تشخیص اختلالات و ارزیابی قابلیتهای شناختی آسان میشود
سیستمهای تحلیل تصاویر و سیگنالهای مغزی، ازجمله محصولات و خدمات مورد حمایت کارگروه توسعه فناوریها و ابزارهای نوین برای ارتباط دوسویه با مغز به شمار میروند.
فاطمه ابراهیمینیا کارشناس طرح های پژوهشی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی با اعلام اینکه سیستمهای ثبت تصاویر مغزی، از روشهای کمی برای مطالعه ساختار و کارکرد مغز استفاده میکنند، گفت: این تکنیکها به دو دسته تهاجمی و غیرتهاجمی تقسیم میشوند.
در خدمت مراکز تشخیصی و درمانی
از روشهای پرکاربرد غیرتهاجمی میتوان به fMRI، EEG و MEG اشاره کرد. تکنیکهای تهاجمی علیرغم محدودیت در کاربرد برای ثبت سیگنال از انسان، دادههای دقیقتری فراهم میکنند که از مهمترین تکنیکهای این دسته میتوان به EcoG و PET اشاره کرد.
پزشکان، پژوهشگران و مراکز تشخیصی و درمانی، اصلیترین مصرفکنندگان این محصول هستند.
پیشبرنامهریزی برای جراحی
این سیستمها در تشخیص اختلالات و ارزیابی قابلیتهای شناختی، ارزیابی اثربخشی مداخلات شناختی و درمانی، پیشبرنامهریزی برای جراحی و پژوهش در حوزه شناختی کاربردهای گستردهای دارند.
در این سیستمها از دانش و فناوری پایه پردازش سیگنال، علوم اعصاب شناختی، روانپزشکی و روانشناسی شناختی، عصبشناسی، هوش مصنوعی، مهندسی نرمافزار و مهندسی فناوری اطلاعات استفاده شده است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سالهای اخیر، حمایتهای گستردهای در جهت تولید و توسعه این فناوری انجام داده است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends