ایجاد حداقل شش مرکز ملی آفرینش فناوری تا پایان برنامه هفتم
دهقانی خبر داد

ایجاد حداقل شش مرکز ملی آفرینش فناوری تا پایان برنامه هفتم


زمان مطالعه : 5 دقیقه
کد خبر : 94359
معاون علمی رئیس جمهور اعلام کرد: بر مبنای راهبردهای برنامه ششم توسعه، زمینه‌های لازم فراهم شده که تا پایان برنامه هفتم توسعه، دست‌کم شش مرکز آفرینش فناوری‌ یا آزمایشگاه ملی در کشور ایجاد شود که یکی از این مراکز در حوزه ریزفناوری‌ها و میکروالکترونیک خواهد بود.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، روح الله دهقانی که پیش از ظهر امروز در نشست خبری چهاردهمین نمایشگاه نانوفناوری در محل ستاد توسعه فناوری‌های نانو و میکرو سخن می‌گفت با بیان این‌که توسعه کاربردهای نانوفناوری و بازارسازی برای دستاوردهای این حوزه، یکی از اصلی‌ترین اهداف ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو در دوره جدید است، اظهار کرد: ستاد نانو جزو جریان‌سازان و تاثیرگذاران اصلی در حوزه نانوفناوری است و یکی از مهم‌ترین دستاوردهای این ستاد طی سال‌های گذشته تاکنون را می‌توان ترویج و گسترش فرهنگ نانو میان مردم و ایجاد یک جریان خوب تولید علم و فناوری در این حوزه دانست. به واسطه تلاش‌ها و فرهنگ‌سازی‌های این ستاد، بخشی قابل توجه از جامعه از جمله قشر علمی و دانشگاهی نسبت به فعالیت در این حوزه علاقمند شده‌اند به طوری‌که دانشگاهیان، پژوهشگران و‌ مخترعان زیادی به سوی تولید علم، فناوری و‌ محصولات این حوزه گام برداشته‌اند.

وی ادامه داد: در دوره جدید، این ستاد ارتقای ماموریت یافته و با افزوده شدن حوزه میکرو به ماموریت‌ها و فعالیت‌های ستاد به صورت تخصصی در حوزه ریزفناوری فعالیت دارد. 

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهور با بیان این‌ که ستاد در دوره جدید فعالیت‌هایش بر توسعه کاربردی‌سازی و بازارسازی برای دستاوردهای دانشی و فناورانه حوزه نانو تاکید دارد، افزود: ماحصل بیست سال تجربه و تلاش ستاد نانو، حجم قابل توجه و ارزنده‌ای از دانش و فناوری‌هاست که باید در مسیر کاربردی سازی قرار بگیرد و زمینه‌ساز ایجاد و توسعه فناوری‌های جدید شود؛ لذا توسعه کاربرد، ایجاد و گسترش بازار و در نهایت پررنگ کردن هرچه بیش‌تر نقش نانوفناوری در زندگی مردم و نیز بازگشت سرمایه، از اهداف مهم و راهبردی ستاد توسعه فناوری نانو و میکرو معاونت علمی است.

دهقانی، جایگاه ایران در میان در برترین‌های تولید علم نانو دنیا و ضرورت کاربست این اندوخته در توسعه محصولات نیازمحور، کاربردی و رقابتی در عرصه بین‌الملل را یادآور شد و افزود: ایران به اذعان پیشتازان علم نانو و صاحبان پیشرفته ترین فناوری‌های این حوزه، در شمار برترین کشورهای مطرح در عرصه علم و فناوری نانو جای دارد. یکی از ارکان و محورهای اصلی تعاملات بین المللی و پیش‌برنده دیپلماسی علم و فناوری کشورمان نیز همین عرصه نانو است و این واقعیت که دانشمندان، صاحب نظران و متخصصان این حوزه، ایران را به عنوان یکی از پیشتازان و توانمندان حوزه نانوفناوری می‌شناسند، ضرورت حرکت در مسیر توسعه بازارهای داخلی و بین‌المللی و گسترش زمینه‌های کاربردی این عرصه را دوچندان می‌کند. وی افزود: در تمامی تعاملات و دیدارهای میان هیات‌های ایرانی و سایر کشورها، نانوفناوری یکی از محورهای اصلی تعاملات علمی و فناورانه است و این موضوع مسئولیت ستاد را برای حرکت در مسیر جدید جدی‌‌تر می‌کند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس‌جمهوری با اشاره به حضور پررنگ شرکت‌های توانمند و برجسته نانویی در نمایشگاه امسال، عنوان کرد: دستاوردهای امسال نمایشگاه کاملا متمایز و‌ چشمگیر است زیرا دوره چهاردهم نمایشگاه با رویکرد کاربردی سازی فناوری نانو طرح‌ریزی شده و بنابراین، امسال شاهد حضور پررنگ‌تر شرکت‌های توانمند در عرصه کاربردی‌سازی علم و فناوری نانو  خواهیم بود.

