نیاز صنایع آب و پتروشیمی با لوله‌های GRP تولید داخلی تامین می‌شود
توسط یک شرکت فناور داخلی؛

نیاز صنایع آب و پتروشیمی با لوله‌های GRP تولید داخلی تامین می‌شود


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 20569
یکی از شرکت‌های فناور کشورمان توانست بخشی از نیاز کشور به خطوط انتقال آب و فاضلاب و پتروشمی را با تولید لوله‌های GRP در داخل کشور تامین کند.

 یکی از شرکت‌های فناور کشورمان توانست بخشی از نیاز کشور به خطوط انتقال آب و فاضلاب و پتروشمی را با تولید لوله‌های GRP در داخل کشور تامین کند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری، محمدرضا ظهیرامامی به تامین خطوط انتقال آب با لوله‌های GRP تولید کشورمان اشاره کرد و گفت:  تاکنون بیش ازده‌ها هزار کیلیومتر از لوله‌های GRP تولیدی در پروژه های بزرگ نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاه ها و خطوط انتقال مشارکت مورد استفاده قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت فراسان، با اشاره به وجود ظرفیت تولید این محصول برای عرضه به بازارهای جهانی علاوه بر تامین نیاز داخلی، ظرفیت ارزآوری و جلوگیری از خروج ارز بالغ بر 100 میلیون دلاری این محصول فناور را یادآور شد و گفت: این محصول با توجه به دریافت کردن استانداردهای تولید این محصول، تحت عنوان تجاری فراتک به چند کشور جهان از جمله کشورهای همسایه حاشیه خلیج فارس صادر شده و توانسته است حداقل 100 میلیون دلار ارزآوری را به دنبال داشته باشد.
ظهیرامامی به مزایای انتقال سیالات توسط سیستمهای لوله های کامپوزیتی از جمله ارزان‌تر و کارآمدی بیش‌تر اشاره کرد و گفت: محصولات GRP  ساخت کشورمان در  اجرای پروژه های خطوط انتقال بین شهری، خطوط لوله کف دریا، شبکه های جمع آوری و دفع فاضلاب های شهری و صنعتی و تأمین نیازمندی‌های مجتمع‌های بزرگ پتروشیمی و نیروگاه های داخل و خارج کشور مشارکت داشته است.
وی به کاربردهای روزافزون و فراگیر این محصول در خطوط انتقال سیالات اشاه کرد و گفت: امروزه لوله هاي فايبرگلاس  یا GRP، در صنايع شيميايي و همچنين انتقال سيالات بسيار كاربردی هستند و در مواردی که به آن‌ها اشاره کردم کاربرد دارند اما مهم‌ترین ویژگی این لوله‌ها این است که با توجه به کاربردشان می‌توانند در ضخامت، اشکال و اندازه تحمل‌های گوناگونی تولید شوند که هریک ویژگی‌های خاص خود را دارند و خوشبختانه توانمندی تولید این لوله‌ها با کارکردهای گوناگون آن در کشورمان ممکن شده است.
این فعال فناور افزود: این شرکت در ابتدا فعالیت خود را با تولید پره‌های کولرهای هوایی و برج های خنک کننده پالایشگاه شیراز آغازکرد، اما با ادامه مسیر تحقیق و توسعه، فعالیت خود را با گستردگی بیش‌تری در حوزه ساخت محصولات کامپوزیتی ادامه داد.
ظهیر امامی با بیان این‌که نیروی انسانی متخصص و توانمند می‌تواند زمینه تولید رقابت‌پذیر و پایدار را فراهم کند افزود: بر اساس ضرورت استفاده از فناوری‌های روز و استاندارد در تولید این لوله‌ها و تحقق پروژه‌های عظیم انتقال، نیروی انسانی نقشی اساسی داشته است و اکنون بخش عمده کارکنان این شرکت از افراد  متخصص و فارغ‌التحصیل حوزه‌های فنی و مهندسی فعالیت می‌کنند.
ضرورت شناخت صنایع بزرگ از توانمندی شرکت‌های فناور
مدیرعامل این شرکت فناور، شناخت توانمندی شرکت‌های داخلی و اتصال آن‌ها به صنایع بزرگ و مادر را یکی از ضرورت‌های توسعه این شرکت‌ها و اقتصاد دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود: بسیاری از شرکت‌های داخلی توانمندی تامین نیاز صنایع بزرگ و مانه داخلی به تولیدات فناورانه‌ای که بعضا توسط شرکت‌های خارجی تامین می‌شود را دارا هستند، اما مهم‌ترین لازمه رشد شرکت‌های فناور توجه صنایع داخلی به توانمندی آن‌هاست.
ظهیر امامی با اشاره به اهمیت حمایت بخش‌های دولتی از ایجاد زمینه لازم برای شناساندن توانمندی شرکت‌های فناور به صنایع بزرگ، ابراز کرد: خوشبختانه حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یک بسترساز برای رشد شرکت‌های فناور زمینه‌ای به وجود آورد تا بار دیگر به توانمندی و پتانسیل شرکت‌ها داخلی نگاهی دوباره شود که امیدواریم با ادامه این روند، رشد صنایع را به کمک شرکت‌های فناور شاهد باشیم.
پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم