بهمنظور گسترش ظرفیت بهینهسازی انرژی و محیط زیست انجام شد ؛
امضای تفاهم نامه همکاری ستادبهینهسازی انرژی معاونت علمی و سازمان حفاظت محیط زیست
با همکاری ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی، تفاهمنامه همکاری میان معاونت علمی و سازمان حفاظت از محیطزیست، با محوریت گسترش ظرفیت بهینهسازی انرژی و محیطزیست امضاء شد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی، تفاهمنامه همکاری بهمنظور گسترش ظرفیت بهینهسازی انرژی و محیطزیست میان ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی و سازمان حفاظت از محیطزیست با محوریت گسترش ظرفیت بهینهسازی انرژی و محیطزیست با حضور یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی و یوسف رشیدی معاون آموزشوپرورش سازمان حفاظت و محیطزیست امضاء شد.
یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی، در این مراسم در مورد امضای این تفاهمنامه اظهار کرد: یکی از راهکارهای اساسی برای کاهش گازهای گلخانهای و آلودگی محیطزیست مسئله بهینهسازی انرژی است که میبایست موردتوجه قرار گیرد، به همین منظور ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی با تاکید بر مسائلی همچون کاهش آلودگی محلی و تولید گازهای گلخانهای همکاری خود را با حاکمان اجرایی در کشور آغاز کرد.
سبوحی با مقایسهای در خصوص بخش عمده تشکیلدهنده گازهای گلخانهای در کشور و عرصه بینالمللی گفت: بخش عمده تشکیلدهنده گازهای گلخانهای ناشی از احتراق و سوختهای فسیلی است، که این میزان در داخل کشور چیزی در حدود 95 درصد است و در عرصه بینالمللی این میزان به 85 درصد میرسد.
وی با اشاره به اینکه جهان به موضوع کاهش انتشار گازهای گلخانهای بهعنوان یک هدفگذاری اقتصادی، محیط زیستی نگاه میکند بیان کرد: تلاش برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای ازجمله معروفهای جهانی است زیرا همه جهان از این موضوع و گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی ناشی از آن آسیب خواهند دید.
دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی، با اشاره به اهداف در نظر گرفتهشده در راستای بهینهسازی انرژی در عرصه ملی و بینالمللی گفت: بهمنظور بهینهسازی انرژی و کاهش آلودگی محلی و همچنین کاهش گازهای گلخانهای همکاری میان دستگاههای اجرایی ضرورت دارد، بهطوریکه در خدمت دستگاههای اجرایی بهمنظور اجرایی سازی سیاستهای تدوینشده باشیم و با توسعه همکاریها به روند بهینهسازی انرژی در بخشهای مختلف سرعت بخشیم.
وی با اشاره به رویکرد اصلی سازمان حفاظت محیطزیست بیان کرد: مسئولیت اساسی سازمان حفاظت از محیطزیست جلوگیری از آلودگی محلی و آلایندههای محیط زیستی و همچنین کاهش گازهای گلخانهای است که در زمینه سیاستگذاری و تدوین برنامهها به اجرایی سازی اهداف میپردازد. به همین منظور ستاد تلاش داشت تا در تعامل با سازمان حفاظت از محیطزیست در مواردی همچون توسعه فناوری و شرکتهای خدمات انرژی، توسعه شرکتهای دانشبنیان در زمینه کاهش آلودگی و همچنین سالمسازی محیط با سازمان حفاظت محیطزیست همکاری کند.
سبوحی در ادامه با تاکید بر کاهش گازهای گلخانهای در کشور افزود: در راستای همکاریهای صورت گرفته میان معاونت علمی و سازمان حفاظت محیطزیست میبایست در وهله نخست در کشور منابع موجود در خصوص بهبود محیطزیست و سالمسازی آن و جلوگیری از تولید آلایندهها و گازهای گلخانهای بهطور اصولی و درست و بهینه تخصص داده شود و همچنین همکاری دو دستگاه دولتی سبب شود تا بتوانیم از پتانسیلها و منابع بینالمللی بهمنظور بهینهسازی انرژی و محیطزیست بهرهبرداری درست شود.
دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیطزیست معاونت علمی بابیان اینکه این تفاهمنامه با تاکید بر اهمیت همکاری میان نهادهای دولتی و حاکمیتی در کشور است گفت: امضاء این تفاهمنامه در راستای تحقق اقتصاد کمکربن در ( اسناد بالادستی)، توسعه پایدار و توسعه فعالیتها درزمینه بهینهسازی انرژی، برنامهریزیشده است که زیر نظر دو سازمان حاکمیتی بهدرستی بهرهبرداری خواهد شد.
سبوحی گفت: تدوین این تفاهمنامه در سطح ملی و بینالمللی نشان خواهد داد که دستگاههای حاکمیتی همسو، بهمنظور همافزایی در امکانات تلاش میکنند و با این رویه از پتانسیلهایی که در بخش ملی و بینالمللی و بخش خصوصی وجود دارد بهدرستی و کارایی بالا امکان بهرهبرداری فراهم میشود.
یوسف رشیدی معاون آموزشوپرورش سازمان حفاظت و محیطزیست در بخش دیگر این مراسم با اشاره به اصل 50 قانون اساسی در کشور گفت: اصل 50 قانون اساسی حفاظت و سیانت از محیطزیست را یک وظیفه عمومی میداند بهطوریکه این حفاظت تنها وظیفه محیطزیست به شمار نمیرود، بنابراین حفاظت از این بخش مهم بر عهده تمام ارگانهای و همینطور دولت است که باید به آن پرداختهشده است.
وی در ادامه با اشاره به سیاستهای ابلاغی رهبر در خصوص بهینهسازی مصرف انرژی در کشور گفت: اهمیت موضوع بهینهسازی انرژی بسیار فراتر از معاهدات بینالمللی تعهد شده است به این منظور اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی وظیفه داخلی است که باید به آن پرداخته شود، ولی ازآنجاکه مدیریت شرکتهای دانشبنیان و بحثهای علم و فناوری در تمام زمینهها بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است بر آن شدیم تا با توسعه روابط همکاری با این ارگان دولتی با تکیهبر توان و دانش داخلی درزمینه محیطزیست هم اقدامات خوبی را به انجام برسانیم.
بر اساس این گزارش، همکاری درزمینه فناوریهای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و انطباقپذیری با تغییرات اقلیم و بررسی اثر تعهدات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران درزمینه تغییرات اقلیم، حمایت از طرحهای مشخص برای بهرهبرداری از امکانات و منابع ملی و بینالمللی درزمینه بهینهسازی انرژی ، و فعال کردن شرکتهای خدمات انرژی و دانشبنیان برای بهرهبرداری از امکانات مزبور، همکاری برای تهیه و تدوین دستورالعملها، نیز از محورهای این تفاهمنامه است.
پایان پیام/32
Send to friends