نانومحصول جدیدی در حوزهی ساختمان وارد «فـهرست بـها» شد
یک نانومحصول به فهرست بها، به عنوان مرجع مهم خدمات و مواد مورد استفاده توسط پیمانکاران عمرانی کشور، افزوده شد. این محصول نوعی کاشی آنتیباکتریال است که توسط تولیدکنندگان ایرانی عرضه میشود.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فهرست بها، کتابچهای حاوی لیست قیمت مواد و مصالح یا خدماتی است که پیمانکاران عمرانی از آنها برای پروژههای داخل کشور استفاده میکنند. هر ساله سازمان مدیریت و برنامه فهرستی از بهای رشتههای مختلف پروژههای عمرانی را منتشر میکند.
یکی از بخشهای این فهرست به موضوع مصالح و خدمات ساختمانی اختصاص داده شده که سرامیک و کاشیها از جمله زیرشاخههای آن محسوب میشوند. در لیست جدیدی که سازمان مدیریت و برنامه برای سال 97 منتشر کرده، نام یک محصول در حوزهی فناوری نانو نیز درج شدهاست: کاشیهای آنتیباکتریال.
در حال حاضر شرکتهای نانوپیشتاز پارس و مهندسی آرمان مواد صبا از جمله تولیدکنندگان کاشیهای آنتیباکتریال هستند که برای نانومحصولات خود گواهینامه نانومقیاس نیز دریافت کردهاند. حجم فروش کاشیهای آنتیباکتریال حاوی نانومواد در کشور در سال 95 قریب به 17 میلیارد ریال بودهاست.
امین جمشیدی، رئیس هیئت مدیرهی شرکت مهندسی آرمان مواد صبا، دربارهی بازار این کاشیهای میگوید: این فناوری در صنعت ساختمان در داخل کشور بسیار نوپا بوده و بسیاری از فعالان این صنعت هنوز با این محصول آشنا نیستند؛ بنابراین نیاز به ترویج و بازارسازی این محصول به شدت احساس میشود. درج این محصول در لیست فهرست بها میتواند گامی به سوی توسعه این محصول در صنعت ساختمان باشد.
با توجه به قانون برنامه و بودجه و نظام فنی و اجرایی کشور، هر ساله فهرستهای بهای پایهی تمامی رشتههای عمرانی بهوسیلهی سازمان مدیریت و برنامهریزی تدوین و به مهندسان مشاور و پیمانکاران ابلاغ میگردد. این فهرست مبنای انتخاب مواد و تجهیزات مورد نیاز در پروژههای عمرانی کشور است.
بنابراین درج نام این نانومحصول فرصتهایی برای توسعه بازار را برای شرکتهای فعال در این حوزه باز و امکان استفاده از این نانومحصولات را در پروژههای عمرانی کشور فراهم میکند. از آنجایی که استفاده از کاشیهای آنتیباکتریال در بیمارستانها، هتلها، آشپزخانههای صنعتی، استخرها و مجموعههای ورزشی و همچنین اماکنی نظیر خانه سالمندان میتواند مزیتهای بهداشتی قابل توجهی ایجاد کند، افزایش نفوذ این نانومحصولات امکان ارتقای کیفی پروژههای عمرانی کشور را فراهم خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران با ظرفیت تولید 700 میلیون مترمربع، عنوان چهارمین تولیدکننده کاشی و سرامیک جهان را یدک میکشد. در سال 1395 ایران 124 میلیون مترمربع کاشی به خارج از کشور صادر کردهاست. ایجاد خواص آنتیباکتریال میتواند ارزش افزودهی این محصولات را بهبود داده و شرایط بهتری برای فروش در داخل کشور و صادرات فراهم کند.
در کاشیهای آنتیباکتریال از نانوموادی نظیر اکسید روی (ZnO) استفاده شده که قابلیت میکروبکشی دارند. خواص آنتیباکتریال این کاشیها نشأت گرفته از سطح ویژهی افزایش یافته به دلیل کاهش ابعاد ذرات و در نتیجه واکنشپذیری آنهاست.
همچنین خواص فتوکاتالیستی و فتواکسیداسیون نانوذرات بهکار رفته در این کاشیها موجب میشود تا در تماس با آلودگی، آنها را تجزیه کنند. این در حالی است که معمولاً باکتریها و ترکیبات آلاینده در سطح کاشیهای رایج تجمع یافته و در صورتی که به صورت مستمر تمیز نشوند، موجب بروز بیماری میشوند.
براساس گواهینامهای که یکی از شرکتهای تولیدکننده این کاشیها از دانشگاه علوم پزشکی دریافت کرده، کاشیهای آنتیباکتریال تا 9/99 % از باکتریها را نابود میکنند و از این جهت میتوانند با نصب در بخش بیمارستانی باعث کاهش عفونتهای بیمارستانی، با نصب در خطتولید تولید مواد غذائی استفاده از ضد عفونی کنندههای خطرناک را محدود و با استفاده در استخرها مصرف کلر و دیگر ضد عفونی کنندهها را کاهش دهد.
در همین راستا ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهمنظور هرچه بیشتر فناوریهای نانویی در ایران فعالیت دارد.
پایان پیام/29
Send to friends