دانشبنیان؛ نمونهگیری فرآوردههای نفت و گاز با سیلندرهای ساخت داخل
معین نبی پور مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناوری ازدیاد برداشت فارس با اشاره به تولید و بومیسازی سیلندرهای نمونهگیری نفت و گاز، درباره کاربرد این محصول دانشبنیان گفت: سیلندرهای نمونهگیری پیستونی فشار بالا معمولاً در صنایع نفت و گاز برای انتقال نمونههای مایع یا گاز به آزمایشگاه برای تجزیه و تحلیل استفاده میشود. این محصول در مدلهای متنوع از نظر حجم، جنس و فشار تولید میشود و دارای پیستون شناور داخلی با اصطکاک کم برای جدا کردن و حرکت راحت سیال مورد نظر است.
وی با اشاره به رفع نیاز کشور به با توجه به چالشهای پیش رو برای واردات آن، افزود: بهدلیل نیاز به آزمایشات آنالیزی مورد نیاز و نمونهگیری زنده از چاههای نفت و گاز، در مبحث افزایش تولید نفت و مشکلات تحریم و قیمت بالای نمونه خارجی این محصول با مشخصات پژوهشی و صنعتی به تولید رسیده است.
نبی پور، با بیان اینکه صنایع نفت و گاز میتوانند با استفاده از این سیلندرها، سیالات و گازها را جابهجا کنند، عنوان کرد: از جمله مخاطبان این محصول میتوان به شرکتهای سرویسدهنده خدمات یکپارچگی چاه و نمونهبرداری درون چاهی، سایر شرکتهای نفتی داخلی و منطقه، فعالان حوزه حفاری، استخراج و بهره برداری نفت و گاز اعم از دولتی و خصوصی در داخل کشور، مراکز پژوهشی و دانشگاه های مرتبط با نفت، گاز و پتروشیمی، شرکتهای خارجی فعال در مناطق نفت خیز به ویژه خاورمیانه اشاره کرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناوری ازدیاد برداشت فارس، با اشاره به مزیتهای رقابتی نمونه داخلی نسبت به نمونههای مشابه خارجی عنوان کرد: نمونه تولید شده توسط این شرکت، شامل نشانگر مغناطیسی و پکینگهای فشار بسیار بالا بوده که با این ویژگیها مشابه داخلی ندارد. همچنین با قیمتی تمام شدهی به مراتب پایینتر از نمونه وارداتی عرضه میشود.
نبیپور ادامه داد: وجود تجربیات ویژه ساخت سیلندرهای نمونهگیر تا فشار 15000 پام با ظرفیتها و جنسهای متفاوت و پیادهسازی موارد مورد نظر کارفرماهای مختلف بر اساس نوع کاربری آنها از مهمترین مزایای این سیلندرها به شمار میرود.
صرفهجویی ارزی 5 میلیون دلاری
این فعال حوزه فناوری، با اشاره به تامین نیاز کشور با استفاده از محصول ساخت داخل، افزود: پس از ساخت این محصول توسط این شرکت واردات آن بدلیل کیفیت بالای تولید از نظر فنی و مزیت رقابتی قیمت به مقدار زیادی متوقف شده است ولی هنوز شرکتهایی در حال خرید خارجی هستند. این محصول دارای نیاز بالایی در کشور بوده و در صورت حمایت قابلیت تولید انبوه دارد.
نبیپور با اشاره به مزایای قیمتی و رقابتی این محصول افزود: تا کنون از خروج بیش از 5 میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری شده است و میتواند از خروج دهها میلیون دلار ارز دیگر نیز ممانعت کند. تولید این محصول دانشبنیان همچنین زمینه را برای اشتغال 15 نفر و 10 نفر به صورت غیرمستفیم فراهم کرده است که این میزان به مراتب در صنایع مرتبط، عدد بالاتری است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان فناوری ازدیاد برداشت فارس، با اشاره به تجربه ساخت کاربردی و عملیاتی طی دهه گذشته برای مراکز صنعتی و شرکتهای صاحب نام، ادامه داد: توانمندی ساخت سفارشی بر اساس طرح، جنس، وزن، فشار و حجم درخواستی، موجب گستردگی کارایی و افزایش استقبال از نمونه داخلی شده است.
این فعال حوزه دانشبنیان درباره نقش دستگاههایی همچون معاونت علمی و فناوری در حمایت از تولیدات دانش بنیان داخلی عنوان کرد: حمایت نهادهای اجرایی بصورت مالی و معنوی (مانند نمایشگاه ایرانساخت) و جلوگیری از ورود تجهیزات مشابه خارجی جهت رقابت بسیار کارگشاست. همچنین ثبات قیمت جهت تامین مواد اولیه و رفع موانع تامین قطعات خاص، ضمن بازپرداخت وجوه و مطالبات به موقع به شرکتهای تولیدی و بهویژه دانشبنیان بسیار مهم است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#11
Send to friends