تمرکز بر مزیت‌های استانی زمینه‌ساز رشد اقتصاد است/ آغاز فعالیت 3 کشتی و 323 پروژه گازرسانی
ستاری در سفر به استان بوشهر بیان کرد؛

تمرکز بر مزیت‌های استانی زمینه‌ساز رشد اقتصاد است/ آغاز فعالیت 3 کشتی و 323 پروژه گازرسانی


زمان مطالعه : 9 دقیقه
کد خبر : 21467
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: تمرکز بر مزیتهای استانی و توانمندی نیروی انسانی زمینه‌ساز رشد کسب و کار و تحول اقتصاد استان خواهد بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری گفت: تمرکز بر مزیتهای استانی و توانمندی نیروی انسانی زمینه‌ساز رشد کسب و کار و تحول اقتصاد استان خواهد بود.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی معاونت علمی و فناوری، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری که صبح امروز به مناسبت ایام الله دهه فجر به استان بوشهر سفر کرده است، در نشست با اساتید، نخبگان و فعالان دانش‌بنیان این استان با بیان این‌که تمرکز بر مزیت‌های نسسبی استان و توانمندی نیروی انسانی زمینه‌ساز تحول اقتصاد استان خواهد بود، اظهار کرد: نوآوری و شکل‌گیری بستر رشد فناوری می‌تواند استان را تحت تأثیر خود قرار دهد و مشکلات استان را بر مبنای یک راه‌کار نوآورانه و خلاقانه حل کند و خارج از چنین بستری نمی‌توان انتظار تحول داشت.

ستاری رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را نیازمند زیست بوم کارآفرینی و نوآوری دانست و گفت: شرکت‌های فناور نیازمند فضایی هستند که نه بر مبنای رانت بلکه نوآوری و تکیه به توانمندی‌های خود توانمندیهایشان را بروز دهند.

 

کسب و کارهای فناورانه رخدادی مثبت در جهت اقتصاد دانش بنیان است

وی، تغییر رویکردها به سوی توجه به کسب و کارهای فناروانه را رخ‌دادی مثبت در جهت تحقق اقتصاد دانش‌بنیان ارزیابی و  ابراز کرد: خوشبختانه رویکرد و جهت‌گیری جدیدی در این استان نسبت به اقتصاد دانش‌بنیان ایجاد شده است که گامی ارزشمند و روبه‌جلو در راستای شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری است، زیرا آن‌چه که اقتصاد دانش‌بنیان را تحقق می‌بخشد، جز بروز خلاقیت و نوآوری نیروی انسانی بر پایه زیست بوم کارآفرینی و نوآوری نیست.

نایب رییس هیئت امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را تلاشی در راستای ایجاد بستر شکل گرفتن زیست‌بوم کارآفرینی عنوان کرد و گفت: قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در تلاش برای شکل‌گیری زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری است و با ارائه بیش از 80 خدمت به این شرکت‌ها، گامی در راستای حرکت به سمت محقق شدن این زیست‌بوم بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری، با تأکید بر محکوم به شکست بودن کسب و کارهای متکی به رانت درآمد نفتی گفت: اما شرکت‌های دانش‌بنیان بر خلاف شرکت‌های این چنینی متکی به نوآوری هستند نه دارایی‌هایی های فیزیکی و درآمدهای دولتی. زیست بومی که مشوق کارآفرینی  بر مبنای خلاقیت و نوآوری باشد می‌تواند کشور را در مسیر رشد و نوآوری هدایت کند.

 

اعتماد به توانمندی جوانان تحصیلکرده زمینه ساز رونق اقتصاد است

وی اعتماد به توانمندی جوانان تحصیل‌کرده را اساس و زمینه‌ساز پیشرفت و مسبب رونق اقتصاد کشور دانست و ادامه داد: شرکت‌ها علی‌رغم فضای بسیار محدود ارزش افزوده قابل توجهی دارند و در هیچ حوزه ای در این اقتصاد، ماده خام محور نیست، بنابراین زیست بومی که مشوق کارآفرینی و نوآوری با ایجاد اعتماد به نفس در جوانان به طوری‌که باور داشته باشند می‌توانند با کسب و کار خود برای دیگران نیز کارآفرینی کنند شور را در مسیر رشد و نوآوری هدایت کند.

