بهبود نگرش سیاسی و اجتماعی نسبت به تحولات بخش انرژی
دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی خبرداد:

بهبود نگرش سیاسی و اجتماعی نسبت به تحولات بخش انرژی


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 26222
سبوحی گفت: بخش انرژی در ایران به‌صورت یک استثنا سازمان پیدا کرده و تأثیر ذهنیت سیاسی و اجتماعی بر تحولات بخش انرژی افزایش یافته است.

سبوحی گفت: بخش انرژی در ایران به‌صورت یک استثنا سازمان پیدا کرده و تأثیر ذهنیت سیاسی و اجتماعی بر تحولات بخش انرژی افزایش یافته است.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی، با اشاره به اینکه تأمین تقاضای فزاینده انرژی با مسائل سیاسی و اجتماعی پیوند عمیقی پیدا کرده است گفت: با اینکه بخش انرژی از زیرمجموعه‌های نظام اقتصادی به شمار می‌آید و تبعیت رفتار تولید و مصرف‌کننده از قوانین اقتصادی یک قاعده است ولی بخش انرژی در ایران به‌صورت یک استثنا سازمان پیدا کرده و تأثیر ذهنیت سیاسی و اجتماعی بر تحولات بخش انرژی افزایش یافته است.
سبوحی گفت: تحولات اقتصادی و اجتماعی کشور در نیم قرن گذشته با افزایش تقاضای انرژی در بخش‌های خانگی، صنعت، حمل‌ونقل، کشاورزی و خدمات همراه بوده و ضرورت استمرار توسعه و ارتقای سطح زندگی مردم ایجاب می‌کرد اقدامات لازم برای تأمین تقاضای انرژی صورت پذیرد.
دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی با اشاره به اینکه نیازمند نگاه ویژه در بخش انرژی هستیم گفت: گسترش شبکه‌های انرژی‌رسانی و ایجاد و نوسازی زیرساخت‌های فنی و شکل‌دهی به ساختارهای نهادی در اولویت برنامه‌های دولت‌های مختلف قرار گرفت و دولت به‌عنوان بزرگ‌ترین و تنها عرضه‌کننده انرژی در کشور ظهور پیدا کرد و جایگاه آن در بخش انرژی به دلیل رشد سریع تقاضای انرژی و الزام برای افزایش ظرفیت انرژی‌رسانی و از طرف دیگر به علت دسترسی دولت به درآمدهای حاصل از صادرات نفت تثبیت و تحکیم پیدا کرد.
سبوحی گفت: رشد سریع تقاضای انرژی و تأمین آن از طریق توسعه کمی سامانه عرضه انرژی توسط نهادهای دولتی به تخصیص حجم وسیع منابع اقتصادی، اجتماعی و طبیعی به بخش انرژی منجر شده و عدم تعادل‌ها در بخش انرژی شکل‌گرفته است. در پی این رویداد نیز دولت و نهادهای وابسته به آن در دو دهه گذشته سعی کرده‌اند با ایجاد سازمان‌های بهینه‌سازی انرژی، پیگیری مطالعات لازم و ایجاد تغییرات در قیمت‌های حامل‌های انرژی برای اصلاح روندها اقدام کنند. گرچه مجموعه اقدام‌ها و تلاش‌های صورت گرفته مفید بوده و به تعمیق شناخت جامعه منجر شده دستاوردهای در مقایسه با هزینه‌ها حاکی از آن است که در راه درازی برای ایجاد تعادل بهینه در بخش انرژی است.
دبیر ستاد بهینه‌سازی انرژی و محیط‌زیست معاونت علمی با اشاره به اینکه محدود بودن دستاوردها سبب شده است روند فزاینده تقاضای انرژی تداوم پیدا کند گفت: تخریب منابع انرژی طبیعی و تشدید آلودگی محیط‌زیست ناشی از انرژی به یک مشخصه وضعیت اقتصاد کشور در حال حاضر تبدیل شود. از این رو است که بهینه‌سازی انرژی  به‌عنوان محور اصلی برنامه دولت برای ارتقای سطح بهره‌برداری در کل اقتصاد در سال 1393 تعریف‌شده است.
سبوحی ارزیابی روند توسعه تعادل عرضه و تقاضای انرژی حاکی از پتانسیل کاهش مصرف انرژی خواند و گفت: روند توسعه تعادل عرضه و تقاضای انرژی حاکی از انرژی اولیه با اعمال مدیریت و کاربرد فناوری بازیافت انرژی در بخش‌های اقتصادی و اجتماعی 25 درصد است که مقدار آن بر اساس سطح مصرف انرژی اولیه در سال 1391 برابر 420 میلیون بشکه معادل نفت در سال است و ارزش اقتصادی این حجم از منابع انرژی قریب به 40 میلیارد دلار در سال است که به دلیل سطح پایین بازده فراورش و تبدیل انرژی در سامانه‌های عرضه و مصرف حامل‌های انرژی از دسترس اقتصاد خارج می‌شود. درصورتی‌که منابع مذبور می‌توانست برای شتاب بخشیدن به پیشرفت اقتصادی و اجتماعی مورداستفاده قرار گیرد. 
پایان پیام/32

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم