ستاری: توسعه خانههای خلاق و نوآوری از راهکارهای احیای بافتهای فرسوده است؛ سازمان اوقاف میتواند به خوبی در این زمینه فعالیت کند
همایش ملی «یاوران وقف» سازمان اوقاف و امورخیریه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری و حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه همزمان با هفته وقف برگزار شد.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این مراسم با بیان اینکه در حال حاضر شاهد رونق سهم وقف با اهداف دانش بنیان هستیم گفت: راه اندازی مرکز نوآوری و خلاق نوفل لوشاتو نشان دهنده ایجاد فرهنگی درست در زمینه توسعه اقتصاد دانش بنیان و خلاق است. این موضوع که سازمان اوقاف ساختمان مرکزی خود را به مرکز نوآوری و خلاق تبدیل کرده است؛ مفهومی فرهنگی دارد. این اتفاق علاوه بر ایجاد اشتغال باعث توسعه نوآوری نیز می شود.
ستاری ادامه داد: البته در مفاهیم و مباحث حوزه وقف شاهد تغییراتی هستیم. به عنوان مثال دانشگاه تهران یکی از مکان هایی است که پس از آستان قدس رضوی بیشتر موقوفات را دارد و این مسئله نشان دهنده تغییر نگرش فرهنگی است که سرمایه را در اختیار جوانان خلاق و نوآور برای توسعه نوآوری قرار می دهد.
وقف توسعه دهنده فناوری است
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به شکل گیری صندوق اوقاف در این سازمان اشاره کرد و گفت: این صندوق روی ایده ها سرمایه گذاری میکند به عنوان مثال املاک و زمین های زراعی که در کشور وجود دارد می تواند با وقف توسعه دهنده فناوری باشد و از آن شغل ایجاد کرد. پس توسعه مفهومی فرهنگی است. اگر فرهنگ درست شود سخت افزارها نیز متناسب با آن ایجاد می شود.
رئیس بنیاد ملی نخبگان به حوزه علوم انسانی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: حوزه علوم انسانی در کشور مشکلات بسیار زیادی دارد. در این حوزه نیاز به تجاری سازی محصولات داریم و روش های نوآورانه را برای تجاری سازی حوزه علوم انسانی باید توسعه دهیم. به عنوان نمونه در حوزه صنایع دستی که بسیار در دنیا توسعه یافته و ایران نیز در آن بی نظیر است. باید از این ظرفیت در کشور استفاده کنیم و محصولات را تجاریسازی کنیم. زیرا جوانان فعال و خلاقی را داریم و فناوری های بسیاری نیز در حوزه مهندسی و فناوری اطلاعات و ارتباطات توسعه پیدا کرده است.
زیرساخت های تجاری را برای حوزه علوم انسانی ایجاد کنیم
ستاری با اشاره به اینکه در حوزه تولید محتوا نیاز به تحول داریم گفت: همین جوانان خلاق باید در این حوزه ورود کنند. زیرساخت هایی در معاونت علمی و فناوری و سایر نهادها برای توسعه این حوزه ایجاد شده است. باید بتوانیم زیرساخت های تجاری برای بحث علوم انسانی ایجاد کنیم تا محصولاتی تولید شود که نشان دهنده فرهنگ ما باشد و به کشورهای دیگر صادر شود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: البته برای توسعه تجاری سازی محصولات فرهنگی ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق در معاونت علمی با جدیت مشغول فعالیت است تا شاهد رونق تولید محصولات این حوزه شویم که فرهنگ ما را در دنیا تبلیغ می کنند. همچنین شاهد توسعه خانه های خلاق و نوآور هستیم. روشی جدیدی که با استفاده از آن بافت های فرسوده احیا می شود.
ستاری درباره خانه های خلاق و نوآوری بیان کرد: این بافت های فرسوده اکنون به جای تبدیل شدن به هتل یا رستوران، تبدیل به مکانی برای توسعه خلاقیت جوانان می شود. خانه هایی که ایجاد و راه اندازی آن در یک محله باعث تغییر فرهنگی نیز می شود. یکی از راه های احیای بافت های فرسوده توسعه خانه های خلاق و نوآوری است. در بسیاری مکان ها تبدیل به یک مدل شده است؛ پس قابلیت پیگیری دارد و از آنجا که اوقاف واحدهای قدیمی را در محله های قدیمی دارد و صاحب بسیاری از موقوفات است می تواند به خوبی در این زمینه فعالیت کنند.
رئیس ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق گفت: سازمان اوقاف در این سال ها به خوبی توانسته است در حوزه فناوری و نوآوری ورود کند که هم سرمایه گذاری و حمایت در تولید محصولات داشته است که از طریق صندوق اوقاف انجام می شود.
800 میلیارد تومان روی دانشبنیان ها سرمایه گذاری شد
همچنین در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: تمام تلاش ما در این سازمان برای تقویت زیرساخت ها بود. همچنین توجه داشتیم که در این زمینه به نیت واقف نیز عمل کنیم. همچنین می توانیم از سنت وقف برای توسعه فناوری های پیشرفته در کشور بهره مند شویم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: فعالان فناور در شرکت های دانش بنیان قله ها را فتح کرده اند. این نیروی انسانی سرمایه برای کشور است. دانشبنیانها توانستند در دارو درمان و بهینهسازی علم موفق عمل کنند. در سازمان اوقاف و امور خیریه از این مجموعههای دانشبنیان استفاده و زیرساختهایی را برای آنها فراهم کردیم. به عنوان مثال اگر یک دانشبنیان زمین نیاز دارد، مشارکت کردهایم.
وی همچنین بیان کرد: این مشارکت با شرکتهای دانشبنیان برای سازمان نیز پرفایده است. همچنین صندوق پژوهش و فناوری در سازمان راهاندازی شده است و ۸۰۰ میلیارد تومان در زمینه دانشبنیانها سرمایهگذاری کردهایم.
منتخبان همایش ملی یاوران وقف در پایان این مراسم، با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیسجمهوری، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و پرویز کرمی دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق، با دریافت لوح و یادبود، تقدیر شدند.
#
Send to friends