تراشه‌ها با فناوری بومی طراحی شد تا نیاز صنعت الکترونیک تامین شود

تراشه‌ها با فناوری بومی طراحی شد تا نیاز صنعت الکترونیک تامین شود


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 76198
سنگ بنای الکترونیک و میکروالکترونیک را آی‌سی شکل می‌دهد. طراحی و ساخت این قطعه حساس و راهبردی توسط یک شرکت دانش‌بنیان انجام می‌شود.

هرجا رد پایی از الکترونیک، میکروالکترونیک یا تجهیزات فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد، پای قطعات الکترونیک به میان می‌آید؛ اما یکی از مهم‌ترین قطعات الکترونیکی که چند وظیفه مشترک را انجام می‌دهند و ساختشان به فناوری پیشرفته‌ای نیاز دارد. رامین رفعتی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان نیمه هادی سینا با بیان این توضیح، می‌افزاید: در دنیای الکترونیک، آی‌سی جزو تجهیزات بسیار پرکاربرد به شمار می‌رود و هر تراشه بر اساس کاربرد و عملکردش، طراحی خاصی دارد. بر همین اساس، مدل طراحی شده را به کارخانه ارائه و تولید می‌کنیم.

این فعال فناور با بیان این‌که توانمندی طراحی تراشه‌های الکترونیکی برای تجهیزات هوشمند و تلفن‌های همراه یک ضرورت حرکت این صنایع است ادامه می‌دهد: مهم‌ترین بخش فناورانه کار این شرکت، طراحی خاص و منحصر به‌فرد تراشه‌های الکترونیک برای صنایع مختلف است. در واقع نیمه هادی سینا، یک صنعت دانش‌بنیان و همراه کارخانه‌های تولید قطعات الکترونیکی است.

اما نیاز کشور به تراشه‌های الکترونیکی محدود به دستگاه‌های ارتباطی و هوشمند نمی‌شود؛ ورود قطعاتی که تراشه در آن‌ها به کار رفته رو به افزایش است، به طوری که رفعتی می‌گوید: فقط 5میلیون چیپ برای پاسپورت، میلیون‌ها آی‌سی برای کارت ملی و دیگر قطعات نیاز است که تولید داخلی می‌تواند نیاز کشور به واردات انبوه این قطعات و ارزبری را متوقف کند.

 

از تولید امنیتی تا تولید تجاری

وی با بیان این‌که درخواست صنعت تیراژ یکی از مهم ترین اولویت ها است، ادامه داد: تراشه‌های مبتنی بر سیلیکون، با توجه به اهمیتی که دارند، باید با فناوری بومی تولید شوند و در همین راستا است که راهکار، طراحی و توسعه تراشه های با کاربرد خاص ASIC و سیستم‌های مبتنی بر آن‌ها را برای صنایع مختلف ارائه می‌کنیم.

اما این تراشه‌ها کاربردهای ویژه دارند و به طور خاص در تجهیزات امنیتی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مدیرعاامل نیمه‌هادی سینا با بیان این‌که کشور با وجود ظرفیت بالا، تا توسعه تجاری این محصولات فاصله دارد، عنوان می‌کند: بازار این محصولات محدود است چراکه هزینه های ساخت به شدت بالا است و باید با حمایت از صنعت مرتبط در کشور، انگیزه تولید ایران‌ساخت برای سازندگان و طراحان افزایش یابد.

شرکت دانش‌بنیان نیمه‌هادی سینا، طراحی خود را برای چندین پروژه‌‌ خاص ارائه داده است، به طوری‌که رفعتی می‌گوید: نخستین و مهم‌ترین مزیت طراحی و تولیدات ایران‌ساخت، امنیت است؛ در تراشه‌های ساخت داخل هیچ گونه حفره امنیتی وجود ندارد اگر این شیب اولیه را با حمایت‌ها پشت سر بگذاریم می‌توانیم در عرصه تجاری حضور پررنگی داشته باشیم.

اشتغال متخصصان داخلی در حوزه الکترونیک، میکروالکترونیک و نرم افزار یکی از ویژگی‌های شرکت نیمه هادی سینا است، به طوری‌که مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان عنوان می‌کند: مجموعا 10 نفر فعال هستند و که این ظرفیت وجود دارد که با توسعه کار شرکت در بخش تجاری، تعداد بیش‌تری مشغول به کار شوند.

اما تولید سیستم‌های نهفته رادیویی و نرم افزاری، خط دیگری از تولیدات این شرکت دانش‌بنیان است، به طوری که رفعتی می‌افزاید: تعداد مختلفی محصول داریم که عمدتا در تجهیزات ارتباطی و فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد استفاده قرار می‌گیرند. آخرین تراشه ای که طراحی کردیم امضای دیجیتال را پشتیبانی می‌کند.

اما حمایت از تولید یک محصول ایران‌ساخت در گام‌های نخست، ضرورتی است که این فعال فناور برای رونق تولیدات ایران‌ساخت مهم ‌می‌داند و می‌افزاید: این حمایت در گام‌های نخست کار، ادامه دار و مستمر باشد؛ اگر این حمایت در این مرحله و فاز از کار برداشته شود، کل نتیجه کار از بین می‌رود بنابراین، هنگامی‌که توانمندی تولید و دانش فنی وجود دارد و می‌توان نمونه نیمه صنعتی را تولید کرد، خوب است این حمایت تا مرحله تجاری‌سازی ادامه بیابد.

 

مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

24#

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
قطعات مکانیکی و الکترونیکی ایران‌ساخت نیاز صنایع پالایشگاهی و نیروگاهی را تامین کرد
قطعات مکانیکی و الکترونیکی ایران‌ساخت نیاز صنایع پالایشگاهی و نیروگاهی را تامین کرد
00/01/28 - 09:16
 مرکز توسعه‌ نانوالکترونیک ایران راه‌اندازی شد
مرکز توسعه‌ نانوالکترونیک ایران راه‌اندازی شد
97/07/11 - 12:29
ضرورت سرمایه‌گذاری و توجه جدی در حوزه صنایع الکترونیک
ضرورت سرمایه‌گذاری و توجه جدی در حوزه صنایع الکترونیک
95/05/20 - 11:50
بیشتر بخوانیم