زیست دریایی با فناوری گره میخورد
کارشناسان اعتقاد دارند که صنعت رو به رشد زیست دریایی، گزینه مناسبی برای توسعه کشورهای همجوار با دریا و اقیانوسها است. گستره آبی سرشار از تنوع زیستی که اگر به شکل درستی از آن استفاده کنند میتوانند مسیر متفاوتی برای توسعه اقتصادی خود بیابند.
ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم در تلاش است تا با بهکارگیری ظرفیتهای دانشبنیانی موجود در کشور این ارزش افزوده را به اقتصاد کشور تزریق کند. ظرفیتهایی که به توسعه فناورانه و اولویتدار حوزه زیست دریا و شیلات میانجامد.
این کار اقتصادی و فناورانه یک همکاری مشترک میان ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و و وزارت جهاد کشاورزی در راستای تحقق شعار تامین امنیت غذایی و جهش تولید در کشور است. در این طرح علاوه بر توسعه بازار محصولات موجود در بازار به رفع چالشها و مشکلات شرکتهای دانشبنیان هم توجه شده است.
«به گزینی و اصلاح نژاد مولدین میگو و ماهیان دریایی برای تولید مولدین عاری از بیماریهای خاص و مقاوم به بیماری»، «تولید مولدین و تخم چشم زرده اصلاح شده ماهی قزلآلا»، «تولید تخم تمام ماده ماهی قزلآلا با استفاده از نر»، «ارتقای کیفیت خوراک آبزیان»، «تولید کیتهای تشخیص و شناسایی سریع بیماریهای ویروسی و باکتریایی مهم آبزیان پرورشی و غیره» از جمله طرحهایی است که مورد حمایت ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار میگیرد.
«فناوری تولید ماکروجلبکهای خارج از فصل (شرایط گلخانهای) برای تامین نشاء مورد نیاز»، «تنوعبخشی به روش های بستهبندی، فرآوری و عمل آوری آبزیان»، «استفاده از آبزیان ریز در تولید خوراک دام و طیور»، «روشهای نوین تولید و فرآوری سیست و بیومس آرتمیا»، «فناوری تولید غذاهای لاروی و پست لاروی میگو و لاروی ماهیان دریایی»، «تولید فرآوردههای جانبی از ماهی و ضایعات آبزیان»، «تولید داخل نهادهها، مکملها و افزودنیهای خوراک آبزیان»، «تولید متراکم ماهی تیلاپیا» و «افزایش ظرفیت تولید ماهی در قفس برای گونههای نظیر سوکلا و برنامههای اصلاح نژادی و ارتقای این گونه دریایی» از دیگر طرحهای حمایتی است.
«بالا بودن سطح آمادگی فناوری و سطح آمادگی بازار طرحها»، «قابلیت اجرایی طرح با توجه به شرایط اقلیمی و سیاسی کشور»، «وجود منابع پایدار برای مواد اولیه برای استمرار در اجرای طرح و تولید محصول»، «چابکی طرحها و ایده ها برای انطباق با استاندارد ها» و تولید محصولات متنوع»، «وجود بازار داخلی برای محصول طرح یا تضمین صادرات برای محصولات ارزآور» و «استفاده از فناوریهای جدید و کارآمد در اجرای طرح» از جمله نکاتی است که باید در طرحهای ارائه شده مدنظر باشد.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/23
اخبار مرتبط:
Send to friends