مسیر تعامل زیست‌بوم نوآوری و صنعت دفاعی هموار شد
با امضای توافق‌نامه همکاری مشترک معاونت علمی و فناوری با وزارت دفاع:

مسیر تعامل زیست‌بوم نوآوری و صنعت دفاعی هموار شد


زمان مطالعه : 6 دقیقه
کد خبر : 46383
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و وزیر دفاع، توافق‌نامه همکاری دوجانبه در راستای بهره‌گیری از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌های حوزه فناوری در حوزه دفاعی و نیز تسهیل ورود فناوری‌های دفاعی به حوزه تجاری امضا کردند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در آیین امضای توافق‌نامه همکاری مشترک این وزارتخانه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از توسعه همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت دفاعی کشور گفت و ادامه داد: بر بستر این توافق‌نامه همکاری، بالغ بر هزار میلیارد تومان برای سال 98 با شرکت های دانش بنیان  پروژه تعریف شده است که این میزان با توجه به نوع و حجم قراردادها، افزایش می‌یابد. 

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح افزود: اگرچه فعلاً از 10درصد ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بهره می‌بریم، اما قطعاً ظرفیت‌های بیش‌تری در دل این شرکت‌ها نهفته است. این توافق نامه در زمانی 3ساله صورت می‌پذیرد که با توافق طرفیت تمدید و تقویت خواهد شد.

امیر سرتیپ حاتمی این موافقتنامه را ترسیم‌کننده الگویی جدید در همکاری های میان بخش دفاعی و فناوری دانست و گفت: توافق‌نامه یادشده، شکل تازه‌ای از همکاری‌ها را بین حوزه فناوری و صنعت دفاعی کشور رقم می‌زند. مجال بیش‌تری برای نقش آفرینی شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت دفاعی به دست می‌آید تا نقطه عطفی در تعامل میان این دو بخش شاهد باشیم.

وی به استفاده تجمیعی و متمرکز از توانمندی‌های بخش دانش‌بنیان در حوزه دفاعی به عنوان یکی از ستون‌های این توافق‌نامه اشاره کرد و گفت: امروز از توانمندی شرکت های دانش بنیان به صورت بخشی و جزء به جز استفاده می شود .با این توافق‌ همکاری در تلاش هستیم از این توانمندی به صورت تجمیعی و متمرکز استفاده کنیم و این گام مهم به ویژه تجاری‌سازی فناوری‌های پیشرفته بومی در حوزه دفاع برداشته شود.

وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از رونق صنعت دفاعی کشور به کمک شرکت‌های دانش‌بنیان گفت و ادامه داد: ورود توانمندی‌های دفاعی به بخش دفاعی این توانایی می تواند به عنوان پیشران این بخش عمل کند و نمونه‌های موفقی از این فناوری ها در صنایع دفاع اتفاق بیفتد، تکثیر شود و تعداد بیش تری را شامل شود که انشالله اتفاق خواهد افتاد.

وزیر دفاع در ادامه با بیان اینکه  با شرکت‌های دانش‎بنیان و ستادهای فناوری معاونت علمی و فناوری همکاری دیرینه ای داریم  گفت: آثار ارزنده و سازنده این همکاری را در توسعه دانش و فناوری‌های کشور شاهد هستیم. جا دارد از دکتر ستاری صمیمانه تشکر و قدردانی کنم که از یاران و یاوران فناوری های دفاعی کشور هستند قدردانی کنم. 

وی از حمایت زیرساختی شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس این توافق‌نامه گفت و ادامه داد: مازیرساخت های بزرگی را در اختیار داریم که ایجاد آن برای بسیاری از شرکت ها هزینه بر هست. این زیرساخت ها در اختیار شرکتها قرار می گیرد، ضمن آن که حمایت های قانونی و زیرساختی نیز توجه می شود.

وزیر دفاع  با تأکید بر بهره‌مندی از خزانه بزرگ دانشی و فناورانه شرکت های دانش بنیان در حوزه فناوری های دفاعی ابراز کرد: این تفاهم نامه زمینه ساز یک گشایش هم در بخش های دفاعی و همچنین بخش های دانش بنیان کشور خواهد بود تا  بتوانیم تحول را در بخش های اقتصادی هم رقم بزنیم. چراکه در حوزه دفاع بخش هایی وجود دارد که می تواند در بخش های اقتصادی و تجاری استفاده شود و متقابلا ظرفیت های حوزه فناوری و تجاری می تواند مقوم بخش دفاعی باشد.

