آزمایشگاه‌های علوم شناختی سراسر کشور شناسایی می‌شوند

آزمایشگاه‌های علوم شناختی سراسر کشور شناسایی می‌شوند


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 25760
ثبت آزمایشگاه‌های حوزه علوم شناختی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی اقدامی است که در ستاد علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی انجام می‌شود.

ثبت آزمایشگاه‌های حوزه علوم شناختی در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی اقدامی است که در ستاد علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی انجام می‌شود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تحقیقات حوزه علوم شناختی بدون وجود تجهیزات امکان پذیر نیست و محققان زیادی هستند که برای تهیه آن نیاز به حمایت مالی دارند. همچنین بسیاری از این امکانات گران هستند بنابراین ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی از ابتدای فعالیت خود در فکر بود که تمام این امکانات را در یکجا جمع کرده و در قالب متمرکز اطلاع رسانی کند تا علاقه مندان بدانند چه امکاناتی در این حوزه ایجاد شده است.

شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایده ای از سوی معاونت علمی بود تا شبکه آزمایشگاهی ستاد علوم شناختی ذیل این شبکه بزرگ تر که سراسری است شکل گیرد. با ایجاد شبکه آزمایشگاهی متخصصان رشته های مختلف با یکدیگر آشنا شده و گردهمایی آنها کمک می کند که متخصصان این حوزه بهتر و عمیق تر کار کنند چون ماهیت علوم شناختی بین رشته ای است. در چنین شرایطی متخصصان حوزه های مختلف می توانند با هم ارتباط برقرار کنند و کار مشترک انجام دهند.

حسین عزیزی کارشناس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی درباره تنوع فرآیندهایی که منجر به ایجاد آزمایشگاه های حوزه شناختی شده اظهار کرد: یکی از اصلی ترین راه هایی که بر اساس آن آزمایشگاه ها ایجاد می شود اجرای طرح های پژوهشی است. البته راه های دیگری هم وجود که از سوی دانشگاه اعلام نیاز می شود. اعلام نیازی که اگر باعث پیشرفت مهمی در حوزه علوم شناختی شود از راه اندازی آن آزمایشگاه حمایت می شود.

وی ادامه داد: برخی از طرح های اجرا شده از سوی ستاد ماهیت ملی دارد که تاسیس آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز یکی از این طرح ها است که پس از پیگیری های ستاد تجهیزات مورد نیاز در این زمینه که هزینه های میلیاردی داشت خریداری و راه اندازی آن انجام شد.

عزیزی همچنین بیان کرد: به تازگی دانشگاه تربیت مدرس برای تاسیس آزمایشگاهی با هدف اجرای طرح های تحقیقاتی با همکاری متخصصان سه حوزه روانشناسی، زبان شناسی شناختی و مهندسی خواستار دریافت حمایت شده این درخواست تایید شده و قرار است مراحل اجرایی آن انجام شود. 

وی درباره مزیت های عضویت در شبکه آزمایشگاهی راهبردی گفت: اجرای طرح استاندارد سازی سبب افزایش امتیاز هر آزمایشگاه می شود. بر این اساس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به آزمایشگاه هایی که امتیاز خوبی کسب کنند گرنت ارائه می دهد که یک نوع آن اعزام کارشناس به کشورهای خارجی برای افزایش مهارت در زمینه کار با دستگاه ها است. این مزیت ها به فعالان هر آزمایشگاه کمک می کند بتوانند خدماتی همچون پروتکل کار با دستگاه بنویسند یا کار گروهی در یک زمینه تخصصی شکل دهند و مرکزی برای ارتباط متخصصان فعال در آن بخش باشند.

انتهای پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم