ترویج «مالکیت فکری» رشد کرد؛ آموزش بیش از 1500 نفر در یک سال
پیدایش انسان و مالکیت فکری با هم گره خوردهاند. فکر و اندیشه از انسان جدا نیست. دستاوردهای ذهنی از همان نخستین اختراع بشر تا اکنون در راستای رفع نیازهای او بودند. جرقهها و ایدههای ذهنی نوآورانه که امروز در مسیر توسعه نقش بازی میکنند.
اما در مسیر پیشرفت، توسعه فناوری و اقتصاد دانش بنیان توجه کافی به زیرساختهای مالکیت فکری یکی از نیازها است. برای قدم گذاشتن در این مسیر نیز نخستین اقدام آگاه بخشی محققان و پژوهشگران است تا از ضرورت حفاظت از داراییهای فکری و مزیتهای آن بدانند.
پس توجه به فعالیتهای آموزشی و ترویجی در این زمینه میتواند راهگشا باشد. اقدامی که کانون پتنت معاونت علمی در کنار حمایت از ثبت اختراع بینالمللی به آن اهتمام دارد.
سال گذشته کانون با قدرتی بیشتر از گذشته این فعالیتها را دنبال کرد و در 16 شهر گوناگون دورههای آموزشی متنوعی برگزار شد. بیش از یکهزار و 500 نفر در این دورهها آموزش دیدند. این دورهها آموزش برای موسسات تحقیقاتی، دانشگاهها و شرکتهای صنعتی را شامل میشود.
البته علاوه بر دورههای آموزش حضوری توسعه فعالیتهای آنلاین و برگزاری دورههای خاص نیز در کانون هدفمند دنبال میشود.
برگزاری منظم کارگاههای آموزشی در فصول مختلف سال مطابق با تقویم آموزشی یکی از برنامههای کانون است که در سال گذشته در قالب دورههای آموزشی و ترویجی 13 دوره برگزار شد.
البته در این راستا کانون اقدامات جدیدی نیز در نظر گرفته است که برگزاری دورههایی با مضامین تازه و با توجه به نیاز مخاطب را شامل میشود. برگزاری 3 دوره با عنوان «علامت تجاری» در همین راستا بود.
اما در سال جدید نیز برنامههای آموزشی در این راستا با قدرت بیشتر دنبال میشود و در سه ماه نخست سال جاری 9 رویداد در برنامههای آموزشی گنجانده شده است. البته فعالیتهای آموزشی حوزه دانش آموزی نیز در سال جاری آغاز میشود.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
*برگزاری دورههای آنلاین آشنایی با مالکیت فکری برای مخترعان و کسبوکارهای نوپا
*پتنت چیست؟/ نحوه ثبت مالکیت فکری و اختراع به صورت بینالمللی
Send to friends