رییس بنیاد ملی نخبگان، شکل‌گیری کسب و کارهای نوپا با رشد فزاینده را زمینه ساز حضور سرمایه‌گذاران و تحول جدی اقتصاد  کشور با موج ایجادشده  توسط استارت‌آپ‌ها را نمونه ای موفق از شکل‌گیری فضای دانش‌بنیانی در کشورمان عنوان کرد و افزود:  نمونه این کسب و کارها که توسط دانشجوها در فضای تعدادی از دانشگاه‌ها شکل گرفته و با رسیدن به درآمدهای میلیاردی در کم‌تر از چندماه، موجب تحولی در اقتصاد شده کم نیست، همچنانی که اکنون نیز شاهد حضور این شرکت‌ها هستیم و در آینده نزدیک این شرکت‌ها، جایگزین بزرگ‌ترین و توانمندترین شرکت‌ها خواهند شد که با فضای سنتی پیشین و در فضای نفتی کار می‌کردند بازیگر اصلی اقتصاد کشور خواهند بود و در محور توسعه و رشد کشور قرار خواهند گرفت.

 

سرمایه گذاری جسورانه سابقه ای طولانی در کارآفرینی کشور دارد

رییس هیئت امنای صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، با سرمایه‌گذاری جسورانه معنا و مفهوم می‌یابد، اظهار کرد: سرمایه‌گذاری جسورانه مفهوم تازه ای در اقتصاد کشورمان نیست و کشورمان با سابقه‌ای ارزشمند و طولانی در کارآفرینی ، تجارت و نوآوری به سرمایه‌گذاری جسورانه توجهی ویژه داشته است و حمایتی که اکنون توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها از کسب و کارهای نوپا صورت می‌گیرد، شکل امروزی حمایتی است که صاحبان کسب و کارهای سنتی از جوانان داشتند و اکنون متناسب با فضای کسب و کار دانش‌بنیان تناسب یافته است.

ستاری، با بیان این‌که استخدام دولتی آسیب جدی برای نوآوری است اظهار کرد: با تعریف اشتغال در قالب استخدام، ضمن سلب خلاقیت و نوآوری جوانان خیانت می‌کنیم چراکه هدف اصلی تحصیل جوانان کشور ایجاد ارزش افزوده و ثروت آفرینی از راه دانش و نوآوری این جوانان است.

وی همچنین ابراز کرد: کشورمان دارای معادن ارزشمندی از جوانانی است که می‌توانند زمینه‌ساز یک بازساخت اساسی در فرهنگ اقتصادی و کارآفرینی کشورمان باشند و ایران با بیش از 30 میلیون جوان و فارغ‌التحصیل رشته‌های فنی و مهندسی هم‌پای کشور آمریکا، یکی از دارندگان این سرمایه ارزشمند به شمار می‌رود و بر خلاف تصوری نادرست که سرمایه را مهم‌ترین لازمه می‌داند، در چنین فضایی پول جزو آخرین اولویت‌ها به‌شمار می‌رود.

 

شبکه نوآوری تهران الگویی برای توجه به ظرفیت فناورانه استانها است

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری شکل‌گیری شبکه نوآوری تهران را الگویی برای توجه به ظرفیت فناورانه استان‌ها برشمرد و افزود: به زودی شبکه نوآوری تهران با آغاز فعالیت خود، اعلام می‌کند که تهران صرفا بستر رشد فروشگاه‌ها و مارکت‌ها نیست و بستر مناسب و ظرفیتی بالقوه برای کسب و کارهای فناورانه است که می تواند به عنوان یک الگو به دیگر استان‌ها رسوخ پیدا کند.

رییس ستاد توسعه فناوری نفت، گاز و ذغال سنگ کشور، به ظرفیت‌های استانی بوشهر نیز اشاره کرد و گفت: این استان دارای مزیت‌های نسبی گوناگونی از جمله نفت و گاز، شیلات، نیروی انسانی خلاق، گیاهان دارویی، دریا و مزیت‌های بسیاری در دیگر حوزه های فناوری است که هریک با سوار شدن بر بستر نوآوری و با حضور یک شرکت دانش بنیان،  ضمن فراهم آوردن زمینه حل مشکلات استان کسب درآمد داشته باشند.

