شرکتهای دانشبنیان در حوزه بهینهسازی مصرف انرژی تقویت میشوند
ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی با همکاری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری در حال تدوین شیوه نامههایی برای ایجاد زیرساخت کسب و کار جذاب برای شرکتهای خدمات انرژی است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسلانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، امیر حسین میرآبادی معاون بهره وری انرژی و محیط زیست ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی اظهار کرد: بهینه سازی در ساختمان ها را یکی از اولویت ها در حوزه انرژی باید بدانیم چرا که میزان مصرف واقعی انرژی در ساختمان ها چندین برابر استاندارد تعیین شده برای بخش مسکونی است. از سویی پراگندگی ساختمان ها در نقاط مختلف، بازار بزرگی را برای این حوزه فراهم می کند. پس در قدم نخست باید شرکت های دانش بنیان در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها ایجاد و تقویت شوند تا این بازار بزرگ در کل کشور را پوشش دهند. چرا که تعداد شرکت هایی که فعالیت تخصصی در حوزه خدمات انرژی ارائه می دهند محدود است. توسعه این اقدامات علاوه بر مزیت های اقتصادی بنگاهی، در سطح ملی نیز با کاهش شدت انرژی منافع قابل توجهی را به دنبال خواهد داشت.
میرآبادی درباره اینکه چرا تعداد شرکتهای دانش بنیان این حوزه کم است ابراز کرد: عدم وجود ساز و کارهای شفاف در حوزه هایی همچون بازگشت سرمایه و نحوه دریافت هزینه، دلیل عدم تمایل شرکت ها برای ورود گسترده به این بخش شده است علی رغم اینکه قوانین خوبی همچون ماده 12 وجود دارد. بنابراین با پیاده سازی ساز و کارهای جدید در این حوزه قصد ترغیب شرکت ها و افزایش فعالیت آنها در زمینه ارتقای بهره وری انرژی را داریم. از سویی راه اندازی استارتاپ ها در این حوزه نیز از دیگر برنامه های ستاد است و در این زمینه برنامه ریزی هایی را نیز انجام داده است.
به گفته وی، با همکاری شرکت بهینه سازی مصرف سوخت و سازمان انرژی های تجدید پذیر و بهره وری در حال تدوین شیوه نامه هایی برای ایجاد زیرساخت کسب و کار جذاب برای شرکت های خدمات انرژی هستیم و هدف اصلی نیز فعال کردن بیشتر شرکت های دانش بنیان است.
معاون بهره وری انرژی و محیط زیست ستاد توسعه فناوری حوزه انرژی معاونت علمی در بخش بعدی به تاثیرات محیط زیستی بهینه سازی ساختمان ها در مصرف انرژی اشاره کرد و گفت: بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها ارتباط مستقیم بر روی محیط زیست دارد. زیرا در حال حاضر تقریبا تمام انرژی ساختمان ها با مصرف سوخت های فسیلی تامین می شود که به لحاظ تولید گازهای آلاینده و گلخانه ای اثر مستقیم دارند. بنابراین رعایت الگوی مصرف و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها از این دو جنبه می تواند تاثیرگذار باشد و در بهبود شرایط محیط زیست شهری اثر گذارد. به ویژه در فصل های سرد که استفاده از سیستم های گرمایشی افزایش می یابد و بحث وارونگی هوا نیز با این بحث هم راستا می شود افزایش مصرف انرژی در آلوده شدن هوا تاثیر فزاینده دارد.
میرآبادی همچنین بیان کرد: در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی از راهکارهای بسیار ساده تا فناورانه و پیچیده روز دنیا می توان بهره برد اما غالب ساختمان های ما با راهکارهایی همچون مهندسی سیستم های گرمایشی و سرمایشی پتانسیل بالایی برای کاهش مصرف دارند به این معنا که در گام های نخست نیاز به استفاده از راهکارهای پیچیده و استفاده از منابع جایگزین انرژی نیست. بلکه با محاسبه دقیق بارهای سرمایشی و گرمایسی در بیشتر ساختمان ها می توان از مصرف بالای انرژی در طول مدت بهره برداری از ساختمان جلوگیری کرد. همچنین مهندسی سیستم های گرمایشی و سرمایشی، تنظیم کردن موتورخانه ها و استفاده از تجهیزات حرارتی و برودتی که استانداردهای ارتقا ء یافته دارند نیز ار دیگر راهکارهای کاهش این مصرف بی رویه است. البته استفاده از سامانه های جدید همچون پنل های خورشیدی، سیستم پمپ حرارتی زمین گرمایی برای تامین حرارت و برودت و استفاده از آبگرمکن خورشیدی از راهکارهای فناورانه دیگر هستند.
انتهای پیام/25
Send to friends