بیش از 4هزار و 400 شرکت دانش‌بنیان در اقتصاد کشور نقش‌آفرین شدند
با تلاش معاونت علمی و فناوری در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان،

بیش از 4هزار و 400 شرکت دانش‌بنیان در اقتصاد کشور نقش‌آفرین شدند


زمان مطالعه : 4 دقیقه
کد خبر : 46174
با اجرای شدن قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان اکنون 4462 شرکت از این حمایت‌ها بهره‌مند شده‌اند. این شرکت‌ها بیش از 300 هزار شغل ایجاد کرده و فروشی بالغ بر 900 هزار میلیارد ریال در سال به ارمغان آورده‌اند.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،  حمایت از توسعه کسب و کارهای دانش بنیان و خلاق گامی بود که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با جامه عمل پوشاندن به قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان برداشت. فعالیت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه گفتمان و فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان زمینه‌ساز تحول در اقتصاد کشور، خلق ارزش افزوده، فرصت‌های تازه برای اشتغال و نیز تأمین مهم‌ترین و فناورانه‌ترین نیازهای کشور شد، اما این گام با چه سازوکارهایی پیموده شد؟

 

نتیجه‌های مثبتی که در رونق اقتصاد دانش‌بنیان در سال‌های اخیر حاصل شد و تحولی در اشتغال، ارزش افزوده و حرکت اقتصاد کشور بدون تکیه به منابع زیرزمینی و خام فروشی و نیز تأمین برخی از مهم‌ترین نیازهای فناورانه و تحریمی ایجاد کرد  از ثمره‌های این اقدام به شمار می‌رود.

از بین بالغ بر 13 هزار درخواست، 4462 شرکت دانش‌بنیان تأیید و از حمایت‌های قانون بهره‌مند شده اند. این شرکت‌ها بیش از 300 هزار نفر اشتغال ایجاد کرده و فروشی بالغ بر 900 هزار میلیارد ریال در سال داشته‌اند.

برای تکمیل این قانون، برنامه حمایت از توسعه صنایع خلاق و فرهنگی در دستورکار قرار گرفت و در این حوزه نیز بیش از 400 شرکت از حمایت‌های این برنامه بهره مند شده اند. همچنین در حال حاضر بیش از 1000 شرکت در حوزه اقتصاد دیجیتال در کشور مشغول به فعالیت شده اند.

کمک به دانش‌بنیان‌های صنعتی‌

اجرای برنامه «ارتقای توان داخلی در ساخت ماشین آلات پیشرفته» برای توسعه بازار این شرکت‌ها، یکی دیگر از گام‌هایی است که در این راستا و توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برداشته شده است.

در این برنامه با سرمایه گذاری بسیار کم دولت و با استفاده از سازوکار تأمین مالی خریدار و جذب منابع بخش خصوصی، بازاری در حدود 330 میلیارد ریال برای بیش از 176 شرکت و 485 تجهیز تأییدشده ایجاد شد که اشتغال 1834 متخصص را نیز به دنبال داشته است.

 

کمک به صادرات دانش‌بنیان

با اجرای برنامه «توسعه صادرات شرکت‌های دانش بنیان»، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان صادراتی کشور از 137 شرکت در سال 94 به 230 شرکت در سال 1397 رسیده است. در همین مدت، بازارهای صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان (شاخص سوم) نیز با افزایشی 19 موردی، از 74 کشور به 93 کشور رسیده است.

6 دوره از «نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران» برگزار شده و هفتمین دوره آن نیز در آذرماه 98 برگزار می‌شود. این نمایشگاه توانسته است ضمن اهرم‌سازی منابع مالی دولت، توسعه ساخت داخل، ارتقای جدی کیفیت و تنوع محصولات پیشرفته،  بیش از 7000  نفر نیروی انسانی متخصص در این حوزه را به کار گیرد.

به مدد این نمایشگاه، تعداد شرکت‌های فعال از 120 به 371 شرکت رسید. 500 شرکت متقاضی حدود 9000 مدل محصول تجهیزات و مواد آزمایشگاهی را در ششمین دوره این نمایشگاه که هفته نخست دی‌ماه 1397 در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد، ارائه داده اند.

 

کمک به نمایش و فروش دستاوردهای دانش‌بنیان آزمایشگاهی ایران‌ساخت

با خریدهای متقاضیان از محصولات ایران‌ساخت ارائه شده در « نمایشگاه مواد و تجهیزات آزمایشگاهی ساخت ایران »حدود 580 میلیارد ریال فروش قطعی برای تولیدکنندگان تجهیزاتبدست آمد تا موجب پایدارسازی اشتغال افراد شاغل تحصیل‌کرده این شرکت‌ها شود.

 

کمک به راه اندازی بیش از  80 مرکز نوآوری با همکاری دستگاه های اجرایی و بیش از 43 مرکز شتابدهی نوآوری عمومی و 20 شتابدهنده تخصصی در حوزه‌هایی مانند آب و خشکسالی، اقتصاد دیجیتال، فناوری های نرم و هویت ساز، هوا فضا و ... با همکاری بخش خصوصی و استقرار بیش از 2000 کسب‌ وکار جدید استارتاپی یکی دیگر از گام‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است.

 

برگزاری جشنواره ایران‌ساخت

اما توسعه اقتصاد دانش‌بنیان بیش از زیرساخت‌های مادی و فیزیکی، نیازمند تحولی زیرساختی در فرهنگ و نگرش عمومی جامعه بود و بر همین اساس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در مسیر ترویج و فرهنگ‌سازی این اقتصاد به کمک فرهنگ و هنر حرکت کرد. بر همین اساس نخستین دوره جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران‌ساخت دی ماه 1395 برگزار شد.

تیرماه 1397، آغازی دوباره بر جشنواره ایران‌ساخت بود. هنرمندان بسیاری همزمان با انتشار فراخوان دومین دوره جشنواره ملی فرهنگی و هنری ایران‌ساخت، با آثارشان به ترویج و فرهنگ‌سازی حمایت از کالای ایرانی کمک کردند.در دومین جشنواره "ایران ساخت" 2 هزار و 824 اثر متقاضی حضور در جشنواره شدند. در این دوره 474 اثر به بخش ادبیات جشنواره ارسال شد که از این تعداد، داستان‌نویسان 211 داستان کوتاه، شاعران 224 شعر و هنرمندان مستند نگار نیز 39 اثر سهم داشتند.

پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم