همایش کریدور صادرات ایران، ارمنستان، اوراسیا برگزار شد

همایش کریدور صادرات ایران، ارمنستان، اوراسیا برگزار شد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 92559
همایش کریدور صادرات ایران، ارمنستان، اوراسیا با حضور مدیر دفتر توسعه کسب و کار مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و مدیر کریدور صادرات معاونت علمی و فناوری در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، در ابتدای همایش، سید مجتبی قدمگاهی، مدیر دفتر توسعه کسب و کار مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و راضیه کهنسال، مدیر کریدور صادرات  معاونت علمی و فناوری، توضیحاتی را راجع به ساختار و حمایت های مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری و کریدور صادرات ارائه کردند. سپس دو مهمان از کشور ارمنستان به صورت برخط در همایش حاضر و در راستای تبیین ظرفیت های کریدور صادراتی ایران، ارمنستان و اوراسیا نکاتی را بیان کردند.

پتانسیل های بازار ارمنستان

 ارمنستان در سال 2015 عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا در به رهبری روسیه شد و با این عضویت دسترسی مستقیم محصولات ارمنستان به بازار کشورهای روسیه، بلاروس، قزاقستان وقرقیزستان حدود دو تریلیون دلار شد. رشد اقتصادی ارمنستان در سالهای 2018 و 2019 به اعداد 5.2 و 7.6 رسید ولی با شروع پاندمی کووید 19 و خصومت های منطقه ای این شاخص 7.6% کاهش یافت. با این وجود، ثبات کلی نظام اقتصادی این کشور، ارمنستان را همچنان محلی مناسب برای سرمایه گذاری حفظ کرده است.

کشورهای مختلفی در بازار این کشور سرمایه گذاری می کنند و عمده بازار این کشور در اختیار روسیه و چین است. ایران رتبه سوم صادرات به ارمنستان را دارد و با توجه به توان و قدرت شرکت های دانش بنیان می توان این رتبه را با صادراتی محصولات هایتک ارتقا داد. سهم بالای شرکت های تولیدکننده محصولات دارویی و تجهیزات پزشکی در صادرات دانش بنیان شاهد این ادعاست چرا که این دو گروه محصولی جزو 10 گروه برتر واردات به ارمنستان هستند.

قدمگاهی در سخنرانی خود ابتدا به توصیف ساختار مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری پرداخت و در ادامه به اهمیت توجه شرکت های دانش بنیان و فناور به مسائل حوزه صادرات پرداخت.

 وی گفت: شرکت های دانش بنیان صادراتی می بایست علاوه بر افزایش کیفیت و حفظ قیمت رقابتی در بازار به مسائل ارز و نقل و انتقالات مالی، حمل و نقل و لجستیک و … هم توجه ویژه ای داشته باشند.

 قدمگاهی در ادامه ضمن تبیین ظرفیت های حمایتی مرکز تعاملات از شرکت های دانش بنیان در راستای توسعه صادرات، گفت: ما رویکرد جدیدی در دفتر توسعه کسب و کار برای اعطای تسهیلات به شرکت ها ایجاد کرده ایم.

 وی با اشاره به امکان تامین تضامین مورد نیاز شرکت های دانش بنیان جهت تامین مالی از منابع مختلف مورد نظر شرکت ها، این رویکرد را موثرتر از اعطای تسهیلات با سقف محدود دانست.

کهنسال، مدیر کریدور توسعه صادرات معاونت علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری هم ابتدا ساختار کریدور صادرات را تبیین و در مورد نحوه دریافت حمایت های کریدور صادرات توضیح داد.

وی ضمن اشاره به خدمات ارزیابی و رتبه بندی شرکت های دانش بنیان، گفت:  ارائه خدمات کریدور صادرات محدود به شرکت های صرفا دانش بنیان نمی باشد و شرکت های فناور و خلاق نیز پس از ارزیابی آمادگی صادراتی امکان بهره مندی از این خدمات را خواهند داشت.

کهنسال همچنین ارائه مشاوره های حقوقی بین المللی و مشاوره در زمینه نقل و انتقالات مالی بین المللی را از جمله خدمات مهم کریدور صادرات به شرکت های عضو باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان دانست.

وی با معرفی تقویم نمایشگاهی مرکز تعاملات از  شرکت های دانش بنیان و فناور علاقه مند به حضور در این رویدادهای تجاری، برای عضویت در باشگاه شرکت های صادراتی دانش بنیان دعوت به عمل آورد.

 در ادامه، فرید نجاتبخش، رئیس هیات مدیره انجمن شرکت های دانش بنیان استان اصفهان، علی حیدری، مدیر مجموعه سپنتا سلامت آیریک، گاجیک ماکاریان، رئیس اتحادیه تجار و کارفرمایان ارمنستان و سرگی پیروتیان، نکاتی را پیرامون هم افزایی و گسترش همکاری ها بیان کردند.

در پایان این همایش، قدمگاهی و کهنسال از شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان بازدید کردند.

انتهای پیام

 

 
 
 
نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
برگزاری همایش “کریدور صادرات ایران، ارمنستان، اوراسیا” در اصفهان
برگزاری همایش “کریدور صادرات ایران، ارمنستان، اوراسیا” در اصفهان
02/05/30 - 13:38
مرکز نوآوری ارمنستان میزبان دانش‌بنیان‌ها ایرانی می‌شود و صادرات محصولات ایران‌ساخت به بازار اوراسیا گسترش می‌یابد
مرکز نوآوری ارمنستان میزبان دانش‌بنیان‌ها ایرانی می‌شود و صادرات محصولات ایران‌ساخت به بازار اوراسیا گسترش می‌یابد
99/11/30 - 15:25
بیشتر بخوانیم