امیر سرتیپ حاتمی بیان کرد: در حالی که تعامل مالی و نظامی آزادانه حق تمامی کشورها است، دشمن به شکل ناجوانمردانه و ظالمانه‌ای تلاش می‌کند کشورمان را از این حقوق اولیه محروم کند و در سایه تروریسم اقتصادی از هیچ تلاشی برای آسیب رساندن به مردم دریغ نمی‌کند، گام به گام پیش خواهیم رفت و با اتکا به خود، پیشرفت خواهیم کرد. جوانان عزم جزم کرده اند و نیازهای کشور را با ابتکار و دستان خودشان می سازند. 

وزیر دفاع  با بیان این‌که تلاش می‌کنیم برای حفظ بازدارندگی و اقتدار کشور، پا به پای پیشرفت‌های علمی و فناورانه پیش برویم ابراز امیدواری کرد با دست‌یافتن به این پیشرفت و توانمندی‌ها چه در حوزه تجاری و نظامی، تأکیدات مقام معظم رهبری و نیز رییس جمهوری مبنی بر همکاری این دو بخش محقق و ملت از میوه شیرین همکاری ها بهره مند شوند.


حمایت معاونت علمی و فناوری از توانمندی های موجود در حوزه دفاعی


معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم با بیان این‌که حمایت از ورود توانمندی‌های دانشی و فناورانه  شرکت‌های دانش‌بنیان و ستادهای توسعه فناوری به بخش دفاعی حمایت می‌شود، اظهار کرد: این توافق‌نامه همچنین از ورود توانمندی‌های موجود در حوزه دفاعی به بازار تجاری که قابلیت‌ تجاری‌سازی دارند حمایت می‌کند.

ستاری به همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در راستای تعامل زیست‌بوم نوآوری و حوزه دفاعی کشور اشاره کرد و گفت: از سال‌های پیش همکاری های نزدیکی و تنگاتنگی بین ستادها، شرکت های دانش بنیان با وزارت دفاع شده است. گام بزرگی که در وزارت انجام شده این است که وارد تولید نمی شود و به شرکت دانش بنیان می سپارد.

ستاری با بیان اینکه اگر به دنبال پیشرفت و نوآوری هستیم باید کار را به شرکت های دانش بنیان بسپاریم، اظهار کرد: خوشبختانه این کار در وزارت دفاع بوده و پیشتاز این حوزه انجام شده  و بسیاری از این شرکت ها حیاتشان را مدیون وزارت دفاع هستند چراکه حوزه دفاعی کشور به شرکت های دانش بنیان کمک کرد تا نوآوری ها خود را گسترش دهند و پابرجا بمانند.

رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: فناوری ها و نوآوری هایی در بخش خصوصی داریم که با هدف دفاعی ایجاد شده است اما قابلیت و پتانسیل دفاعی دارد. یکی از بندهای توافق نامه هم بر ایجاد ظرفیت همکاری و ورود این فناوری‌ها به صنعت دفاعی استوار است، همچنین در حوزه دفاع هم فناوری هایی داریم که جنبه محرمانگی ندارد و به خوبی می تواند تجاری سازی شود و ارزش افزوده خلق کند.

 ستاری تاکید کرد:معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مسیر توسعه دانش و فناوری را با حمایت از محصولاتی  که برای نخستین بار انجام می‌شود، پوشش ریسک فناوری‌ها و حمایت از نخستین گام‌ها برای گسترش مرزهای دانش و فناوری هموار می‌کند. این توافق‌نامه در امتداد همکاری‌های پیشین با بخش دفاعی کشور، از ورود توانمندی‌های دانشی و فناورانه توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و ستادهای توسعه فناوری بخش دفاعی و متقابلا، سرریز توانمندی‌های موجود در حوزه دفاعی که قابلیت‌ تجاری‌سازی دارند حمایت می‌کند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در پایان گفت: در حوزه های هوایی فضایی، علوم زیستی و علوم شناختی که توسط ستادهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت می‌شود، همچنین  شرکت های دانش بنیان و استارتاپ‌ها همکاری‌هایی صورت گرفته است و به مدد این توافق‌نامه، گسترش خواهد داشت.

پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم