
افشین در جمع نخبگان خوزستانی اعلام کرد:
افزایش چشمگیر حمایتهای پژوهشی و نخبگانی در کشور
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، حسین افشین رییس بنیاد ملی نخبگان، 23 فروردین ماه ۱۴۰۴، در ادامه سفر یک روزه به استان خوزستان، با حضور در جمع نخبگان این استان، به پرسشها، دغدغهها و مطالبات آنان پاسخ گفت.
افشین، با اشاره به ظرفیتهای علمی استان خوزستان گفت: دانشآموزان، دانشجویان و استادان دانشگاه، از سرمایههای مهم کشور هستند. استان خوزستان به واسطه برخورداری از دانشگاههای بزرگ، از این سرمایه ارزنده، غنی است و با توجه به استعداد بالای استان، وظیفه داریم زیرساختهای لازم برای شکوفایی علمی و فناورانه آن را فراهم کنیم.
وی، در ادامه به حمایت از پژوهشها و تولید علم بر بستر حمایتهای بنیاد ملی علم ایران اشاره کرد و گفت: در راستای استمرار و تقویت روند رشد علمی کشور، بودجه بنیاد ملی علم از ۱۰۰ میلیارد تومان به نزدیک یک همت افزایش یافت. از سال گذشته تاکنون ۹۹ طرح از دانشگاه شهید چمران اهواز در بنیاد ملی علم تصویب شده است و حدود ۱۰ میلیارد تومان گرنت دریافت کردهاند. این در حالی است که سقف گرنتهای ما برای هر طرح به میزان قابل توجهی نسبت به قبل افزایش یافته تا زمینهساز انجام پروژههای راهبردی و تاثیرگذار پژوهشی توسط استادان و پژوهشگران باشد.
افشین خاطرنشان کرد: در معاونت علمی سه مسیر اصلی برای حمایت از نخبگان در نظر گرفتهایم: بنیاد ملی علم (استادمحور)، بنیاد ملی نخبگان (دانشجومحور) و حمایتهای فناورانه برای رسیدن به محصول دانشبنیان که توسط معاونت علمی انجام میشود. در هر سه مسیر، تلاش شده است تا عدالت علمی، شفافیت و رقابت سالم برقرار باشد.
حمایت معیشتی از نخبگان در قالب طرح «پژوهشیار»
رییس بنیاد ملی نخبگان، همچنین از اجرای طرح «پژوهشیار» برای حمایت از دانشجویان دکتری خبر داد و گفت: در این طرح، دانشجویان دکتری که واجد شرایط خاص باشند، ماهانه ۱۵ میلیون تومان حمایت معیشتی دریافت میکنند.
افشین، با تأکید بر اهمیت پشتیبانی هدفمند از نخبگان جوان در دوره تحصیلات تکمیلی افزود: هدف از اجرای این طرح، کاهش دغدغههای معیشتی دانشجویان نخبه و فراهم کردن زمینه تمرکز بیشتر آنان بر فعالیتهای علمی و پژوهشی است.
وی در ادامه تصریح کرد: در کنار حمایت معیشتی، برای پایاننامههای دکتری در حوزههای اولویتدار، گرنتهای پژوهشی نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
معاون علمی رییسجمهور با بیان اینکه امکان پیش بردن طرحهای فناورانه دانشجویان دکتری، در شرکتهای دانشبنیانی که از یک استاد دانشگاه و عضو هیئت علمی بهره ببرند، در قالب برنامه پسادکتری فناورانه (TOP)، خبر داد و گفت: از رهگذر برنامه TOP که در قالب دورههای دوساله اجرا میشود، دانشآموختگان دکتری (فنجو) در شرکتهای دانشبنیان مشغول فعالیت خواهند شد.
پایان پیام/
#24
Send to friends