تجهیز ناوگان دریایی؛ به استانداردهای جهانی میپیوندیم
صنعت دریایی ایران از جمله صنایع با سابقه و راهبردی کشور است که با وجود منابع و ظرفیتهای بالقوه دریایی، آنطور که باید توسعه پیدا نکرده و ارتقاء نیافته است. از جمله نیازهای این بخش مهم و کاربردی در کشور، تامین قطعات مورد نیاز آن است. قطعاتی حیاتی که ادامه کار این صنعت را تضمین میکنند.
نیاز به قطعات با استانداردهای جهانی یکی از نیازهای اصلی صنعت دریایی در کشور است. ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالهای اخیر توسعه صنعت دریایی با کمک ظرفیتهای دانشبنیانی و استارتاپها را در اولویت قرار داده است. توانمندی که قدرت احیا و ادامه حیات برای حوزههای فناورانه کشور را دارد و در این چند سال توانسته، این ظرفیت را به کشور اثبات کند.
ایـران بـا سـابقه حضـور تاریخـی در عرصـه دریـا، توانمندیهـای فنـی و سـرمایه غنـی انسـانی، میتوانـد یکی از پایههای اقتـدار اقتصـادی، سیاسـی و نظامـی خود را بـر مبنای توسـعه صنایـع دریایـی قرار دهد.. کاری که به توان و دانش علمی متخصصان، فارغالتحصیلان و سرآمدان علمی کشور نیاز دارد. در همین راستا هم گروه دریایی ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در تلاش است تا از این ظرفیتهای علمی بهره بگیرد.
یکی از اساسیترین نیازهای این صنعت، تامین قطعات مورد نیاز است. قطعاتی که در شرایط تحریمی کشور، تامین آنها از دیگر کشورها سخت و زمانبر است، اما با تلاش دانشبنیانهای فعال کشور، قطعات مورد نیاز صنعت دریایی در داخل کشور تولید میشود و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم از این کار حمایت میکند.
اما لازمه تولید این قطعات، استاندارد بودن آنها است. استانداردهایی ملی و بینالمللی که اساس تولید این قطعات در کشور هستند و باید رعایت شوند. ایجاد شبکه قطعهسازی ناوگان دریایی کشور اقدامی مهم است که توسط ستاد توسعه فناوریهای فضایی و حملونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام گرفته است.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
Send to friends