در سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی مطرح شد؛
40 پروژه در حوزه تصویربرداری پیشبالینی انجام شد
رییس آزمایشگاه پیشبالینی از انجام 40 پروژه تحقیقاتی توسط محققان کشور در این حوزه خبر داد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمدرضا آی رییس آزمایشگاه پیش بالینی در نخستین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی گفت: پیش از راه اندازی این آزمایشگاه محققان کشورمان برای انجام تحقیقات روی حیوانات از دستگاه های انسانی استفاده می کردند که این روند چالش هایی را پیش روی آنها قرار می داد. نخست دقت پایین دستگاه ها در مورد استفاده برای حیوانات بود. همچنین محققان برای انجام آزمایش نیاز داشتند موش را به بیمارستان ببرند که این مسئله خود دردسرهایی را داشت و مورد دیگر زمان انجام تحقیقات است که محدود بود.
آی در ادامه عنوان کرد: بنابراین نبود امکانات باعث می شد بسیاری از محققان از عملی کردن ایده و پروژه ای که داشتند منصرف شوند و کشور را از ارزش افزوده بالایی محروم کنند. به عنوان نمونه تحقیقات بر روی یک دارو از مرحله دیزاین مولکولی تا فاز حیوانی در صورت رسیدن به نتیجه دارای ارزش افزوده بالایی است. بنابراین ایده راه اندازی این آزمایشگاه شکل گرفت.
رییس آزمایشگاه پیش بالینی همچنین بیان کرد: مکان را دانشگاه علوم پزشکی تهران در اختیارمان قرار داد، اما تامین تجهیزات با فناوری بالا چالشی بود که پیش روی ما قرار داشت که خوشبختانه با حمایت مالی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این تجهیزات فراهم شد که تمام دستگاه های این آزمایشگاه ساخت داخل است.
به گفته وی، ارائه خدمات به تمام محققان کشور در این آزمایشگاه انجام می شود، خدمات تکرار پذیری که استاندارد ایزو 9001 را دریافت کرده اند. همچنین علاوه بر تصویربرداری خدمات دیگری نیز قرار است در آزمایشگاه به محققان ارائه شود. در این زمینه آزمایشگاه هایی همچون کشت سلول، بافت، شیمی، مولکولی و رادیو شیمی راه اندازی شده که برای ورود به فاز عملیاتی نیاز به سرمایه داریم.
آی برگزاری کارگاه هایی آموزشی در حوزه تصویربرداری پیش بالینی را از اقدامات این مرکز در بحث اموزش و ترویج دانست و گفت: در این راستا در 6 ماه نخست فعالیت آزمایشگاه تمام خدمات به محققان رایگان ارائه شد و 135 نفر در کارگاه های آموزشی شرکت کردند. همچنین 40 پروژه تحقیقاتی در این حوزه در آزمایشگاه انجام شده است.
همچنین وی گزارشی از فعالیت های آزمایشگاه در 6 ماه نخست سال ارائه کرد.
نخستین سمپوزیوم کاربرد تصویربرداری در تحقیقات پیش بالینی توسط آزمایشگاه پیش بالینی در تالار ابن سینا دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد که در آن اساتید درباره اهمیت این حوزه و دستاوردهای آن سخنرانی داشتند. در این رویداد درباره 3 برنامه این مرکز توضیحاتی ارائه شد. ژورنال کلاپ عنوان نخستین برنامه ای است که در آن مقالات این حوزه ارائه می شود و افرادی که در 3 ژورنال کلاپ حضور داشته باشند گرنت تصویربرداری دریافت می کنند که 30 خرداد ماه سال جاری نخستین روز از شروع این برنامه است. همچنین برگزاری کارگاه دوره پایه برنامه بعدی است که به آن اشاره شد که تمام روش های تصویربرداری در آن ارائه می شود. بازدید هفتگی از آزمایشگاه و امکانات آن برنامه بعدی آزمایشگاه پیش بالینی است که هر هفته دوشنبه ها امکان پذیر است.
انتهای پیام/25
Send to friends