پوشش‌هایی نانویی عملکرد لنز دوربین‌ها را بالا برد؛ میزان نور عبوری افزایش یافت

پوشش‌هایی نانویی عملکرد لنز دوربین‌ها را بالا برد؛ میزان نور عبوری افزایش یافت


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 74270
لنز دوربین‌های چشمی از فناوری‌های پیشرفته‌ای بهره می‌‌برند و لازم است تا برای دقت و کیفیت بالا میزان مشخصی از نور را بازتاب دهند.

با توجه به این‌که در دوربین‌های شکاری برای افزایش کیفیت و بازده، نیاز به افزایش میزان نور عبوری و کاهش بازتاب نور از سطح لنز نیاز است، روش‌های مختلفی مانند استفاده از مواد شفاف با قابلیت عبور کامل نور یا اعمال پوشش‌های ضد بازتاب در ساخت تجهیزات اپتیکی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

آزمایش بررسی ویژگی میزان بازتابش نور، یکی از روش‌هایی است که نشان می‌دهد لنزها تا چه اندازه در بازتاب نور کارآمد هستند، چراکه تصویر بهتری را ارائه می‌دهند. حال این ویژگی مهم، با توانمندی یک شرکت داخلی به لنزها افزوده شده و نیاز کشور به این فناوری را تامین کرده است.

شرکت نوآوران مدبر صنعت با کمک پوشش نابازتابنده نانویی توانسته است کارایی و کیفیت دوربین‌هایی را که دارای دو چشمی هستند، بهبود ببخشد. آزمایش‌های شناخت ویژگی‌های بازتابش نور مرئی روی این دوربین‌ها نشان داد که عملکرد لنزها به طور قابل توجهی افزایش یافته است.

به طوری که پس از پوشش‌دهی با ضخامت کمتر از ۱۰۰ نانومتر در سطح لنز مورد استفاده در دوربین‌های شکاری، میزان عبور نور مرئی از حدود 90 تا 92 درصد به میزان 98 درصد افزایش یافت.

 

کاهش بازتابش با محصول ایران‌ساخت

پیش از این بسیاری از لنزهای دارای پوشش با قابلیت بازتاب نور از خارج تامین می‌شد، اما با تولید این نوع لنزها در داخل کشور، بخشی از نیاز صنعت برآورده می‌شود.

حجم بالایی از صنعت اپتیک به انواع لنزهای محافظ چشمی، شیشه اتومبیل، آینه‌ها، شیشه عینک، انواع نمایشگرها، سلول‌های خورشیدی، ماسک‌های محافظ شفاف و دوربین‌های شکاری اختصاص دارد.

با استفاده از مواد متفاوت و بهینه‌سازی دقیق می‌توان لایه‌هایی با قدرت بازتابش بالا یا لایه‌های کاملاً ضدبازتابش به همراه مقادیر متفاوت انتقال و جذب نور در یک طول موج خاص یا یک محدوده پهن از طول موج تولید کرد.

در حال حاضر این شرکت فناور، بر روی دیگر محصولات و فرآورده‌های نانویی که در حوزه اپتیک نیز کارآمدی دارند، فعالیت می‌کند و در راستای توسعه محصولات ایران‌ساخت، ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بستری را برای رونق کسب‌وکارهای دانش‌بنیان، خلاق و فناور در حوزه نانو ایجاد کرده است.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/24

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
با لنز دوربین‌ها فعالیت‌‌های زیست‌بوم کارآفرینی  را میان مردم ترویج کنید
با لنز دوربین‌ها فعالیت‌‌های زیست‌بوم کارآفرینی را میان مردم ترویج کنید
98/07/16 - 09:22
 لیزرهای دیودی ترویج شده به فیبر متصل می‌شوند
لیزرهای دیودی ترویج شده به فیبر متصل می‌شوند
96/03/23 - 13:30
 مواد هوشمند کروماتیک را بشناسیم
مواد هوشمند کروماتیک را بشناسیم
95/11/03 - 10:54
بیشتر بخوانیم