نجات محیطزیست؛ پسماندها ثروتآفرینی میکنند
میزان تولید پسماند مربوط به لامپهای ال ای دی همانند دیگر پسماندهای الکترونیکی در حال افزایش است. چرا که آنها کاربرد متنوع و گستردهای در صنایع گوناگون دارند. این لامپها به عنوان ضایعات در محیط زیست رها میشود در حالی که حاوی فلزاتی مانند رادیوم، مس، طلا و نقره هستند. فلزاتی که از سویی ارزشمند هستند و از سوی دیگر رهاسازی آنها در محیط زیست آسیب زاست.
بنابراین محققان در دانشگاه تربیت مدرس دست به کار شدند. آنها طرحی را برای بازیابی فلزات سنگین و ارزشمند از پسماند لامپهای ال ای دی باروش فروشویی زیستی به صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی ارائه دارد که با حمایت صندوق انجام شد.
محمد موسوی مجری این طرح پژوهشی گفت: روشهای گوناگونی چون فیزیکی، شیمیایی و زیستی برای بازیافت فلزات سنگین از پسماندها وجود دارد. در این میان فروشویی زیستی در مقایسه با روشهای رایج ارزانتر بوده و از سوی دوستدار محیط زیست است.
وی ادامه داد: در روش فروشویی زیستی از میکروارگانیسمهایی مانند باکتری و قارچ بازیافت و جداسازی انجام میشود. فروشویی نیز روشی است که در آن به کمک یک ماده جامد از جمله دیگر استخراج انجام میشود. در اینجا باکتری با تولید ماده باعث خروج فلزات ارزشمند از پسماند میشود.
موسوی همچنین بیان کرد: در این طرح لامپهای سوخته جمعآوری شد. پس از خرد و پودر شدن آنها با استفاده از روش مدنظر بازیافت فلزات سنگین سمی و ارزشمند انجام شد. همچنین این روش علاوه بر اقتصادی بودن از نظر محیط زیست نیز مناسب است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دانش فنی این فناوری در را در کشور داریم اما هنوز صنعتی نشده است، گفت: تیم ما پنجمین گروه تحقیقاتی در دنیا است که روی این فناوری کار میکند.
گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
پایان پیام/۲۵
Send to friends