ستاری با بیان این‌که مراکز رشد شتاب‌دهنده ها و پارک های علم و فناوری زایشگاه شرکت‌ها نواور و درآمدزا هستند گفت: بسیاری از مراکز نوآوری که اکنون در دانشگاه‌ها شکل می‌گیرند، مهم‌تر از کمکی که با فضای فیزیکی به این کسب و کارها ارائه می‌کنند، فرصت فعالیت در فضای فناورانه و نیز راهبری و ارائه راه و رسم شکل دادن کسب و کار به آن‌هاست.

 

بازگشت نخبگان به کشور در حال شتابگیری است

رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به روند روبه رشد بازگشت نخبگان و حضور آنها برای فعالیت در شرکت‌های دانش‌بنیان خودشان، این روند را گامی در راستای رشد این زیست بوم کارآفرینانه و نوآورانه دانست و گفت: روند بازگشت نخبگان به شکل اثرگذار آن همچنان با بازگشت بیش از 500 نخبه ادامه دارد و شتاب این فرآیند به بیش از یک نفر در روز رسیده است و این روند با حمایت جدی افزایش خواهد یافت.

ستاری این فرآیند بازگشت نخبگان را گام جدیدی در مسیر توسعه کسب و کارهای دانش بنیان به کمک نیروی انسانی کشورمان دانست و گفت: انگیزه راه‌اندازی کسب و کارهای نوپا در کشور انگیزه‌بخش بازگشت بسیاری از این نخبگان است و تمایل آنان به فعالیت در فضای کسب و کار خود در شرکت‌های خودشان، کارآفرینی و کسب درآمد از تسهیلات مالی جذاب تر بوده است و اغلب کسانی که به کشور بازگشته‌اند نسبت به فعالیت در فضای کسب و کار فناورانه خود نسبت به کار پژوهشی و دانشگاهی رغبت بیش‌تری نشان داده‌اند.

وی به نقش خلاقیت و نوآوری در توانمندی دفاعی کشورمان اشاره کرد و گقت: بوشهر همواره در پیشانی دفاع از کشور قرار داشته است و خارک به عنوان مستحکم‌ترین دژ دفاعی کشورمان در طول تاریخ مملو از اقتدارآفرینی‌ها و رشادت‌هایی‌ست که همگی را مرهون خلاقیت‌ها و نوآوری‌هایی‌ست که  زمینه‌ساز حفظ ایستادگی و ماندگاری کشورمان بوده است.

در آغاز این نشست، جمعی از نخبگان، اساتید دانشگاه و صاحبان کسب و کارهای فناور ضمن بیان دستاوردها و دغدغه‌های خود پرداختند.

 

آغاز فعالیت کشتی صیادی و دو شناور با ظرفیت 4000 تن

براساس این گزارش، با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری در استان  بوشهر، کشتی «ستاره لیان»، «دلوار1» و«آوادریا» به بهره‌برداری رسید.

 ستاری در این مراسم با اشاره به توجه جدی و حمایت از فعالیت‌های فناورانه شیلاتی و صیادی در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: از فعالیت‌های فناورانه در حوزه کسب و کار در بستر قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت می‌شود و استان بوشهر با توجه به ظرفیت‌های بومی در حوزه دریا و شیلات یکی از اصلی‌ترین اولویت‌ها برای کسب و کارهای فناورانه ویژه آبزی‌پروری و صیادی به شمار می‌رود.

رییس ستاد توسعه فناوری و دانش بنیان دریایی کشور، افزوده شدن 3 کشتی صیادی به ناوگاون صید صنعتی استان بوشهر را زمینه‌ساز ظرفیت تولید و درآمدزایی این استان عنوان کرد و افزود: این کشتی‌ها که امکان صید در آب‌های دور برای آنها فراهم است می‌توانند به صید انواع فانوس‌ماهیان، ماهیان یال‌اسبی و دیگر آبزیان صنعتی بپردازند.

آغاز 323 پروژه گازرسانی

همچنین در ادامه سفر معاون علمی و فناوری رییس جمهوری به استان بوشهر، 323 پروژه گازرسانی با اعتباری معادل 155 میلیارد تومان، فعالیت خود را آغاز کرد و به بهره‌برداری رسید.

مصطفی سالاری استاندار بوشهر، علی وطنی معاون توسعه فناوری، پرویز کرمی مشاور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و دبیر ستاد توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و عبدالمجید شجاع قائم مقام امور حقوقی و مجلس معاونت علمی، در این سفر، ستاری را همراهی کردند.

پایان پیام/24

 

 

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم