با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی؛
فاز دوم پایگاه دادههای گیاهان دارویی زیستبوم ایران راهاندازی میشود
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فاز دوم «پایگاه داده ویژگیهای فیزیکوشیمیایی مواد موثره موجود در گیاهان دارویی زیست بوم ایران» با حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، راه اندازی میشود.
روح الله فیروزی عضو هیئت علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و مجری این طرح در اینباره گفت: این طرح تحقیقاتی با طبقهبندی کردن اطلاعات فیزیکی، شیمیایی، دارویی و محاسباتی مربوط به مواد موثره موجود در گیاهان دارویی ایران در قالب این وبگاه، امکان جستجوی هدفمند و سریع برای متخصصان و پژوهشگران فعال در حوزه دارویی (سنتز و طراحی) را فراهم کرده است. در حال حاضر اطلاعات مربوط به 226 گیاه در این پایگاه قابل دسترسی است.
وی با اشاره به همکاریهای صورت گرفته با ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: به زودی فاز دوم این طرح با حمایت این ستاد راه اندازی میشود. در این فاز اطلاعات مربوط به 100 گیاه برتر دارویی زیستبوم ایران بارگذاری میشود.
بومی سازی
وی با اشاره به برخی ویژگیهای زیست بوم گیاهان دارویی در ایران، افزود: مهمترین دستاورد این طرح، دیجیتالیزه کردن اطلاعات فیزیکوشیمیایی مواد موثره موجود در گیاهان دارویی ایران در قالب یک پایگاه داده با قابلیت جستجوی هدفمند است. تدارک شیوههای متنوع جستجو در این پایگاه داده، فرصت و امکان بسیار بزرگی را برای محققین داروساز ایجاد میکند تا برای داروهای سنتز شده موجود در بازار که غالباً ارزبری بالایی دارند، کاندیداهای جدید بر پایه گیاهان دارویی پیشنهاد شود.
فیروزی نقش چنین پایگاه دادههایی را در معرفی گیاهان دارویی زیست بوم ایران بسیار مهم و حیاتی ارزیابی کرد و افزود: معرفی گیاهان دارویی ارزشمند و بومی ایران میتواند منجر به سرمايهگذاريهاي جديد و تولید فناوریهای دانش بنیان در این حوزه شود. همچنین زمینه صادرات گیاهان دارویی کشور تقویت میشود، چرا که وجود چنین پایگاهدادههایی، ارتباط زیادی بین شرکتهای تولید کننده گیاهان دارویی و محققین این رشته برقرار خواهد نمود.
پایان پیام/33
اخبار مرتبط:
توسعه علمي و فناوري كشور در گرو حمايت از شركتهاي دانشبنيان
چگونگی موفقیت شرکتهای دانشبنیان از نگاه رؤسای پارکهای علموفناوری
۵ عامل شکست و موفقیت شرکتهای دانش بنیان
بررسي عوامل موثر بر رشد و موفقيت شركت هاي دانش بنيان
شرکتهای دانش بنیان سوار بر قطار موفقیت
Send to friends