شعب اختصاصی شرکتهای دانشبنیان در محاکم تهران افتتاح شد؛ ستاری: قوه قضاییه پایه اصلی تحقق اقتصاد دانشبنیان در کشور است
این شعبه که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و علی القاصیمهر رئیس کل دادگستری استان تهران، افتتاح شد، جمعآوری سوابق پروندههای مربوط به شرکتهای دانش بنیانی که مشکلات حقوقی دارند را هدف قرار داده است تا در یک فرآیند تخصصی در حوزه حمایت از تولید ایرانساخت مشکلات این شرکتها مورد رسیدگی قرار گیرد.
ستاری در این مراسم با اشاره به همکاری و همراهی همیشگی قوه قضاییه با زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور، گفت: طی چند سال اخیر قوه قضاییه یکی از همراهان همیشگی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده و حمایت های ویژهای از تحقق اقتصاد دانش بنیان و توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در کشور داشته است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: در حال حاضر ۷ هزار شرکت دانش بنیان و خلاق در کشور فعالیت می کنند و تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان و نامگذاری امسال به نام «تولید، دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» زمینه توسعه فعالیت این شرکت ها را به خوبی فراهم کرده است. امروز فضا برای فعالیت شرکت های دانش بنیان مناسب تر شده است.
رییس بنیاد ملی نخبگان افزود: افزایش تعداد و فعالیت شرکت های دانش بنیان وظایف قانونی دولت برای حمایت از این مجموعه ها را بیشتر می کند و باید ضوابط و امکانات برای توسعه فعالیت آنها بیشتر شود. ایجاد شعب تخصصی برای رسیدگی به مشکلات و چالش های شرکت های دانش بنیان در کشور یک ضرورت است و باید تعداد آنها بیشتر شود.
ستاری ادامه داد: قوه قضاییه پایه اصلی توسعه اقتصاد دانش بنیان در کشور است. این مجموعه هم می تواند بازار بزرگی برای این مجموعه ها ایجاد کند و هم حمایت های ویژه قانونی از آنها داشته باشد. ایجاد این شعب هم گامی موثر و بزرگ در همین مسیر است.
شرکتهای دانشبنیان و خلاق بهترین گزینه برای رفع مشکلات اقتصادی کشور
علی القاصیمهر رییس دادگستری کل استان تهران هم در این آیین، گفت: شرکت های دانش بنیان و خلاق؛ بهترین گزینه برای نجات کشور از تحریم ها و چالش های اقتصادی و سیاسی کشور محسوب می شوند و می توانند کشور را از دست وابستگی ها نجات دهند.
وی افزود: بر اساس آمارهای موجود ۳ هزار و ۴۵۲ شرکت دانش بنیان در استان تهران فعالیت می کنند. در حال حاضر ۷۰۱ پرونده در تهران و ۲۸۲ پرونده در شهرستان ها توسط شرکت های دانش بنیان در محاکم قضایی تشکیل شده است. به صورت روزانه بین ۹۰ تا ۱۰۰ پرونده.
به گفته القاصیمهر یک شعبه به صورت ویژه و دو شعبه معین در تهران برای رسیدگی به پرونده های قضایی شرکت های دانش بنیان ایجاد شده است که در تلاشیم در این شعب با صلح و سازش به مشکلات رسیدگی کنیم و تا حد امکان اجازه ندهیم آسیبی به فعالیت این مجموعه ها وارد شود.
وی ادامه داد: شکل گیری این شعب گامی موثر در جهت ارتقای علمی و فناورانه کشور است و تلاش می کنیم همه ظرفیت های موجود در کشور را برای تحقق این کار به کار گیریم.
شعبه اختصاصی شرکتهای دانشبنیان و خلاق در محل مجتمع قضایی تخصصی رسیدگی به دعاوی تجاری و شرکتهای دانشبنیان و خلاق با هدف رسیدگی به دعاوی حقوقی شرکتهای دانشبنیان راهاندازی شده است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends