توانبخشی شناختی وسعت میگیرد
برآوردها نشان میدهد که بیش از 50 میلیون نفر مبتلا به بیماری آلزایمر و بیماریهای مرتبط با زوال عقل در تمام دنیا وجود دارند. پیشبینیها نشان از افزایش این بیماری به 130 میلیون نفر تا سال 2050 دارد.
زوال عقل و آلزایمر یکی از پرهزینهترین بیماریها در دنیا هستند بهطوریکه در سال 2019 بیش از 290 میلیارد دلار به سیستم سلامت آمریکا تحمیل کردهاند و پیشبینی شده است این هزینه به بیش از یک تریلیون
دلار در سال 2050 برسد.
جزو اولویتهای سیستم سلامت
با توجه به وسعت بیماری به لحاظ میزان بالای شیوع و هزینه هایی که در بردارد، سازمان بهداشت جهانی پیشگیری و درمان این بیماری را جزء اولویتهای سیستم سلامت تعریف کرده است.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با درک این مهم و آگاهی از رشد روزافزون این بیماری، زمینههای مختلف آن را در کارگروه ارتقاء و توانبخشی کارکردهای شناختی دنبال میکند.
حمایت از طرحهای مطالعاتی
این کارگروه در سال گذشته، فعالیتهای بسیاری در این حوزه به انجام رساند که یکی از این موارد، حمایت از طرحهای مطالعاتی در حوزه توانبخشی شناختی بوده است.
این حمایت در دو مقوله کاربرد علوم و فناوریهای شناختی در مدیریت افسردگی و بررسی فناوریها و وسایل کمکی توانبخشی شناختی در ایران و جهان به انجام رسیده است.
حمایت از تهیه گایدلاین دمانس
این کارگروه همچنین ضمن حمایت از هفدهمین فراخوان در حوزه توانبخشی شناختی، از تهیه گایدلاین زوال عقل نیز حمایت به عمل آورده است.
از دیگر اقدامات مفید این کارگروه در این زمینه، میتوان به حمایت از مدرسه بینالمللی توانبخشی شناختی اشاره کرد که در سال گذشته صورت گرفت.
کارگروه تخصصی ارتقاء و توانبخشی کارکردهای شناختی به عنوان یکی از زیرمجموعههای ستاد شناختی، مشغول به فعالیت است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends