با تلاش یک شرکت دانشبنیان؛
شیرآلات هوشمند صنعت نفت، گاز و پتروشیمی کشور «ایرانساخت» شد
ایران کشوری نفت خیز است. کشوری با منابع عظیم نفت و گاز که سالها است بار اقتصادی کشور را به دوش میکشد. اما با شکلگیری زیستبوم فناوری و نوآوری اقتصاد کشور به سمت خلاقیتها و نوآوری های متخصصان چرخید. همین خلاقیتها و نوآوریها بود که کمک کرد تا شیرآلات پیشرفته و هوشمند صنعت نفت، گاز و پتروشیمی در کشور بومیسازی شود.
1399؛ سال جهش شتابدهندهها است
پذیرش 32 شتابدهنده در این مرکز و حمایت از ایجاد 8 فضای کاری اشتراکی را بخشی از برنامههای این مرکز در بازه زمانی 12 ماه اخیر، رسیدگی به درخواستهای بیش از 100 متقاضی راه اندازی شتابدهنده و همچنین ایجاد فضاهای کاری اشتراکی، قسمتی از دستور کار حوزه شتابدهنده ها در سال جاری است.
پژوهشها در حوزه مبارزه با کرونا حمایت میشود
رییس صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی گفت: با حمایت از پژوهشگران، نتایج حاصل از پژوهشهای آنان برای خروج افراد جامعه از بحران کرونا در حوزه های مختلف کاربردی میشود و از این طریق اندوخته فرهنگی و اجتماعی کشور افزایش و توسعه مییابد.
در خانه سفر کنید
کرونا و قرنطینه به معنای پایان سفرهای تفریحی و گردشگری نیست. این روزهای خانه نشینی را با کمک نرم افزارهای کاربردی در فضای مجازی می توان به روزهایی با تجارب متفاوت بدل کرد. روزهایی که میشود همه اتفاقات پیرامونی و نیازهای خود را به شکلی دیگر و به روشهای غیرمرسوم دید و تامین کرد. شاید این محدودیت فرصتی شد برای اجرایی کردن برنامههایی که پیش از این مجال ظهور و بروز نداشتند مثلا گردشگری دیجیتال که شاید در روزهای عادی چندان مفهومی برای مردم و دوستداران گردشگری نداشت.
به همت محققان ایرانی؛
تجهیزات پیشرفته دندانپزشکی بومیسازی شد
توربینهای دندانپزشکی ابزاری مهم در کلینیکها محسوب میشوند. ابزاری وارداتی. اما با تلاش محققان دانشگاه علم و صنعت طراحی و ساخت آن با موفقیت در کشور انجام شد.
بستهحمایتی معاونت علمی از استارتاپهای حوزه آنلاین و دیجیتال رونمایی شد/ آغاز پویش «کروناپلاس»
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بسته حمایتی شرکتهای دانشبنیان و استارتاپهای حوزه آنلاین، دیجیتال و مجازی رونمایی کرد تا فرصتی برای توسعه سرویسها و خدمات آنلاین در میدان مبارزه با کرونا فراهم شود. اکنون که زیست بوم فناوری و نوآوری حوزه پزشکی و فنی به خوبی در مبارزه با کرونا درخشیدهاند حال زمان درخشش سایر فعالان این زیست بوم است که با رونمایی از این بسته حمایتی از استارتاپها فعالیتها با عنوان «پویش کرونا پلاس» در این بخش نیز شاهد رونق باشیم.
در سال 99؛
اعضای هیات علمی خدمات آزمایشگاهی با تخفیف 50 درصدی دریافت میکنند
چند سالی است که شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با هدف توسعه پژوهشهای کاربردی و عملی در حوزه آزمایشگاهی اقدام به گسترده کردن چتر حمایتی خود ازاین خدمات کرده است. ارائه تخفیف 50 درصدی خدمات آزمایشگاهی در سال جاری به اعضای هیات علمی سراسر کشور هم با همین هدف اجرایی میشود.
یادداشت اینستاگرامی معاون علمی و فناوری رییس جمهوری؛
امروز در بحران کرونا کجا ایستادهایم
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و رییس بنیاد ملی نخبگان در یادداشتی اینستاگرامی، عملکرد زیست بوم اقتصاد دانش بنیان در مبارزه با ویروس کرونا و فایق آمدن بر مشکلات ناشی از این بحران نکات مهمی را مطرح کرده است که متن کامل آن را در ادامه می خوانید.
رییس جمهوری در جلسه هیات دولت خبر داد؛
ساخت کیت تشخیص سریع ابتلا به ویروس کرونا یا پشت سرگذاشتن این بیماری توسط شرکتهای دانشبنیان
رییس جمهوری در جلسه هیات دولت گفت: معاون علمی و فناوری اطلاع داد که کیتهای جدیدی در اختیار قرار گرفته که - البته این کیتها کار دیگری را انجام میدهد، اما مکمل کارهای گذشته است- در یک زمان بسیار کوتاهی نشان میدهد که آیا طرف ویروس کرونا را گرفته و پشت سر گذاشته یا نه؟ این خیلی میتواند مفید و موثر باشد.
سه نوع جوهر زیستی به تجاریسازی میرسد
تولید بافتهای زنده از سلولهای بدن در محیط آزمایشگاهی اساس مهندسی بافت را تشکیل میدهد. حوزهای دارای اهمیت که جان هزاران بیمار را در دنیا نجات میدهد. روشهای جدیدی برای توسعه این حوزه در حال گسترش است که میتوان به استفاده از چاپگرهای زیستی اشاره کرد. در مهندسی بافت اعضای بدن انسان با چاپگر زیستی تولید میشود و پس از آن بافت مورد نظر پیوند زده میشود.