شکریه:
توسعه بازار صنعت ساخت افزایشی نیازمند خلاقیت و نوآوری است
دبیر ستاد توسعه فناوریهای مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی در گردهمایی فعالان صنعت ساخت افزایشی ایران توسعه بازار را یکی از چالشهای پیش رو این حوزه دانست که با خلاقیت و نوآوری باید آن را توسعه داد.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمود مهرداد شکریه دبیر ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی در گردهمایی فعالان صنعت ساخت افزایشی ایران اظهار کرد: پس از تشکیل ستاد با توجه به اهمیت حوزه چاپ سه بعدی فعالیت و اقداماتی در ستاد انجام و مسیری برای ارتقاء این حوزه در کشور طی شد. هر چند این فناوری پیشینه ای قدیمی در دنیا دارد اما در ایران همچون نهال نو پایی است بنابراین برای جبران عقب ماندگی در این حوزه نیاز به حرکتی با شتاب وجود دارد.
چاپ سه بعدی، فناوری استراتژیک
شکریه تدوین سند ملی توسعه صنعت ساخت افزایشی را یکی از اقدامات ستاد برای توسعه این حوزه در سال گذشته دانست و عنوان کرد: از آنجا که این حوزه از فناوری های استراتژیک محسوب می شود بنابراین نگارش سندی که مسیر حرکتمان را مشخص کند الزامی بود. علاوه بر ندوین سند، نقشه راه 10 ساله ای نیز برای این حوزه ترسیم شد که به زودی کتاب "گزارش جامع تدوین سند ملی و نقشه راه فناوری ساخت افزایشی ایران" منتشر می شود.
وی در بخش بعدی سخنان خود درباره نخستین رویداد چاپ سه بعدی که اردیبهشت ماه سال جاری برگزار شد توضیحاتی را ارائه داد و این رویداد را عرصه و فرصتی برای نمایش توانمندی های کشور در این حوزه دانست.
تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی در مرداد ماه سال جاری
دبیر ستاد توسعه فناوری های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی تشکیل انجمن صنفی ساخت افزایشی در مرداد ماه سال جاری را از اقدامات دیگر ستاد در این حوزه دانست و گفت: تسهیل و تنظیم فعالیت ها، رفع مشکلات و توسعه فعالیت های تولیدی و تجاری از وظایف این انجمن است. نخستین نشست این انجمن با حضور نمایندگان بیش از 30 شرکت فعال هفته نخست شهریور ماه سال جاری برگزار شد. همچنین هیات موسس انجمن با حضور نمایندگان 9 شرکت و یک نماینده از ستاد شکل گرفته است.
وی درباره برنامه های آتی ستاد نیز ابراز کرد: برنامه ملی ساخت افزایشی شامل ساز و کارهای اجرایی سازی سند و نقشه راه توسعه فناوری ساخت افزایشی است که اقدامات آن برای سال های 96 تا 1405 با جزئیات تدوین شده است تا با استفاده از تمام ظرفیت های داخلی و خارجی برای دستیابی به جایگاه برتر منطقه استفاده شود.
شکریه همچنین بیان کرد: هدف ستاد افزایش اندازه بازار، رشد سطح دسترسی فناوری و رشد زنجیره ارزش برای دستیابی به جایگاه نخست در منطقه است.
برگزاری دوره های آموزشی I3DL
وی درباره دوره های آموزشی I3DL که یکی دیگر از اقدامات ستاد است گفت: با برگزاری این دوره های آموزشی دانش بدنه فنی کشور ارتقاء می یابد و پس از برگزاری دوره ها، مجوز بین المللی کاربری چاپ سه بعدی به شرکت کنندگان ارائه می شود که اولین و تنها گواهینامه جامعه برای آموزش نیروی متخصص در زمینه های مختلف چاپ سه بعدی، اسکن سه بعدی، مدلسازی سه بعدی و مهندسی به کمک کامپیوتر است.
به گفته وی، گفتمان فناوری روش نوینی برای ارائه مطالب علمی با هدف جریان سازی فکری برای جامعه علمی و صنعتی است که ستاد از این روش موثر برای اطلاع رسانی استفاده خواهد کرد و این مورد نیز از دیگر اقدامات ستاد است.
شکریه درباره چالش های پیش رو در این حوزه بیان کرد: نیاز به توسعه بازار، رقابت با رقبای خارجی، ارتباط با دانشگاه و ورود به عرصه صادرات از چالش های پیش رو این حوزه است. در بحث توسعه بازار، ایران دارای بازار کوچکی در این حوزه است و با خلاقیت و نوآوری باید این بازار را توسعه دهیم. همچنین شرکت ها باید ارتباط جدی با مراکز علمی داشته باشند. در بحث صادرات نیز ستاد برنامه هایی دارد تا شرکت ها با حضور در نمایشگاه های بین الملل با محصولات، ایده ها و توانمندی های سایر کشورها آشنا شوند.
در بخش بعدی سید محمد صاحبکار خراسانی رئیس امور شرکت ها و موسسات دانش بنیان درباره قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان توضیحاتی را برای حاضران ارائه داد.
همچنین سید امیر غفاری مسئول برگزاری این گردهمایی توضیحاتی را درباره دومین رویداد چاپ سه بعدی که سال 97 برگزار می شود ارائه داد و گفت: این رویداد همچون نخستین دوره در سه بخش رقابت، نمایشگاه و سخنرانی برگزار می شود. بخش رقابت علاوه بر رقابت ماشین آلات رقابت بخش نرم افزار و مواد اولیه اضافه می شود و نمایشگاه در دومین دوره علاوه بر بخش داخلی بخش بین المللی را نیز خواهد داشت تا حضور شرکت ها از سایر کشورها زمینه تعامل و تبادل فناوری را فراهم کند. همچنین در نمایشگاه غرفه هایی به بخش پژوهش و دانشگاهی اختصاص می دهیم و در بخش سخنرانی ها نیز علاوه بر موارد مهم موضوعاتی همچون مرمت آثار باستانی با استفاده از ساخت افزایشی مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام/25
Send to friends