ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها و نهادها برای توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی
دکتر رزمجویی مطرح کرد:

ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌ها و نهادها برای توسعه فناوری گیاهان دارویی و طب ایرانی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 102093
نشست هم‌اندیشی اعضای کارگروه تخصصی طب ایرانی، با حضور دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی و مدعوین این کارگروه، 14 اسفند 1403 در محل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد. دامون‌ رزمجویی در این نشست ایجاد هم‌افزایی و تعامل میان بازیگران زیست‌بوم گیاهان دارویی و طب ایرانی را از اصلی‌ترین راهبردهای ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی عنوان کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دامون رزمجویی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی در این نشست تصریح کرد: ستاد به عنوان نهادی تسهیل‌گر و فرا دستگاهی تلاش می‌کند تا مسیر فعالیت نقش‌آفرینان این حوزه را هموار کند و بستر تعامل میان بازیگران این عرصه را فراهم آورد و پیوند میان ظرفیت‌های حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی، با پزشکی و سلامت را استحکام بخشد.

وی، با اشاره به آمادگی ستاد برای استفاده از توانمندی‌ها، دیدگاه‌ها و ظرفیت‌های متخصصان حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی، افزود: در قالب سلسله نشست‌های کارگروه‌های تخصصی ستاد، تلاش می‌کنیم تا از دیدگاه‌های متخصصان و صاحب‌نظران این حوزه استفاده شود.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، با اشاره به حمایت از توسعه فناوری‌ها و پیوند میان فناوری‌های این حوزه با اقتصاد و سلامت عنوان کرد: عمده حمایت‌های ستاد، از جنس توسعه فناوری، توسعه محصول و بازار است و حمایت‌ از طرح‌های پژوهشی، از سوی بنیاد ملی علم ایران صورت می‌گیرد.

رزمجویی، توجه نداشتن به ظرفیت‌های بالقوه حوزه گیاهان دارویی، ضعف آموزش، ناهماهنگی‌ها و پیچیدگی‌های قانونی را برخی از چالش‌های این حوزه عنوان کرد و گفت: در حوزه تحقیقات نتوانسته‌ایم پژوهش‌ها را به عرصه اجرا و کارآزمایی بالینی بیاوریم. برخی از دانشگاه‌های ما در مسیر عملی و اجرایی کردن پژوهش‌ها، گام‌هایی برداشته‌اند اما متأسفانه بیشتر دانشگاه‌ها موفق نشده‌اند ارتباط معنی‌دار و خوبی بین پژوهش‌های حوزه گیاهان دارویی و طب ایرانی، با حوزه پزشکی و سلامت برقرار کنند.

او در ادامه افزود: سلامتکده‌ها، دچار چالش‌هایی هستند که حل آن‌ها، در گام نخست به شناخت دقیق و صحیح دستگاه‌ها و نهادهای مختلف از اهمیت طب ایرانی بستگی دارد. ساختارهای متولی سلامت از جمله وزارت بهداشت باید به طب ایرانی، نگاهی دقیق و درست داشته باشند و در این صورت می‌توان شاهد پیوند میان ظرفیت‌های طب ایرانی با حوزه پزشکی و سلامت باشیم.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، رسوخ نکردن فناوری و تجهیزات پیشرفته را از چالش‌های حوزه طب ایرانی دانست و عنوان کرد: حوزه طب ایرانی، با مشکل نبود دستگاه‌های پیشرفته و تجهیزات مدرن مواجه است و همین کمبود، باعث شده این حوزه از حیث معرفی و شکوفایی ظرفیت‌هایش، با مشکلات متعددی همراه شود. ستاد در این راستا حمایت‌هایی را صورت داده است و اعلام می‌کنیم برای توسعه فناوری‌های این حوزه، آمادگی داریم تا حمایت‌های لازم را انجام دهیم.

رزمجویی، همچنین به توسعه فناوری استخراج مواد مؤثره گیاهان دارویی، ساخت و تولید این داروها در کشور اشاره کرد و گفت: از نقاط قوت پزشکی و درمان هر کشوری، صنعت دارویی آن کشور است و با وجود ظرفیت‌های بسیاری که در حوزه مواد مؤثره گیاهان دارویی وجود دارد، همچنان نقش این حوزه در عرصه سلامت ما کمرنگ است.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان علوم و فناوری‌های گیاهان دارویی و طب سنتی، با اشاره به هم‌افزایی و تلاش برای تحقق سند ملی توسعه گیاهان دارویی، عنوان کرد: هدف این است بر اساس سند ملی گیاهان دارویی بتوانیم با استفاده از نقطه نظرات دلسوزان متخصص این حوزه، مشکلات و چالش‌ها را مطرح کنیم و راه‌کارهایی ارائه دهیم تا‌ چالش‌ها را به فرصت‌ها تبدیل کنیم.

 

پایان پیام/

#24

بیشتر بخوانیم