دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی:
واردات مواد بیولوژیکی به کشور ممنوع است
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی گفت: برای توسعه و حمایت از بازار داخلی مواد بیولوژیکی، واردات این مواد از دیگر کشورها ممنوع شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مصطفی قانعی دبیر ستاد توسعه زیستفناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست تخصصی بررسی سبد داروهای زیست فناوری کشور، بیان کرد: یکی از نگرانی های موجود در حوزه مواد بیولوژیکی واردات این مواد از دیگر کشورها بود که سازمان غذا و دارو اعلام کرد مجوز ورود مواد بیولوژیکی به کشور را نمی دهد.
وی افزود: این کار با هدف ایجاد زیست بوم پزشکی در کشور شکل گرفته و به نوعی با طرح مذکور از بازار پزشکی مراقبت می شود که در این زمینه در حوزه دارو موفق بودیم ولی هنوز در حوزه تجهیزات پزشکی به نتیجه مطلوب نرسیده ایم.
به گفته قانعی نخستین شتابدهنده زیست فناوری پزشکی کشور که در حوزه زیست فناوری پزشکی (دارو و تجهیزات) و طب بازساختی (سلولهای بنیادی) فعالیت خود ا آغاز کرده برای رفع همین مشکلات شکل گرفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرمایه گذاری در بخش پزشکی ریسک بالایی دارد و محققان و پژوهشگران نمی توانند چنین ریسک و خطری کنند، این شتابدهنده شکل گرفته تا ریسک این فعالیت ها را کاهش دهد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی بیان کرد: صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری برای حمایت از پژوهشگران وارد میدان شده و در طرح شتابدهنده زیست فناوری پزشکی کشور مشارکت دارد تا ریسک فعالیت شرکت ها را کاهش دهد.
وی در ادامه گفت: یکی از برنامه های ما برای توسعه بازار بین المللی تجهیزات پزشکی این است که مذارکره برای خرید تجهیزات پزشکی توسط دیگر کشورها در اولویت مذاکرات روسای جمهور قرار گیرد.
قانعی بیان کرد: در این شتابدهنده نظارت بر کار شرکت ها و تولیدکنندگان نیز صورت می گیرد تا کسی در قالب تولید کننده اقدام به واردات دارو نکند.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی با اشاره به طراحی پکیج آموزش فناور، ادامه داد: 16 هزار نفر فارغ التحصیل زیست فناوری در کشور داریم اما همه آنها توانمند نیستند و فارغ التحصیلان کارنابلدی داریم که می توانند به کمک این پکیج آموزشی، توانمند و آماده ورود به بازار شوند.
وی همچنین اظهار کرد: تشکیل شتابدهنده زیست فناوری پزشکی کشور با هدف رعایت عدالت در این حوزه و حذف رابطه ها است تا تمام کسانیکه توانایی تولید محصولات با اولویت کشور در حوزه پزشکی را دارند بتوانند فرصت این کار را داشته باشند.
سال 97 سال شتابدهی به تولیدات دارویی کشور
فریدون مهبودی رییس کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی نیز در این نشست تخصصی گفت: در حال حاضر 160 داروی بیوتکنولوژی در دنیا وجود دارد و قطعا این بازار در آینده بزرگتر و با ارزش افزوده بالاتری به کار خود ادامه خواهد داد و ما نیز باید در این بازار سهم خود را ادا کرده و شتاب دهنده ها را به سمت دانشکده های داروسازی سوق دهیم.
وی افزود: بر اساس اولویت های کشور، 38 دارو را در لیست تولید قرارداده ایم و تا الان توانایی تولید حدود 12 دارو توسط شرکت ها اعلام شده و بقیه داروهای مورد نیاز نیز طی لیستی به شرکت ها اعلام می شود تا در صورت توانایی تولید آن دارو، آمادگی خود را اعلام کنند.
رییس کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی یکی از مهم ترین اهداف شتابدهنده زیست فناوری پزشکی در حوزه دارو این است که از سال 97 شاهد رشد سریع داروهای زیست فناوری در کشور باشیم.
داروهای با اولویت ملی در دستور کار شتابدهنده زیست فناوری پزشکی
همچنین امیرحسین کارآگاه دبیر کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی گفت: شتابدهنده «پرسیس» از تیمها و استارتاپهای متخصص در حوزه دارو و تجهیزات زیست فناوری پزشکی و طب بازساختی (سلولهای بنیادی) که ایده و طرح آنها دارای اولویت ملی بوده و قابلیت انجام داشته باشد در دورههای شتابدهی خود میزبانی می کند.
وی افزود: این شتابدهنده با بهرهمندی از مربیان مطرح در این حوزه که از اساتید بنام زیست فناوری هستند، در طول دوره شتابدهی مشاوره لازم را در اختیار تیمهای منتخب قرار می دهند.
به گفته کارآگاه، تأمین زیرساخت آزمایشگاه مورد نیاز، آموزشهای فنی و تجاریسازی و تأمین منابع سرمایهگذاری در استارتاپها از دیگر خدماتی است که شتابدهنده در اختیار استارتاپها میگذارد.
وی تصریح کرد: در انتهای دورههای شتابدهی، استارتاپها می توانند با مکانیزمهای مختلفی مثل فروش نهایی محصول و یا سرمایهگذاری مشترک، گام مناسب بعدی را بردارند و همچنین استارتاپها از امکان ارائه و معرفی محصول به سرمایهگذاران که غالبا شرکتهای تولیدکننده محصولات زیستفناوری پزشکی هستند، برخوردار خواهند بود.
دبیر کارگروه پزشکی ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی بیان کرد: شاخص های داوری محصولات و ایده ها این است که این محصولات اولویت ملی باشند، مشابه انها در داخل تولید نشده باشد، قابل اجرا باشد و مجری دارای تخصص کافی برای اجرای طرح باشند، قابلیت ورود به بازارهای بین المللی را داشته باشد و صرفه جویی ارزی قابل توجهی نیز داشته باشد.
در ادامه این نشست تخصصی، مهدی صالحی رییس صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه فعالیت این صندوق از سال 94 آغاز شده است، بیان کرد: این صندوق با هدف تامین منابع مالی به منظور حمایت از کسب و کارهای فناورانه، تجاریسازی طرحهای نوآورانه و مشارکت در پروژههای حوزه زیست فناوری و رفع موانع و مشکلات پیش روی شرکتها در مسیر تجاریسازی و تولید محصولات زیستی و ارتقای سطح کشور در این حوزه راه اندازی شد.
وی تصریح کرد: اولویت های سرمایه گذاری در این صندوق شامل حوزه کشاورزی، تجهیزات، دارو، نفت، واکسن، محیط زیست، آنتی بادی مونوکلونال، میکروآرنا، ویروسهای انکولیتیک و پروبیوتیک می شود.
صالحی تصریح کرد: صندوق حمایت از سرمایه گذاری زیست فناوری یکی از بخش هایی است که در طرح شتابدهنده زیست فناوری پزشکی همکاری می کند و شرکت های می توانند از خدمات این صندوق بهره ببرند.
پایان پیام/23
Send to friends