اقتصاد دانشبنیان در بیانات مقام معظم رهبری|
وابستگی اقتصاد به نفت با کمک مجموعههای جوان، دانا، مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت کاهش مییابد
این گفتمانسازی از همان سال آغاز شد و با نامگذاری سالهای مختلف به نامهایی مرتبط به حوزه سیاستهای اقتصاد مقاومتی و تحقق اقتصاد دانشبنیان و دستیابی به اقتصاد مبتنی بر علم و فناوری تقویت و تاکید شد. ایشان در سخنرانیهای مختلف در جمع گروهها و اصناف هم بر این موضوع تاکید ویژه داشتند و دارند.
این گزارش به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در بیانیه «گام دوم انقلاب» خطاب به ملت ایران که به اهمیت توسعه اقتصاد دانشبنیان نظر ویژهای دارد؛ میپردازد.
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی 22 بهمن ماه سال 97 خطاب به ملت ایران، گفتند: مهمترین عیوب، وابستگی اقتصاد به نفت، دولتی بودن بخشهایی از اقتصاد که در حیطه وظایف دولت نیست، نگاه به خارج و نه به توان و ظرفیّت داخلی، استفاده اندک از ظرفیّت نیروی انسانی کشور، بودجهبندی معیوب و نامتوازن و سرانجام عدم ثبات سیاست های اجرائی اقتصاد و عدم رعایت اولویّت ها و وجود هزینههای زائد و حتّی مسرفانه در بخش هایی از دستگاههای حکومتی است. نتیجه اینها مشکلات زندگی مردم از قبیل بیکاری جوان ها، فقر درآمدی در طبقه ضعیف و امثال آن است.
ایشان افزودند: راهحلّ این مشکلات، سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که باید برنامههای اجرائی برای همه بخش های آن تهیّه و با قدرت و نشاط کاری و احساس مسئولیّت، در دولتها پیگیری و اقدام شود. درونزایی اقتصاد کشور، مولّد شدن و دانشبنیان شدن آن، مردمی کردن اقتصاد و تصدّیگری نکردن دولت، برونگرایی با استفاده از ظرفیّتهایی که قبلاً به آن اشاره شد، بخشهای مهمّ این راهحلها است.
رهبر معظم انقلاب تاکید کردند: بیگمان یک مجموعه جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت خواهند توانست به این مقاصد برسند. دوران پیشرو باید میدان فعّالیّت چنین مجموعهای باشد.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری
#23
Send to friends