افزایش نفوذ فناوری و نوآوری در صنعت غذا؛ تلاش دانشبنیانها نیازها را رفع میکند
به طور مثال عرصه کشاورزی به عنوان یکی از حلقههای مهم و پایه در صنعت غذا هنوز به طور کامل با فناوری و نوآوری همراه نشده و تعداد شرکتهای دانشبنیان در این حوزه بسیار کمتر از نیازی است که در این حوزه وجود دارد. در واقع زنجیره صنعت غذا یک کلان زنجیره است که نبود یکی از آنها، به لنگ زدن این تلاش ها و به نتیجه نرسیدن آنها منجر می شود.
اما ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان یکی از نهادهای موثر در این حوزه تلاش می کند تا با همکاری نهادهای مرتبط و شرکت های دانش بنیان و خلاق، این زنجیره را تکمیل و توسعه کسب و کارهای فناورانه در این صنعت را محقق کند. یکی از این تلاش ها «تشکیل دبیرخانه جهش اقتصاد غذا با توسعه زیست بوم نوآوری و نفوذ فناوری» است.
این دبیرخانه قرار است ابزاری شود برای شناسایی بازیگران صنعت غذا از مرحله تولید نهاده ها، تولید در مزرعه، فرآوری، توزیع و فروش محصولات و رفع چالش ها و موانع توسعه فناوری در این بخش. اگر جهش اقتصاد غذا در کشور رخ دهد سالانه عددی حدود 6/1 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی محقق خواهد شد.
اما اجرایی شدن این برنامه نیازمند یک همکاری و هم افزایی میان بازیگران این حوزه و استفاده از توان بخش خصوصی و توان شرکت های دانش بنیان و خلاق است. در همین راستا دبیرخانه فناوریهای نوین کشاورزی و غذا با عضویت نمایندگان تام الاختیار از «معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری»، «وزارت جهاد کشاورزی»، «وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»، «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری»، «وزارت صنعت، معدن و تجارت»، «وزارت امور اقتصاد و دارایی»، «وزارت نیرو»، «سازمان برنامه و بودجه کشور»، «کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی»، «صندوق توسعه ملی»، «صندوق نوآوری و شکوفایی» و «مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری» ایجاد شده است.
مدیریت و تکمیل زنجیره ارزش تولیدات کشاورزی نیازمند اتخاذ یک استراتژی کلی با هدف استفاده از ظرفیت همه دستگاهها در زمینه نهادههای تولید، زراعت و باغبانی، دام و طیور، شیلات و آبزیان، صنایع تبدیلی و غذایی، لجستیک و فروش است.
مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#23
Send to friends