تعریف 7 ماموریت؛ مدلسازی حیوانی در قالب یک شبکه منسجم گسترش مییابد
در همین زمینه، تحقیقات بسیاری در حوزه علوم پایه از نوع آزمایشگاهی و پیشبالینی انجام یافته است. براساس سیاستهای توسعهمحورانه، نیاز است تا علوم و فناوریهای کسبشده در حوزه علوم پایه، کاربرد بالینی پیدا کرده و به مرحله تجاریسازی برسند.
بومیسازی دانش روز جهان
پژوهشگران حوزه سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، بسیاری از دانش روز دنیا مانند شبیهسازی، لقاح آزمایشگاهی و انتقال جنین، فناوریهای انتقال ژن، ساخت محصولات تراریخته و روشهای تکثیر، تمایز و کشت سلولهای بنیادی را به خوبی بومیسازی کرده و نتایج دستاوردهای خود را در قالب مقالات معتبر علمی، منتشر کردهاند.
به منظورکاربرد بالینی بســیاری از نتایج حاصل از این مطالعات، نیاز به مطالعات تکمیلی درونتنی است. در این راستا حیوانات آزمایشگاهی با گستره و تنوعی که دارند و به دلیل شباهتهای فراوان فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی که با یکدیگر و انسان دارند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند.
لزوم تجاریسازی فناوری مدلسازی حیوانی
با نگاهی به کشورهای پیشرفته در این حوزه مهم از علم و فناوری، به روشنی میتوان نقش علوم و فناوریهای مرتبط با حیوانات آزمایشــگاهی را در راستای توســعه علوم همگرا و نوین بهخصوص سلولهای بنیادی و پزشکی بازســاختی مشاهده کرد. بر این اساس نیاز است تا کشور بهتدریج از حوزه تحقیقات آزمایشگاهی برونتنی به حوزه تحقیقات مرتبط با حیوانات آزمایشگاهی و مدلسازی حیوانی تغییر جهت داده و در راستای تجاریسازی علوم و فناوریهای یادشده، گامهای مهم و تاثیرگذاری طی سالهای آینده بردارد.
راهاندازی شبکه ملی مدلسازی حیوانی
شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درونتنی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، راه اندازی شده است تا در قالب یک شبکه منسجم، علاوه بر اتصال کلیه فعالان مرتبط با علوم و فناوریهای حیوانات آزمایشگاهی و امکان جستجوی سریع انواع حیوانات مدل موجود در کشــور، بســتر لازم را برای ارزیابی امکانات و تجهیزات موجود، بررسی نیازهای کشور، ایجاد زیرساختهای جدید در قالب مزرعههای حیوانی، رتبهبندی شرکتها و آزمایشگاههای ذینفع و نیز توسعه امکانات موجود از طریق ارائه مشوقها و حمایتهای مادی و معنوی فراهم کند.
رونق بسترسازی برای توسعه
برای این شبکه، 7 ماموریت مهم در نظر گرفته شده است که «بسترسازی توسعه فناوری و تجاریسازی خدمات و محصولات حوزه علوم حیوانات آزمایشگاهی» و «اعتباربخشی بینالمللی آزمونهای پیشبالینی انجامگرفته در ایران» از جمله آنها است.
«مرجعیت ملی در تحقیقات مرتبط با علوم حیوانات آزمایشگاهی» و «بسترسازی توسعه تحقیقات پیشبالینی» از جمله رسالتهای شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درونتنی محسوب میشود.
این شبکه با «استانداردسازی مطالعات پیشبالینی»، «تشکیل شبکه ملی مدلسازی حیوانی و تحقیقات درونتنی» و «راهاندازی وبگاه شبکه ملی مدلسازی حیوانی»، درصدد توسعه فعالیتهای خود و دانش مدلسازی حیوانی در کشور است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends