توزیع شدت خطی باریکه  لیزر چیست؟

توزیع شدت خطی باریکه لیزر چیست؟


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 27392
توزیع شدت خطی، یکی از پرکاربردترین انواع توزیع شدت باریکه‌های لیزری است، که ساده‌ترین حالت تولید آن، استفاده از لنزهای استوانه‌ای‌ است.


توزیع شدت خطی، یکی از پرکاربردترین انواع توزیع شدت باریکه‌های لیزری است، که ساده‌ترین حالت تولید آن، استفاده از لنزهای استوانه‌ای‌ است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مولد لیزر خطی که به‌عنوان "لنز پاول" نیز شناخته می‌شود، با کشیدن یک نور موازی شده، می‌تواند یک باریکه مستقیم و یکنواخت ایجاد کند. نوک هر لنز دارای انحنای آسفریک است که توان اپتیکی را به‌صورت مساوی تقسیم می‌کند و درنتیجه شدت نقاط مرکزی خط لیزری ایجادشده تنها حدود 30 درصد باهم اختلاف دارند.
این رویداد برخلاف عملکرد لنزهای استوانه‌ای متداول است، که می‌توانند باریکه‌ای خطی با توزیع شدت گوسی ایجاد کنند.


یک دقیقه یک کاربرد
توزیع شدت باریکه خروجی اغلب لیزرها معمولاً به‌صورت توزیع گاوسی است،  ولی برای کاربردهای صنعتی و پزشکی، این توزیع نیاز به بازآرایی دارد.
ازآنجاکه نشر القایی، فوتون‌هایی را با راستای انتشار دقیقاً یکسان تولید می‌کند، استفاده از پیکربندی آینه انتهایی به تقویت گزینشی باریکه محوری منجر می‌شود. بدین ترتیب لیزر، باریکه‌ای نازک و اساس موازی از نور را که معمولاً دارای توزیع گاوسی از شدت است، از آینه خروجی به بیرون منتشر می‌کند.


لنز استوانه‌ای
لنزهای استوانه‌ای مثبت برای کاربردهایی که به بزرگنمایی در یک‌راستا نیازمندند، مناسب است. یک جفت از لنزهای استوانه‌ای مثبت می‌تواند برای موازی‌سازی و دایروی کردن پرتو خروجی لیزر مورداستفاده قرار گیرد. همچنین از این نوع از لنزها می‌توان برای کانونی کردن پرتوی واگرای لیزر بر روی آرایه‌ای از فوتودتکتورها استفاده کرد.


از لنزهای استوانه‌ای تخت-کوژ برای کانونی کردن نور در یک بعد استفاده می‌شود. همچنین این لنزهای استوانه‌ای نسبت به لنزهای استوانه‌ای متداول دارای این مزیت هستند که محیط آن‌ها به‌صورت دایروی درآمده است و بنابراین توسط نگه‌دارنده‌های اپتیکی متداول مورداستفاده در آزمایشگاه‌ها قابل نگهداری هستند. سلول نگه‌دارنده‌ این لنزها به همراه هر لنز ارائه می‌شود. بر روی این سلول مشخصات لنز جهت تشخیص سریع آن حکاکی شده است. جهت کاهش ابیراهی کروی، نور موازی شده‌ی لیزر باید بر روی وجه دارای انحنای این لنزها فرود آید؛ در این حالت، نقطه‌ی کانونی در سمت وجه تخت قرار خواهد گرفت.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوری‌های لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی، با رویکرد شکل‌دهی به بازار لیزر، جهت‌دهی به سامانه‌ای از عرضه‌کنندگان و همچنین تأمین و تخصیص منابع و مشروعیت بخشی به فناوری لیزر فوتونیک و ساختارهای میکرونی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم