دهقانی: معاونت علمی در تلاش برای کاهش فاصله بین حکمرانی و نظام نوآوری در کشور است
کارخانه نوآوری به عنوان یکی از پهنههای فرسوده شهری که چند سالی است با حمایتهای معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری به یکی از حلقههای اصلی زیستبوم فناوری و نوآوری بدل شده است؛ میزبان نشست هماندیشی مدیران شتاب دهنده ها و مراکز نوآوری با روحالله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری بود تا در این جلسه، مشکلات، چالشها و نیازهای این عرصه مطرح و برای رفع آنها هماندیشی شود.
در این نشست که بیش از سه ساعت به طول انجامید، دهقانی پس از استماع مشکلات و خواستههای تیمهای فعال در این کارخانه، گفت: یکی از نیازهای امروز ما برای پیشبرد اهداف مدنظر در حوزه علمی و فناورانه، بازتعریف برخی مفاهیمی همچون نخبگی و بازطراحی زیست بوم اقتصاد دانشبنیان است.
وی افزود: همه مشکلات و موانع را می پذیرم و معتقدم که با وجود همه موانع و کاستیها؛ مسوولان و مدیران معاونت علمی تاکنون زحمات زیادی برای توسعه زیست بوم فناور و نوآوری در کشور کشیدهاند تا ما امروز بتوانیم دور هم جمع شویم و برای حل مشکلات با یکدیگر همفکری کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری با اشاره به اینکه با وجود همه اقدامات مثبت انجام شده در سال های گذشته، امروز نیاز به بازتعریف برخی مفاهیم و باز طراحی زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در کشور داریم، بیان کرد: اساسا برخی از مفاهیم در این صنعت باید بازنشسته شوند و مفاهیم جدیدی جایگزین آنها شوند.
از ظرفیتهای موجود بهترین بهره را ببریم
وی اضافه کرد: در هفته گذشته با 20 شرکت دانش بنیان واقعی درباره اینکه آیا سیستم دانش بنیانی در کشور و ملاک های تشخیص شرکت های دانش بنیان به شکل صحیح کار می کند یا خیر جلسه داشتم و برای رفع مشکلات پیش روی شرکت ها برای فعالیت در زیست بوم فناوری و نوآوری همفکری کردیم تا بتوانیم چالش ها را رفع کنیم.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری با بیان اینکه نیازی نیست تعداد پارک های فناوری در کشور زیاد باشد، گفت: باید کاری کنیم که از ظرفیت های موجود پارک های فعلی به خوبی استفاده کنیم نه اینکه به فکر ایجاد پارک های متعدد و زیاد در کشور باشیم.
دهقانی ادامه داد: سال ها است که ایده حمایت از طرح های دانش بنیانی در کشور مطرح است و همه جا صحبت از دانش بنیان ها می شود. اما با وجود همه این تلاش ها هنوز هم نمودارها در این زمینه نزولی است و باید به دنبال رفع ضعف ها و کاستی ها باشیم و بسنجیم که در چه حوزه های ضعف عملکرد داریم.
وی با برشمردن معیارهای نخبگی در کشور، گفت: نخبه یعنی انسان کامل و فردی که در همه حوزه ها از جمله اخلاق و هوش سرآمد باشد و پیوسته خود را بازآفرینی و ظرفیتهای دانشی و تخصصی خود را شکوفا کند. میهن پرستی نیز یکی از وجوه تمایز نخبگان با افراد عادی جامعه است.
دهقانی گفت: به عقیده من، معاونت علمی اگر بخواهد کار صحیح را انجام دهد باید یک دولت استارتاپی ایجاد کند تا بتواند ثابت کند که این دولت استارتاپی نتیجه می دهد. از نظر من اگر در این زمینه درست کار کنیم به نتیجه خواهیم رسید.
بازیگران زیستبوم فناوری و نوآوری از یکدیگر حمایت کنند
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهوری معتقد است که باید معاونت فاصله بین حکمرانی و نظام نوآوری در کشور را پر کند، به این معنی که به جای اینکه بازیگران سیستم دانش بنیانی به طور مستقیم با بخش های مختلف دولت در ارتباط باشند، معاونت این ارتباط را برقرار کند.
وی یکپارچگی را رمز موفقیت تلاش ها در زیست بوم فناوری و نوآوری دانست و گفت: باید تلاش کنیم به جای ایجاد تعداد زیادی از استارتاپ ها و شرکت های دانشبنیان؛ به دنبال شکل دهی به یک نظام یکپارچه و همراه کردن آنها با یکدیگر و انسجام بخشیدن به حمایت ها و خدمات ارائه شده باشیم.
دهقانی خطاب به نمایندگان جامعه استارتاپی و دانش بنیان کشور، گفت: امروز و در اینجا تعهد می کنم که پایبند به همین مرام و همین صحبت هایی که بیان کردم باشم و شما فعالان صنعت دانش بنیان کشور هم متعهد باشید که پشت هم بمانید.
وی گفت: در این ایام خاص کشور که به عنوان فعال صنعت دانش بنیانی و شتاب دهنده فعالیت می کنیم به رسالت و نقش خود توجه کنیم، سعی کنیم به مسائل سیاسی ورود نابه جا نکنیم، هشتگ خاص نزنیم و کاری نکنیم که نتیجه آن کل زیست بوم را ضعیف کند.
چالشها مطرح شد
در این نشست، فعالان استارتاپی و دانش بنیان از حدود ۱۵ شهر، مهم ترین درخواستها و کلیدیترین انتقادهای خود را مطرح کردند.
نمایندگان شتاب دهنده ها، استارتاپ ها و تیم های مستقر در کارخانه نوآوری آزادی در این نشست با بیان مشکلات خود تلاش کردند گامی در جهت انعکاس این موانع و چالش ها به مسوولان و مدیران کشور بردارند. از جمله مشکلات مطرح شده در این نشست می توان به عدم وجود هماهنگیهای بین دستگاهی برای صدور مجوزها، توزیع ناعادلانه منابع در شهرهای مختلف کشور، موازی کاریها و رقابتهای مخرب در زیست بوم فناوری و نوآوری، عدم وجود قوانین حمایتی و غیره اشاره کرد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری
Send to friends