توسط جمعی از محققان در کشور فراهم شد؛
ایران در زمره تولیدکنندگان منبع تغذیه با توان بالا قرار گرفت
پژوهشگران با دستیابی به دانش فنی ساخت دستگاههای منبع تغذیه قابل برنامهریزی در توانهای بالا، ایران را در زمره پنج کشور دارنده این فناوری مورد نیاز بخشهای آزمایشگاهی و صنعتی قرار دادند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهزاد سیاه کلاه، مدیرعامل شرکت توان پژوهان فناور پاسارگاد مستقر در پارک علم و فناوری پردیس و مجری طرح پژوهشی گفت: منبع تغذیه DC قابل برنامهریزی (Programmable DC Power Supply) که در بسیاری از صنایع کاربرد دارد، یک مبدل توان است که برق ورودی AC (جریان متناوب) تک فاز یا سه فاز را به خروجی DC رگوله شده (جریان مستقیم) تبدیل میکند.
وی کاربردهای این دستگاه را در دو حوزه آزمایشگاههای تحقیقاتی و کنترل کیفی و حوزه صنعتی ذکر کرد و ادامه داد: این محصول به عنوان تامین کننده توان DC مورد نیاز تجهیزاتی که در آزمایشگاهها بر روی آنها تحقیق میشود و یا مورد تست قرار میگیرد، به کار میرود.
این محقق با تاکید بر این که این دستگاه در صنایع نیمه هادی، خودروسازی، لیزر، هوافضا، آبکاری و مخابرات استفاده میشود، گفت: یکی از کاربردهای این دستگاه در بخش صنعت، شبیهسازی باتری است. در بخش تست و یا خط تولید صنایعی مانند صنعت خودروهای برقی که توان خودرو از باتری تامین میشود، به جای باتری از شبیهساز باتری استفاده میشود که دستگاه ساخته شده، در این زمینه قابل استفاده است.
به گفته وی از آن جایی که در این دستگاه، ولتاژ و جریان خروجی با سرعت بالا قابل کنترل و برنامهریزی است، میتوان حالات مختلف ولتاژ را در آن ایجاد کرد؛ از این رو منبع تغذیه ساخته شده قادر است نوسانات و افت ناگهانی ولتاژ را که در وضعیت استارت زدن خودرو در باتری اتفاق میافتد دقیقا شبیه سازی کند.
سیاه کلاه، کاربرد دیگر این دستگاه را در صنعت لیزر دانست و توضیح داد: در صنعت لیزر، برای کنترل توان از لیزرهای نیمه هادی استفاده میشود. درایو لیزرهای نیمه هادی توان بالا نیاز به منابع جریان DC قابل برنامهریزی و دقیقی دارد که این محصولات چنین کاری را انجام میدهند.
رقابت با سازندگان برتر دنیا
صادرات دستگاههای منابع تغذیه DC قابل برنامه ریزی با روش های راه اندازی خط تولید در آلمان، در حد اسمبلینگ، تست نهایی، بسته بندی و ثبت یک برند بین المللی، دریافت تأییدیههای EMC، Safety و NRTL Certificate و نشان CE (برای 36 مدل از منابع تغذیه) از موسسه TUV، فروش در آلمان و کلیه کشورهای جهان، تولید 210 دستگاه در داخل کشور که 60 دستگاه آن به آلمان ارسال خواهد شد والباقی در داخل کشور به فروش خواهد رسید.
این محصول تولیدی ، امروز به لحاظ سطح تکنولوژی و مشخصات فنی، از بهترین محصولات موجود در دنیا به شمار میرود و با سازندگان مطرح دنیا قابل رقابت است.
مدیر عامل این شرکت فناور با اشاره به وضعیت مورد انتظار کالا یا خدمت در کشور پس از انجام طرح و مقایسه با فناوری روز جهان بیان کرد: تا قبل از ورود ما به این بازار، نیازهای کشور از طریق خرید خارجی تأمین میشده است، امّا در حال حاضر به جرأت میتوان گفت که کشور از خرید این محصول بی نیاز شده است.
رقبای بین المللی محصول ایرانی
مدیر عامل این شرکت فناور در ادامه در مقایسه کیفیت محصول با محصول مشابه خارجی گفت: این محصول تولید کننده داخلی ندارد و همانطور که گفته شد با رقبای بسیار مطرح در دنیا قابل رقابت است.و قیمت این محصولات با توجه به رکود بازار در داخل کشور و تیراژ کم تولید، قیمت این محصول فعلاً تقریباً مشابه خارجی است، امّا چنانچه تیراژ حداقلی را بتوانیم تأمین کنیم قیمت محصول، نسبت به خارجی با کاهش حدود 30% میتواند عرضه شود.
سیاه کلاه ارزش افزوده این طرح به شرط وجود تیراژ و خروج بازار از رکود، حداقل 40% خواند و گفت: این محصول، تنها از جهت خرید قطعات الکترونیک دارای ارزبری است، لذا با توجه به اینکه این قطعات سهم کمی از قیمت نهایی را داراست، صرفه جویی قابل توجهی را به دنبال دارد.
این فعال حوزه فناوری گفت: این محصول نه تنها در حوزهی تولید که در حوزهی R&D نیز قابلیت اشتغال زایی بیشتر را داراست.
بیشترین توان در کمترین حجم
وی، چگالی توان زیاد را از دیگر مزایای سیستمهای منبع تغذیه ساخته شده ذکر کرد و گفت: کاربران این سیستمها مایل هستند که در حجم مشخصی، بیشترین توان را دریافت کنند؛ از این رو در تجهیزات ساخته موفق شدیم که در ارتفاع 2U ، بیشترین توان را نسبت به رقبای خود در سطح بینالمللی داشته باشیم.
این محقق اضافه کرد: رقبای ما در ارتفاع 2U توان 5 کیلووات را عرضه کرده اند ولی در نمونه مشابه ایرانی توان شش کیلووات قابل عرضه است.
پایان پیام/32
Send to friends