با فناوری چاپ سه‌بعدی در جهان انقلاب صنعتی دیگری ایجاد می‌شود
دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی :

با فناوری چاپ سه‌بعدی در جهان انقلاب صنعتی دیگری ایجاد می‌شود


زمان مطالعه : 8 دقیقه
کد خبر : 23212
دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه نمایشگاه چاپ سه بعدی و مسابقه بهترین چاپگرهای سه بعدی ایرانی گفت: این فناوری از حوزه‌های اولویت‌دار در دنیا است که تحول و انقلاب صنعتی را ایجاد می‌کند.


دبیر ستاد  توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در افتتاحیه نمایشگاه چاپ سه بعدی و مسابقه بهترین چاپگرهای سه بعدی ایرانی گفت: این فناوری از حوزه‌های اولویت‌دار در دنیا است که تحول و انقلاب صنعتی را ایجاد می‌کند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهرداد محمود شکریه دبیر ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی در افتتاحیه نمایشگاه چاپ سه بعدی با بیان این که فناوری صنعت ساخت افزایشی در کشور حوزه‌ای جدید است، اظهار کرد: با برگزاری این جشنواره و نمایشگاه به دنبال توسعه این فناوری در کشور هستیم تا بتوانیم سهم قابل ملاحظه‌ای در بازار بین‌المللی آن کسب کنیم.

شکریه ادامه داد: فناوری چاپگرهای سه بعدی همانند نهال نوپایی در کشور است که خوشبختانه بخش خصوصی وارد این عرصه شده اما نیاز به حمایت دارد. در واقع برای توسعه این فناوری نیز نیاز به حضور مردم در صحنه است تا شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد کشور باشیم.

دبیر ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی با بیان این که از ورود این فناوری به کشور حدود دو دهه می‌گذرد گفت: دنیا با سرعت در حال توسعه این فناوری است. در کشور ما نیز حدود 20 تا 30 شرکت فعال در این عرصه وجود دارد که در شاخه‌های مختلف مشغول فعالیت هستند.
وی در بخش بعدی سخنان خود به تاریخچه چاپگرهای سه بعدی اشاره کرد و گفت: نخستین چاپگر سه بعدی سال 200 میلادی تولید شد و پس از آن انواع پرینترها توسعه پیدا کردند. تا این که در سال 1980 میلادی نخستین پرینتر سه بعدی ابداع شد و با این اختراع شاهد فناوری متفاوت و پیچیده‌ای شدیم که بازار بزرگی را در آینده زندگی مردم به خود اختصاص خواهد داد و زندگی آنها را متحول می‌کند.

شکریه همچنین درباره بخش مسابقه این رویداد عنوان کرد: این بخش برای دو فناوری چاپگرهای رزینی و فیلامنتی در حال برگزای است. در واقع این مسابقه بر اساس استانداردها مشخص شده تا سازندگان پرینترهای سه بعدی ایرانی در دو بخش کیفیت و سرعت به رقابت بپردازند.

وی در ادامه درباره فناوری فیلامنتی بیان کرد: این فناوری سال 1980 میلادی به دنیا معرفی شد و 10 سال به طول انجامید تا به بازار برسد. همچنین کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف همچون هوافضا، معماری، خودروسازی، رباتیک و هنر را دارا است و حتی امروزه این فناوری در عرصه آموزش هم ورود پیدا کرده است.

دبیر ستاد توسعه مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی با بیان این که چاپ سه بعدی فناوری بین رشته‌ای است ابراز کرد: این فناوری از تجمیع فناوری‌هایی همچون مهندسی نرم‌افزار، مهندسی برق و مواد ایجاد شده و میزان درآمد حاصل از این فناوری در 10 سال گذشته 4 برابر شده است. به گونه‌ای که در خاورمیانه چشم اندازی معادل 762 میلیون دلار برای بازار این فناوری تا سال 2025پیش بینی شده است .
این عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با اشاره به تدوین نقشه راه این فناوری در ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته گفت: در حال حاضر ایران سهم زیادی از بازار این فناوری ندارد، اما این فناوری از حوزه‌های اولویت‌دار در دنیا است که تحول و انقلاب صنعتی را ایجاد می‌کند و برای این که از این عرصه عقب نمانیم باید برای توسعه این فناوری اقدامات اساسی در کشور انجام شود و با حمایت دولت از بخش خصوصی شاهد شکوفایی این حوزه باشیم.

وی در ادامه عنوان کرد: ترسیم نقشه راه عملیاتی این حوزه زمینه را برای توسعه متوازن صنعت افزایشی با نقش آفرینی مؤثر همه‌ی فعالان فراهم می‌کند. البته هنوز در ابتدای مسیر هستیم، اما ظرفیت‌های نوپایی در کشور وجود دارد که باید حمایت شوند. در واقع امروز شاهد جوانه زدن نهال نوپای فناوری چاپ سه بعدی هستیم.

نمایشگاه چاپ سه بعدی و مسابقه بهترین چاپگرهای سه بعدی ایرانی از 11 تا 13 اردیبهشت ماه  در سالن اجلاس سران به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال برگزاری است.  این نمایشگاه با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، علی وطنی معاون توسعه و فناوری معاونت علمی،  پرویز کرمی مشاور معاون علمي و فناوري رئيس جمهور افتتاح شد  که سند نقشه راه صنعت ساخت افزایشی نیز توسط معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم رونمایی شد.

