نظام بانکی به زیست‌بوم استارتاپی کشور اعتماد کرده است
معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری:

نظام بانکی به زیست‌بوم استارتاپی کشور اعتماد کرده است


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 42331
با حاصل شدن دستاوردهای و خروجی‌های مثبت حاصل از همکاری نظام بانکی کشور با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها، به نظر می‌رسد این حوزه به سرمایه گذاری در زیست‌بوم استارتاپی کشور اعتماد پیدا کرده است. در همین راستا با حمایت معاونت علمی، جلسه‌ای میان این کارآفرینان و مسئولان بانک ملی ایران برگزار شد تا آینده این راه روشن‌تر از پیش ترسیم شود.

 

با حاصل شدن دستاوردهای و خروجی‌های مثبت حاصل از همکاری نظام بانکی کشور با شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ‌ها، به نظر می‌رسد این حوزه به سرمایه گذاری در زیست‌بوم استارتاپی کشور اعتماد پیدا کرده است. در همین راستا با حمایت معاونت علمی، جلسه‌ای میان این کارآفرینان و مسئولان بانک ملی ایران برگزار شد تا آینده این راه روشن‌تر از پیش ترسیم شود.

 

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور از ابتدای فعالیت خود در سال‌های اخیر، به علت نوع متفاوت فعالیتی که دارند، در تعامل با سیستم پولی و بانکی دچار مشکلاتی بودند. سیستم بانکی و پولی همواره مواردی را مد نظر قرار می‌دهد که در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور به آن پرداخته نمی‌شود. برای مثال ارائه عملکرد سالیانه، ارائه اموال و مستقلات شرکت، پیشینه فعالیت‌های مالی و غیره. 

 

این در حالی است که چنین شرکت‌هایی ممکن است حتی در مرحله نوپایی باشند و هیچ پیشینه فعالیتی مرتبطی نداشته باشند. ضمن این‌که به علت نوع فعالیت آنها ممکن است از املاک و مستغلات خاصی نیز برخوردار نباشند. چراکه امروزه می‌توان با کمترین امکانات مانند یک سامانۀ رایانه قدم‌های بزرگی برداشت.

 

درنتیجه شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیری می‌افتادند که برای پیشرفت نیاز به امکانات مالی داشتند  و برای دریافت حمایت مالی نیاز به ارائه امکانات بودند. مسیری که چون در تسلسلی باطل با آن روبه‌رو بودند.

 

در همین راستا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال‌های گذشته تلاش کرد سیستم پولی و مالی کشور را با این نوع فعالیت‌ها آشنا کند. فعالیتی که به قول علیرضا دلیری معاون توسعه مدیریت و جذب سرمایه این معاونت «نباید به گذشته و حال آن توجه کرد. باید به آینده آن توجه کرد. چراکه آینده روشنی در انتظار این شرکت‌ها است و با سرمایه‌گذاری مناسب سودی چندین برابر نسبت به شرکت‌های سنتی را حاصل می‌شود.»

 

البته این موضوعی است که پذیرفتن آن برای سیستم بانکی ساده به نظر نمی‌رسید، اما با تلاش‌های صورت گرفته و اعتماد به این عرصه، در حال حاضر تجربه‌های موفقی را شاهد بودیم که موجب روی آوردن این سیستم به توجه در سرمایه‌گذاری بر روی شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا شده است.

 

از جمله مواردی که در این راستا روی‌داده است می‌توان به اقدام یکی از بانک‌های دولتی برای برگزاری رویداد کارآفرینی اشاره کرد. رویدادی که از آن 17 ایده نوآورانه خارج شد و این بانک تصمیم به سرمایه‌گذاری بر روی تمامی ایده‌ها گرفت. این اتفاق خود نشان‌دهنده آگاهی و آشنایی بیشتر سیستم بانکی و پولی کشور به اهمیت سرمایه‌گذاری بر ایده‌های نوآورانه است.

 

نظام بانکی آماده مشارکت در زیست‌بوم استارتاپی است 

دلیری در توضیح رشد تعامل بانک‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا گفت: هرماهه خروجی این تعامل را بررسی می‌کنیم و شاهد رشد بسیار خوبی بوده‌ایم. به‌طوری‌که در فروردین‌ماه سال 96 حدود 130 میلیارد تومان تسهیلات بانکی بود واین رشد ماهیانه داشت تا در اسند ۹۶ به ۵۰۰ میلیارد تومان رسید  که پیام‌آور خوبی برای ماست. به این معنا که نظام بانکی به این حوزه اعتماد کرده است.»

در جلسه‌ای که در بانک ملی ایران با کارآفرینان و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان به‌منظور رفع مشکلات در این تعامل برگزار کرد، محمدرضا حسین‌زاده مدیرعامل بانک ملی ایران بیان کرد: «آمادگی هرگونه سرمایه‌گذاری و مشارکتی را در این زمینه داریم. چراکه  نظام بانکی به این درک رسیده است که آینده جوانان کشور ما در این حوزه خواهد بود.»

 

  شرکت‌های دانش‌بنیان و نوپا که امروزه با انواع استارتاپ ها در این حوزه آشنا هستیم تجربه‌هایی موفق برای پیشرفت فناوری و اشتغال‌زایی در کشور ما محسوب می‌شود. به‌طوری‌که یک استارتاپ می‌تواند در مدت 6 ماه فرصت اشتغال برای 5 هزار نفر را فراهم کند. چراکه پایه دانش و فکر و نیروی جوان سرعت بخش این شرکت‌ها است.

 

پایان پیام/29

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم