یک ایده استارتاپی برای حل مشکل شارژ خودروها
یک شرکت فعال در حوزه فروش شارژر، اقدام به ارائه خدمات در بخش به اشتراکگذاری شارژر خودروهای الکتریکی با استفاده از بلاکچین کرده است. با این کار دارندگان خودروهای برقی در هر کجا که باشند میتوانند با استفاده از سامانه بلاکچین این شرکت، محل مناسبی برای شارژ خودروهای برقی خود پیدا کنند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با توسعه خودروهای الکتریکی نیاز به شارژر در شهرها به شدت احساس میشود به طوری که با افزایش تعداد خودروهای برقی در یک شهر، باید افراد بیشتری اقدام به خرید این شارژرها کنند. از سوی دیگر، یک شارژر در طول روز بدون استفاده میماند و در طول هفته ممکن است چند بار استفاده شود.
یک استارتآپ ایده جالبی برای حل این مشکل ارائه کرده است. ایموتورورکس (eMotorWerks) شرکتی است که برای فروش شارژرها تاسیس شده است. دارندگان خودروهای برقی میتوانند به سادگی از شارژرهایی که توسط این شرکت بهاشتراک گذاشته شده استفاده کنند و از طریق بلاکچین مشخص میشود که هر فرد چه استفادهای کرده و هزینه به صاحب دارنده این شارژر پرداخت میشود.
در صورتی که اجرای این مفهوم موفقیتآمیز باشد، میزان فراوانی شارژرها در سطح کالیفرنیا افزایش چشمگیری پیدا میکند، سطح نگرانی از کمبود این شارژرها افت کرده و افراد بیشتری اقدام به همکاری و مشارکت خواهند کرد.
این شرکت در واقع در کنار فروش شارژر به دنبال تغییر راهبرد بوده تا از فروش سختافزار به سوی ارائه خدمات نرمافزاری حرکت کند.
پلتفورم این فناوری توسط شرکت مویشن ورک ساخته شده است، شرکتی که از شرکت Innogy SE. Share&Charge انشعاب پیدا کرده است.
فرض کنید راننده یک خودرو در حال اتمام شارژ است و تمامی شارژرهای عمومی خارج از دسترس هستند. او به شبکه مراجعه میکند و با استفاده از نرمافزار جایی را در چند بلوک آنسوتر می یابد که یک شارژر به اشتراک گذاشته است. به آنجا می رود و ماشین خود را شارژ میکند. بلاکچین میزان پولی که این فرد باید بدهد را محاسبه کرده و معامله میان این دو شکل می گیرد.
برای وارد شدن به این شبکه کافی است شما یکی از این شارژرها را داشته باشید. در حال حضار دولت کالیفرنیا چند هزار شارژر عمومی در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است اما تقاضای روزافزون موجب شده تا شرکتها به دنبال ایدههای تازه در این حوزه باشند.
فناوریهای همگرا به عنوان یکی از اولویت های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مطرح است در همین راستا نیز از ابتدای سال ۹۴ برنامه ترویج و آموزش فناوریهای همگرا در سایت فناوریهای همگرا به نشانی nbic.isti.ir آغاز شده است. همچنین ارتقای نقشآفرینی حوزههای مختلف فناوری برای دستیابی به محصولات نوظهور و با اثرات اقتصادی و اجتماعی بالا، یکی از اقداماتی است که مرکز راهبردی فناوری های همگرا در معاونت علمی در راستای آن فعالیت می کند.
انتهای پیام/ 25
Send to friends