13 شتاب‌دهنده فعال در زیست‌فناوری؛ 6 برنامه برای تامین امنیت غذایی در کشور اجرایی می‌شود

13 شتاب‌دهنده فعال در زیست‌فناوری؛ 6 برنامه برای تامین امنیت غذایی در کشور اجرایی می‌شود


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 75827
تامین امنیت غذایی یکی از اولویت‌های ستاد توسعه زیست‌فناوری است که با اجرای 6 برنامه محقق خواهد شد.

افزایش هزینه های درمانی به علت ابتلاء به انواع بیماری ها و مسمومیت های ناشی از غذای آلوده، ایجاد بیماری و مرگ و میر، تاثیرات نامطلوب بر اقتصاد و تجارت، پیامدهای سیاسی و اجتماعی به دلیل به مخاطره افتادن سلامت جامعه و غیره از جمله عوارضی است که برای عدم تامین امنیت غذایی مطرح است. موضوعی راهبردی که اگر اهمیت آن بیشتر از تامین تجهیزات نظامی نباشد کمتر هم نیست. به گونه‌ای که بارها سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری بر اهمیت این حوزه فناورانه توسعه مدل‌های بومی این کار تاکید کرده است.

بر همین اساس، ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش خود را بر این موضوع متمرکز کرده است تا با تدوین برنامه‌های مختلفی، تحقق امنیت غذایی در کشور را شتاب دهد.

تدوین «برنامه مدیریت تغذیه تلفیقی با کمک وزارت جهاد کشاورزی با اجرای طرح آزمایشی مصرف کودهای زیستی در 33 استان کشور»، «استقرار بازار محصول سالم و تولید گیاهان بر اساس آنالیز Big Data» و «اجرای برنامه‌های ترویجی با تهیه و چاپ کتاب‌های مرجع برای محصولات زیست فناوری کشاورزی» از جمله این برنامه‌ها است.

همچنین «اجرای شبکه محصولات سالم»، «اجرای طرح آزمایشی تولید میکرو و ماکروجلبک در استان‌های فارس، سیستان و بلوچستان، گیلان و هرمزگان» و «حمایت از ایجاد و استقرار نماد طبیب» هم طرح‌هایی است که برای تامین امنیت غذایی در ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف شده است.

توسعه فعالیت شتاب‌دهنده‌ها یکی از روش‌هایی است که ستاد برای سرعت بخشیدن به تحقق امنیت غذایی در کشور در نظر گرفته است. بر همین اساس با حمایت معاونت علمی و فناوری تاکنون 13 شتاب دهنده در این زمینه ایجاد شده است که 6 عدد از آنها در حوزه واکسن شکل گرفته اند. 5 شتاب دهنده در زمینه واکسن دامی و 1 شتاب دهنده در حوزه زیست فناوری دریا.

تدوین و درج استانداردهای محصولات زیست فناوری کشاورزی در سایت سازمان استاندارد نیز اقدام دیگر ستاد در این زمینه است. در کنار این فعالیت ها، تهیه دستورالعمل های پنجره واحد الکترونیک صدور مجوز تولید محصولات زیستی هم اجرایی شده است.

اصلاح ساختار کدهای ISIC برای 18 محصول از کودهای زیستی و 25 محصول برای زیست مهارگرها نیز اقدام بعدی است که منجر به توسعه امنیت غذایی در کشور می شود. «ایجاد سامانه رهگیری و استقرار آزمایشی سامانه رهگیری محصولات کشاورزی» و «سامانه توزیع متمرکز نهاده های کشاورزی سالم با روشهای جدید فروش متمرکز» هم در حال اجرا است.

این کار با تدوین بسته امنیت غذایی با شاخص ارزبری و ارزآوری و تشکیل کمیته های مشترک با وزارت جهاد کشاورزی در راستای نهایی سازی اولویت های این بسته شتاب گرفته است.

مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
4 طرح‌ تامین کننده امنیت غذایی در کشور را بشناسید
4 طرح‌ تامین کننده امنیت غذایی در کشور را بشناسید
00/01/18 - 09:35
16 برنامه برای تامین امنیت غذایی در کشور تدوین شد و توان داخلی به نیازها پاسخ داد
16 برنامه برای تامین امنیت غذایی در کشور تدوین شد و توان داخلی به نیازها پاسخ داد
00/01/07 - 09:22
چالشی برای زیست‌فناوران؛ با ایده‌های خلاق خود امنیت غذایی را تامین کنید
چالشی برای زیست‌فناوران؛ با ایده‌های خلاق خود امنیت غذایی را تامین کنید
99/06/25 - 08:37
بیشتر بخوانیم