
یونسیان مطرح کرد:
ارتقای توانمندی آزمایشگاهها در حوزههای اولویتدار
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، امیر یونسیان مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور در ادامه سفر به استان خوزستان برای حضور در چهارمین همایش آزمایشگاههای زنجیره معدن و فولاد ایران که به میزبانی شرکت فولاد خوزستان برگزار شد، از دستاوردها، توانمندیها و فعالیتهای شرکت دانشبنیان «فناور اندیشه گستر کامیار» بازدید کرد.
در جریان این بازدید، مدیر شبکه آزمایشگاهی کشور، بر نقش کلیدی آزمایشگاههای توانمند در ارتقای پژوهشها و توسعه فناوریها تأکید کرد و گفت: آزمایشگاههای مجهز و دارای نیروی انسانی متخصص، ستون فقرات توسعه علمی و فناوری کشور محسوب میشوند. این ظرفیتها اگر در مسیر درست بهکار گرفته شوند، میتوانند پشتوانهای مطمئن برای صنایع دانشبنیان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی باشند.
او همچنین افزود: مجموعههای آزمایشگاهی دانشبنیان مانند «فناور اندیشه گستر کامیار»، با عملکرد شاخص و پایبندی به استانداردهای کیفی، الگوی موفقی برای سایر اعضای شبکه آزمایشگاهی کشور به شمار میروند. فعالیت چنین مجموعههایی نهتنها باعث توسعه متوازن زیرساختهای علمی میشود، بلکه در مسیر تجاریسازی دانش نیز نقشآفرین است.
یونسیان، با اشاره به تلاش شبکه آزمایشگاهی برای کاربردیسازی حدأکثری ظرفیت بالقوه آزمایشگاهها و مراکز تحقیقاتی سراسر کشور، عنوان کرد: شبکه آزمایشگاهی کشور بهدنبال تقویت همافزایی بین آزمایشگاههای عضو، ارتقای خدمات و حمایت از مراکز نوآور است.
یونسیان، با بیان اینکه شبکه آزمایشگاهی کشور، همراه و حامی آزمایشگاههای اثرگذار و توانمند حوزههای راهبردی است، ادامه داد: گسترش دامنه فعالیت آزمایشگاههای عضو این شبکه در سطح ملی و بینالمللی و نیز پیوند دانش و فناوریها با صنایع، از مهمترین اولویتهای شبکه آزمایشگاهی کشور به شمار میروند که این موارد، به کمک مراکز آزمایشگاهی و پژوهشی توانمند سطح کشور محقق میشود.
وی افزود: آزمایشگاههای توانمند، مسیر تحقیق و توسعه صنایع و همچنین رفع نیازهای آزمایشگاهی محققان، فناوران و صنعتگران را هموار میکنند و بر همین اساس، ارتقای سطح دسترسی و تسهیل استفاده از خدمات آزمایشگاهی کارآمد، جزو مهمترین اهداف شبکه آزمایشگاهی کشور است.
ارائه خدمات آزمایشگاهی تخصصی در حوزه فرآوردههای کشاورزی و غذا
در ادامه این بازدید، مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناور اندیشه گستر کامیار، گزارشی از فعالیتها، خدمات تخصصی، تجهیزات پیشرفته موجود در آزمایشگاه و اقدامات انجامشده در راستای ارتقای کیفیت خدمات ارائه داد و گفت: این آزمایشگاه در سال 1402 بعد از استقرار سیستم مدیریت کارآمد در آزمایشگاهها، موفق به اخذ گواهینامه تأیید صلاحیت آزمایشگاهها ایزو 17025 شده است. در حال حاضر آزمایشگاه دانشبنیان فناور اندیشه گستر کامیار، با بهرهمندی از نیروی انسانی مجرب و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی، یکی از مجهزترین آزمایشگاههای کنترل کیفیت مواد غذایی و فرآوردههای غذایی، دامی، کشاورزی، آب و خاک و محصولات کشاورزی به شمار میرود.
این فعال حوزه فناوری، با اشاره به تعامل شرکت فناور اندیشه گستر کامیار و شبکه آزمایشگاهی کشور، عنوان کرد: شبکه آزمایشگاهی کشور بزرگترین، کارآمدترین، مفیدترین و بروزترین سیستم ارتباطی بین آزمایشگاههای موجود در کشور است و میتواند در مواردی همچون نشر دانش آزمایشگاهی و به اشتراکگذاری آن بین آزمایشگاههای عضو، اطلاع از دانش روز دنیا و نیازهای مشتریان و استفاده از آن برای بروزرسانی دامنه خدمات آزمایشگاهی، تأمین مواد آزمایشگاهی و تجهیزات مورد نیاز و ... نقشآفرینی داشته باشد.
وی همچنین بر نقش شبکه آزمایشگاهی کشور در ارتقای سطح خدمات علمی شرکت و توسعه بازار خدمات آزمایشگاهی تأکید کرد و افزود: شبکه آزمایشگاهی کشور، به عنوان پلی ارتباطی میان عرضه و تقاضای تحقیقات و آزمایشات در حوزه محصولات غذایی و کشاورزی، با حمایت و توانمندسازی آزمایشگاهها، به ارتقای محصولات این حوزه کمک شایانی داشته باشد.
همچنین ایرج کاظمینژاد مدیر ارشد آزمایشگاههای فناور اندیشه گستر کامیار، به معرفی و تشریح توانمندیها، فعالیتها و دستاوردهای این مجموعه آزمایشگاهی پرداخت و بیان کرد: فعالیتهای این شرکت دانشبنیان، به عنوان یکی از مجهزترین آزمایشگاههای تست مواد غذایی و محصولات کشاورزی در منطقه جنوب و جنوب غرب کشور، زمینهساز ارتقای کیفیت این محصولات شده است و آزمایشگاه، به تمامی سازمانهای دولتی، دانشگاهها، شرکتهای خصوصی و اشخاص حقیقی خدمات ارائه میکند.
وی با اشاره به عضویت این آزمایشگاه از سال 1395 در شبکه آزمایشگاهی کشور، افزود: این آزمایشگاه تاکنون به صورت مستمر و مداوم در زمینههای مختلف از جمله حمایت از پژوهشگران و محققان، تبادل تجربیات و تعامل با سایر اعضا، شرکت در نشستهای سالانه مدیران مراکز عضو، حضور در نشستها و کارگروههای تخصصی و برگزاری آموزشهای مجازی، همراه شبکه آزمایشگاهی کشور بوده است.
کاظمی نژاد در ادامه افزود: این شرکت در ارزیابی سال ۱۴۰۲، جزو ۱۰ آزمایشگاه برتر شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی قرار گرفت. همچنین، در هجدهمین دوره جایزه ملی کیفیت ایران، موفق به دریافت نشان کیفیت دو ستاره در گروه خدمات مشاوره، تحقیقات و توسعه شده است.
آزمایشگاه دانشبنیان «فناور اندیشه گستر کامیار»، مستقر در استان خوزستان، از مراکز ممتاز عضو شبکه آزمایشگاهی محسوب شده و خدمات آزمایشگاهی متنوعی را در حوزههای آب، خاک، کشاورزی و مواد غذایی ارائه میدهد.
فهرست تجهیزات، خدمات آزمایشگاهی و روش آزمونهای شرکت «فناور اندیشه گستر کامیار» در شبکه آزمایشگاهی کشور قابل مشاهده است.
پایان پیام/
#24
Send to friends