نگاه صادرات محور و فعال کردن بخش خصوصی از اولویت‌های چاپ سه بعدی است
معاون ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی در افتتاحیه نخستین جشنواره چاپ سه‌بعدی فناوری چاپ سه‌بعدی جزء فناوری‌های اولویت‌دار خواند و گفت: نگاه صادرات محور از اولویت‌های چاپ سه بعدی است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی،  جواد مشایخ معاون ستاد توسعه فناوری مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی در افتتاحیه نخستین جشنواره چاپ سه‌بعدی بابیان اینکه در چشم‌انداز 2025  در دنیا فناوری چاپ سه‌بعدی جزء فناوری‌های اولویت‌دار و دارای گردش اقتصادی بالا در نظر گرفته‌شده است اظهار کرد: این فناوری در حوزه‌های مختلفی همچون پزشکی الکترونیک و هوا و فضا تأثیر بالای اقتصادی را دارد و در خاورمیانه و افریقا چشم‌انداز بازار فناوری چاپ سه‌بعدی 762 میلیون دلار در نظر گرفته‌شده که نشان می‌دهد با تصمیمی منطقی برای توسعه این فناوری در کشور باید اقدام شود تا سهم مناسبی از بازار این فناوری را با برنامه‌ریزی‌های مدون داشته باشیم.
مشایخ بابیان اینکه در ستاد نیز این حوزه به‌عنوان یکی از اولویت‌ها در نظر گرفته‌شده است گفت: ترازیابی از وضعیت داخلی و بررسی روند تحولات بین‌المللی ازجمله مطالعاتی است که در ستاد برای این حوزه انجام‌شده که این بررسی‌ها نقاط ضعف و قوت کشور در این حوزه نشان داد.
وی  با اشاره به نقاط قوت کشور در این حوزه  ابراز کرد: بازار رو به رشد داخلی، اقبال بخش‌های تحقیق و توسعه دانشگاهی به این صنعت، سهولت ورود به صنعت، میزان قابل‌توجه نیروی کار در بخش‌های زیر فناوری‌های مرتبط و توانمندی فناورانه در حوزه‌هایی همچون لیزر از نقاط قوت این فناوری در کشور است.
مشایخ همچنین عنوان کرد: رقابت‌پذیری پایین، ضعف بازاریابی شرکت‌های فناور، توان پایین مالی شرکت‌ها، فقدان استاندارد برای کیفیت تجهیزات و محصولات و وابستگی سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به محصولات خارجی از نقاط ضعف کشور در این حوزه هستند.
وی همچنین بابیان اینکه تحلیل فاصله‌مان با کشورهای پیشرو از دیگر اقدامات انجام‌شده در ستاد است گفت: در حوزه‌های نرم‌افزار، مواد چاپ، ماشین‌های چاپ گر و اسکنرهای سه‌بعدی وضعیت دنیا و آمادگی فناورانه آن‌ها سنجیده شد که نشان داد کشورها در دنیا در بیشتر این عرصه‌ها وارد مراحل صنعتی شدند البته این بررسی‌ها برای کشورمان نیز انجام شد.
مشایخ درباره چشم‌انداز فناوری و صنعت ساخت افزایش ایران در سال 1405 گفت: کسب جایگاه برتر صنعت ساخت افزایشی منطقه آسیای جنوب غربی با توان رقابت و پیشرو در سطح جهانی ضمن بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و مشارکت بخش غیردولتی و حضور مؤثر در بازارهای جهانی در این چشم‌انداز در نشر گرفته‌شده است همچنین نگاه صادرات محور و فعال کردن بخش خصوصی از اولویت‌های چاپ سه‌بعدی است.
وی همچنین عنوان کرد: اگر سند ساخت افزایشی طی 10 سال در کشور ادامه یابد سهم بازار این فناوری در سال 1405 بالغ‌بر هزار و صدو پنجاه میلیارد تومان می‌شود که برای رسیدن به این هدف راهبردهای در سند گرفته‌شده است.

عرضه دستاوردهای چاپ سه بعدی در نمایشگاه
در ادامه این مراسم سید امیر غفاری دبیر علمی جشنواره بابیان اینکه در این جشنواره باهدف گردهمایی فعلان این صنعت برای نخستین بار باهمت معاونت علمی برگزار می‌شود گفت: تلاش ما این بود تا بر اساس ضرورت‌ها و پتانسیل‌های موجود در کشور تمام فعالان این حوزه را گرد هم جمع کنیم چراکه پیش‌ازاین شاهد فعالیت‌های پراکنده در این حوزه بودیم اما بعد از تشکیل ستاد ساماندهی فعالیت‌ها یکی از اولویت‌ها شد.
غفاری ادامه داد: بنابراین با فعالیت‌هایی که در ستاد انجام شد شرکت‌های فعال در حوزه چاپ سه‌بعدی شناسایی و مشکلات آن‌ها مشخص شد و درنهایت مقرر شد تا اولین گردهمایی فعالان این عرصه با برگزاری این جشنواره در سه بخش مسابقه، نمایشگاه و سخنرانی‌های علمی انجام شود.
دبیر علمی نمایشگاه چاپ سه‌بعدی عنوان کرد: در ایران، سه نوع فناوری چاپ گر سه‌بعدی رزینی، فیلامنتی و پودری وجود دارد بخش مسابقه به گونه ای طراحی شد تا سازندگان  دستگاه‌های رزینی و فیلامنتی دستگاه‌های  خود را از نظر کیفیت و سرعت به چالش بگذارند. همچنین در بخش نمایشگاه این رویداد بیش از 30 شرکت دانش‌بنیان دستاوردهای خود را به معرض نمایش می‌گذارند.
پایان پیام/25

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم