جهش تولید رونق میگیرد و پلی برای ارتباط فعالان صنعت نفت ایجاد میشود
در این نشست که با حضور مهدی شریفزاده دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، جعفر توفيقي، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت و جمع دیگری از مسئولین و نمایندگان شرکتها و نهادهای صنعتی و پژوهشی مرتبط با صنعت نفت و پتروشیمی برگزار شد، موضوعات مختلف حوزه فناوری، مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.
شریف زاده دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، ضمن تأکید بر لزوم اتکاء به دادههای علمی و پژوهشی در حوزه فناوری گفت: اهمیت طرحهای تحقیقاتی، پژوهشهای پایهای و پروژههای مبتنی بر علوم پایه در صنعت نفت، قابل انکار نیست. با این وجود این ستاد تلاش دارد تا در راستای محققسازی سیاستهای عملگرایانه معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری تخصیص بستههای حمایتی به شرکتهای فناور، برگزاری رویدادهای کارآفرینانه برای شناسایی نیازهای فناورانه و پیگیری موردی مشکلات شرکتهای دانشبنیان را به عنوان محور کار خود قرار دهد.
دبیر ستاد توسعه فناوری های حوزه آب و انرژی توجه همزمان به انبوهی از اولویتها را به معنی نداشتن اولویت برشمرد و افزود: کارهای ارزشمند نیمهتمام بسیاری از قبل وجود دارد که بیتوجهی به آنها و عدم اتمامشان به معنی اتلاف و هدررفت منابع خواهد بود. انرژی و صنعت نفت، موتور محرکه اقتصاد کشور است و به همین دلیل هر گام کوچکی در حوزه فناوری، به معنی یک دستاورد بزرگ در بخش تولید است.
شریفزاده همکاری با دستگاههای اجرای متولی در بخشهای مختلف حوزه انرژی را یک اصل اساسی برشمرد و گفت: این ستاد تلاش دارد تا در راستای همافزایی و تجمیع منابع و حمایتها، بیشترین تعامل ممکن را با هر نهاد و دستگاه اجرایی مسئول داشته باشد.
وی با اشاره به آغاز کار ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی، گفت: دنبال کردن برنامهریزیها در سه حوزه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت میتواند یک تصویر شفاف را به عنوان برنامه کاری پیش روی ما قرار دهد.
به گفته وی، صدها شرکت دانشبنیان، استارتاپ و هزاران فعال فناور خوشفکر در سراسر کشور در حوزه نفت، پتروشیمی، فرآوردههای نفتی و دیگر رشتههای مرتبط با این صنعت، مشغول به کار هستند. ایجاد پل میان آنها و بازیگران اصلی صنعت نفت، میتواند شاه کلید ایجاد «جهش تولید» در این حوزه باشد. به همین دلیل توجه اصلی ستاد معطوف به این مورد است.
در ادامه این نشست گزارش منطقه ویژه فناوری استان خوزستان ارائه شد. سپس طرح ارتقاء تابآوری ملی و رقابت پذیری بینالمللی با اتکاء به توان شرکتهای دانشبنیان، در حوزه صنعت پتروشیمی قرائت شد. این طرح، چالشها و فرصتهای فناوران این حوزه را مورد توجه قرار داده است. این پروژه برنامهای سریع و عملی را برای حمایت موثر از شرکتهای دانشبنیان و فناور صنعت پتروشیمی ارائه میکند.
در ادامه، حاضرین در نشست نیز هر کدام نقطه نظرات خود را برای بهبود فرایند کمک به فعالان زیستبوم انرژی، مطرح ساختند. حضور موثر مدیران دستگاه های اجرایی و شرکت های بزرگ دانش بنیان در کارگروه های مختلف، ستاد توسعه فناوریهای حوزه آب و انرژی معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری از جمله تصمیمات اخذ شده در این نشست بود.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/33
Send to friends