استفاده از  مدارهای نامرئی و قابل کشش در فناوری‌های آینده امکان پذیر می‌شود
با تلاش یک محقق ایرانی؛

استفاده از مدارهای نامرئی و قابل کشش در فناوری‌های آینده امکان پذیر می‌شود


زمان مطالعه : 1 دقیقه
کد خبر : 32448
با تلاش یک محقق ایرانی، هدایت کننده‌ها به عنوان الکترود نامرئی می‌توانند در فناوری‌های آینده، ظهور پیدا کنند که در مسیر این اقدام پیشرفتی قابل توجه در مسیر فناوری‌های پوشیدنی نیز محقق می یابد.



با تلاش یک محقق ایرانی، هدایت کننده‌ها به عنوان الکترود نامرئی می‌توانند در فناوری‌های آینده، ظهور پیدا کنند که در مسیر این اقدام پیشرفتی قابل توجه در مسیر فناوری‌های پوشیدنی نیز محقق می یابد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری؛ فیلم‌های هدایت الکتریکی شفاف نقش مهمی در طیف وسیعی از کاربردهای الکترونیکی، صفحه نمایش لمسی و نمایشگرهای تصویری تا فتوولتائیک‌ها دارند. این هدایت‌کننده‌ها به عنوان الکترود نامرئی در سیم‌کشی مدار، حسگر لمسی یا ذخیره شارژ الکتریکی عمل می‌کنند و معمولاً از اکسیدهای رسانای شفاف تشکیل شده‌اند، اما مشکل آن‌ها ضعیف بودن است.

بیشترین هدایت‎کننده‌های شفاف مکانیکی هستند و کشش مواد غیر الاستیک موجب جدا شدن آن‌ها و از دست دادن عملکرد الکتریکی می‌شود. این مشکل تا حد زیادی نقش این مواد را در برنامه‌های در حال ظهور از جمله محاسبات پوشیدنی، بیوالکتریک نرم و رباتیک الهام گرفته از زیست‌شناسی محدود می‌کند.

صفحه نمایش‌ها و صفحه‌های لمسی مورد استفاده در فناوری‌های نسل بعدی نیازمند شارژرهای شفاف نرم، الاستیک و با قابلیت کشش بالا هستند، به همین دلیل کارمل مجیدی کارشناس ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه کارنگی ملون و مدیر آزمایشگاه مواد نرم و گروه تحقیقاتی وی فیلم‌های نازک رسانایی ایجاد کردند که ترکیب منحصر به فردی از خواص مورد نیاز برای فناوری‌های نسل بعدی از جمله هدایت الکتریکی بالا، نامرئی بودن و انعطاف پذیری بالا دارند.

این گروه با استفاده از فناوری میکروفابریکیشن مبتنی بر لیزر فیلم لاستیکی نازک را با شبکه‌ای از فلز (آلیاژ یوتکتیک گالیم و اندیوم و EGaIn ) که در دمای اتاق مایع و خواص مورد نظر را دارند طراحی کردند.

برای اثبات کیفیت این طراحی سیستمی برای کنترل کیفیت هوا و میزان غلظت آلاینده‌ها با استفاده از صفحه نمایش مجهز به لنزهای تماسی الکترونیک ایجاد شد.
بر اساس این گزارش، ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک و ساختارهای میکرونی معاونت علمی،  در راستای پیشرفت و توسعه و نزدیک شدن به پیشرفت‌های جهانی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مشغول به کار است.
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم