیبالله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان شد، ستاری به رسم سفرهای پیشین در این دیدار گزارشی از دستاوردهای معاونت علمی و فناوری در حوزه شرکت های داشن بنیان جوانان و زیست بوم استارتاپی ارائه کرد..
ستاری، تمرکز جدی روی شرکت های دانشبنیان برای گذار از خام فروشی، یکی از محورهای فرهنگساز این اقتصاد دانست و گفت: شرکت های دانش بنیان هرروزه یک محصول جدید تولید می کنند، به فناوری جدیدی می رسند یا خدمتی تازه ارائه می دهد که زندگی مردم را نسبت به قبل متحول می کند.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان، از 3 مأموریت مهم کاروان علم و فناوری دولت در سال جاری گفت و ادامه داد: امسال 3 محور مهم در دستور کار معاونت علمی و فناوری است، نخست توسعه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری به روال سال گذشته ادامه می یابد و همچنین توانمندسازی شرکت های دانش بنیان تأمین کالای تحریمی با توجه به شرایط فعلی کشور و ظرفیتهایی که این کسب و کارها دارند بخش دیگری از دستور کاروان علمی و فناوری دولت تدبیر و امید است.
به گفته معاون علمی و فناوری رییسجمهوری، شرکت های دانش بنیان و روند رو به رشد فروش این شرکت ها به کمک اقتصاد و اشتغال کشور میآید. این کسب و کارها سال گذشته 90 هزار میلیارد تومان فروش داشتند و امسال نیز با حمایت های زیرساختی از جمله اجرایی کردن بندهای قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان، این روند روبه رشد ادامه خواهد یافت.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با تأکید بر این که توسعه اقتصاد دانشبنیان از دانشگاهها آغاز میشود، اظهار کرد: برنامه سوم پیگیری تحولاتی است که باید در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی رخ دهد. انسان سازی رسالت مهم دانشگاهها است و جامعه، اثر مطلوب دانشگاهها را با نوآوریهای تازه تربیت شدگان خلاق و کارآفرین دانشگاهی لمس میکند. برای این محور، مدل های تازهای در دانشگاهها پیاده سازی شد که خوشبختانه در چند سال اخیر نتایج مطلوب ثمرات ارزنده آن را مشاهده کردیم.
روزهای نخست در دانشگاه ها نسبت به مفاهیم نویی چون نوآوری، کارآفرینی دافعه وجود داشت اما امروز دانشگاه، به باور و درک اهمیت کارآفرینی رسیده است و حرکت در این مسیر را جزو وظایفش می بینید، به طوری که امروز با آغوشی گشوده، از زیست بوم نوآوری و کارآفرینی استقبال می کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بیان کرد: وضعیت بسیار خوبی در منطقه چه در تولید علم و چه استارتاپ ها داریم، اگرچه باایده آل فاصله داریم اما اتفاق مهم یعنی اصلاح نگرش افراد جامعه نسبت به دارایی های ارزنده خود یعنی نیروی انسانی و مفاهیم زیست بوم کارآفرینی ونوآوری آغاز شده است.
ستاری از رشادتها و افتخارآفرینیهای شهدای دفاع مقدس یاد کرد و گفت: پایگاه هوایی در دل همدان یکی از افتخارآفرینترین پایگاه های هوایی کشور، شهدای ارزشمندی را به دفاع مقدس تقدیم کرده است. نخستین شهدای ما در آغازین روزهای دفاع مقدس،برخاسته از این پایگاه هوایی است؛ سیر تاریخی این پایگاه هوایی و خاطراتی که در حافظه خود جای داده، افتخاراتی که آفریده است الگوی مناسب و به یاد ماندنی است.
نقش معاونت علمی و فناوری در شناسایی و بهکارگیری ظرفیتهای استانی راهبردی است
در بخش دیگری از این دیدار، نماینده ولی فقیه در استان همدان گفت: استان همدان نشان داده است های خوبی دارد و هم در محیط دانشگاه و هم حوزه پژوهش ظرفیت های خوبی داریم که به ارگیری و شناسایی این ظرفیت ها، موضوع بسیار مهمی است. از لحاظ منابع انسانی استان همدان بسیار غنی است و معاونت علمی و فناوری می تواند نقشی مهم و راهبردی در شناسایی و بهره وری از این منابع ارزشمند ایفا کند.
حجت الاسلام شعبانی، محصولات کشاورزی با ظرفیت صادرات را یکی دیگر از فرصتهای استان همدان برشمرد و گفت: افزون شدن دانش، خلاقیت و فناوری می تواند یک نیاز مهم برای رونق تولید استان است؛ این که معاونت علمی و فناوری برای به کار بستن فناوریها، افتخاری است و باید از این ظرفیت ارزشمند به کمک مردم به نحو احسن بهره ببریم.
امام جمعه همدان با بیان این که در زمینه سازی های فرهنگی و ترویجی فرهنگ اقتصاد دانش بنیان همراه معاونت علمی و فناوری هستیم، ادامه داد: شناخت جامعه از اهمیت جایگاه فرزندان خلاق و نوآور موضوعی است که به ترویج و فرهنگ سازی نیاز دارد؛ در این راه از هیچ کوششی فروگذار نمی کنیم؛ در مسیر شناساندن اهمیت ویژه اقتصاد دانش بنیان و سرمایه نخبگانی، همراه معاونت علمی و فناوری خواهیم بود.
پایان پیام/24
Send to friends