دهقانی با بیان این‌که ستاد نانوفناوری ‌یکی از ارکان قدرت علمی و‌ فناوری کشور شناخته می شود ابراز امیدواری کرد که با برنامه‌ریزی برای کاربردی سازی هرچه بیش‌تر دستاوردهای علمی این حوزه به توسعه بازار و حضور گسترده‌تر ایران در عرصه بین المللی این حوزه کمک کند.

وی همچنین با اشاره به سازوکار مدیریتی ستاد در حوزه بودجه‌ها و سرمایه‌گذاری روی طرح‌ها و فناوری‌های نانوفناوری گفت: بودجه ستاد نانوفناوری، منابع معاونتی و سرفصل‌های حمایتی پیش‌بینی شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجموع کاربرد اهرمی و پیش‌برنده دارند؛ با توجه به منابع پیش بینی شده ستاد، سهم معاونت علمی و ستاد از محل تبصره اعتبار مالیاتی بر مبنای قانون جهش تولید از همین جنس حمایت‌های جدید است. ستاد از محل منابع مستقیم، منابع تبصره ۱۸، ‌منابع اعتبار مالیاتی و منابع معاونت علمی ظرفیت این را دارد که تا یک هزار میلیارد تومان نیز حمایت‌ها را پوشش دهد اما در مجموع نظام سرمایه‌گذاری و حمایتی ستاد و معاونت، نقش اهرمی و حمایتی دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور با اشاره به سفر قریب الوقوع خود به ژنو و سخنرانی‌ اش در نشست مجمع کمیسیون اجتماعی سازمان ملل با محوریت «نقش علم و فناوری در توسعه عدالت عمومی و صیانت از حقوق بشر» عنوان کرد: محور اجلاس امسال کمیسیون اجتماعی سازمان ملل، نقش علم و فناوری در پیشبرد حقوق بشر است و محتوایی که در این رویداد ارائه خواهم کرد بر محور توسعه علم و فناوری به عنوان یکی از گفتمان‌های اصلی جمهوری اسلامی ایران، نقش علم و فناوری در تعامل هرچه بهتر میان کشورها، توسعه عدالت محوری و حفظ حقوق بشر است. با توجه به این‌که علم و فناوری یکی از ابزارهای کارآمدی است که عدالت عمومی را توسعه می‌دهد و به هر میزان که نقش دانش و فناوری در زندگی مردم توسعه پیدا کند، شاهد گسترش عدالت خواهیم بود، بر همین اساس، سخنرانی بنده ناظر به این حوزه خواهد بود.

وی افزود: حوزه علم و فناوری از آن موضوعات مورد پسند و پذیرش همه کشورها است و بر همین اساس می‌تواند محور و مبدأ بسیار خوبی برای گسترش تعاملات بین‌المللی و همکاری بین کشورها باشد؛ بر همین اساس نیز یکی از ستون;های اصلی دیپلماسی ایران در عرصه بین‌المللی حوزه علم و فناوری و توانمندی‌های کشورمان در این عرصه است.

گفتنی است، چهاردهمین نمایشگاه فناوری نانو (Iran Nano 2023) از 13 تا 16 آبان;ماه جاری در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد.

#24

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم