تلاشی دانش‌بنیان؛ ساخت سکوهای دریایی خروج ارز از کشور را کاهش داد

تلاشی دانش‌بنیان؛ ساخت سکوهای دریایی خروج ارز از کشور را کاهش داد


زمان مطالعه : 3 دقیقه
کد خبر : 68970
طراحی، ساخت و نصب بومی سکوهای دریایی و غیردریایی، مخازن نفتی و غیرنفتی و سازه‌های فلزی از جمله تلاش‌های دانش‌بنیانی است که به ثمر نشسته است. تلاشی که با به‌کارگیری نیروهای متخصصان داخلی از خرید خارجی این تجهیزات پیشگیری کرده است.

محورهای اصلی فعالیت شرکت دانش‌بنیان فرازان سازه دریا، طراحی و ساخت تجهیزات مرتبط با صنعت نفت و گاز، خصوصا «تاسیسات دریائی و سازه‌های خاص» و «طرح‌های مقاوم‌سازی ساختمان‌ها و تاسیسات زیربنایی و صنعتی در مقابل زلزله» است.

به گفته علی‌رضا هداوندخانی مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان، بنیانگذاران این شرکت در سا‌ل‌های گذشته تدوین چندین استاندارد و دستورالعمل کشوری در زمینه‌های مختلف ساختمان و سازه‌های دریائی را در اولویت کاری خود قرار داده‌اند.

وی ادامه داد: بر این اساس، نوآوری، بهینه‌سازی، مستندسازی و انتقال دانش فنی از مهم‌ترین اصول شرکت در بخش طراحی مهندسی است. خدمات ما در این بخش شامل مطالعات توجیهی، مفهومی، طراحی پایه، طراحی تفضیلی، مهندسی کارگاهی، نظارت و بازرسی فنی می‌شود.

این فعال دانش‌بنیانی در ادامه بیان کرد: در سال‌های اخیر فعالیت‌های مهندسی و اجرائی در شاخه‌های مختلف صنایع کشور رشد چشمگیری به لحاظ کمی و کیفی داشته‌ که این کار تنها با استفاده از نیروی متخصص داخلی ممکن شده است.

وی همچنین گفت: با تولید داخلی این محصولات در کنار اشتغالزایی برای متخصصان داخلی، ورود این تجهیزات از دیگر کشورها را هم محدود کرده است. حرکتی که نقشی تاثیرگذار در توسعه تولید ملی دارد.

از جمله پروژه‌های ملی این شرکت می‌توان به پروژه سکوی سرچاهی جدید F18 با هدف ساخت یک سکوی جدید در مجمتع فعلی فروزان یا نزدیک به آن اشاره کرد. این طرح همراه با خطوط لوله درون میدانی و کابل‌های زیردریایی و گسترش سکوی FX فعلی به میزان ضروری انجام می‌شود. عمق آب در این میدان در حدود 50 متر است.

این سکوی F18 در فاصله‌ حدود 2 هزار و 100 متری از سکوی FX موجود در مجتمع فروزان ساخته خواهد شد. مجتمع فروزان در مرز ایران و عربستان سعودی قرار گرفته و 110 کیلومتر تا جزیره‌ خارک فاصله دارد. مهندسی سازه این پروژه در سطوح پایه و جزئیات توسط شرکت فرازان سازه دریا (فردا) انجام شده است.

مهندسی پایه و طراحی تفضیلی سکوی S1 در میدان سلمان دیگر پروژه‌ای است که توسط این شرکت انجام شده است. این پروژه مشتمل بر کار در دو محل است. اصلاح تاسیسات مجتمع سلمان با هدف افزایش قابلیت پیش‌بینی چاه‌های نفت از طریق افزایش قابلیت‌های بالابری گاز (gas lift) در تأسیسات سکوی S1 انجام می‌شود. میدان نفتی و گازی سلمان یکی از مجتمع‌های فعال تولید نفت در آب‌های ایران در خلیج فارس است که به فاصله‌ی 144 کیلومتری جنوب جزیره‌ی لاوان واقع شده است.

از دیگر پروژه‌های این شرکت دانش‌بنیان می‌توان به پروژه توسعه فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی اشاره کرد. هدف از پروژه‌ توسعه فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی تولید گاز و میعانات صادراتی است. بخش فراساحلی این میدان در حدود 100 کیلومتری ساحل عسلویه در خلیج فارس قرار گرفته و کارخانه ساحلی فراورش گاز در منطقه تمباک واقع شده است. تاسیسات موجود در این سکوی خالی از سکنه، معمولا به منظور جمع‌آوری سیال، تست چاه، جداسازی آب چگالیده و آب آزاد و پالایش آب نفت‌دار به‌کار می‌روند.

برخی خدمات این شرکت در حوزه‌های مختلفی مانند پشتیبانی نصب در دریا، برنامه‌ریزی تعمیرات تجهیزات خشکی و دریائی، خدمات رویه‌ها و مستندسازی در خرید، مدیریت مواد و مصالح و خدمات بازرگانی، خدمات مطالعات مهندسی مفهومی و فیزیکی، خدمات مهندسی پایه و جزئیات، خدمات مهندسی ساخت و نصب، خدمات بازبینی و ممیزی طرح های مهندسی و خدمات مهندسی ریسک ارائه می‌شود.

محصولات این شرکت کاربرد بومی دارد و تنها برای تامین نیاز صنایع مختلف داخلی استفاده می‌شود. به همین دلیل تاکنون برای صادرات این تجهیزات و محصولات تولیدی اقدامی صورت نگرفته است.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/23

اخبار مرتبط:

حل چالشهای صنعت فراساحل با همکاری شرکت های دانش بنیان دریایی

طراحی سکو و کشتی، مهمترین سرمایه ما در صنایع دریایی است

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم