توسعه فناوریهای کوانتوم و همگرا با حمایت معاونت علمی و فناوری؛ ستاری: سهم قابلتوجهی از حمایتها به پژوهشهای بنیادین و مرز دانش اختصاص یافته است
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در بازدید از طرحهای پژوهشی و فناورانه پژوهشگران دانشگاه خاتم با بیان اینکه علاوه بر حمایت از شرکتهای دانشبنیان و خلاق، از پژوهشهای مرز دانش حمایت میشود ادامه داد: آینده جهان در گروی توسعه فناوریهای همگرا، مواد پیشرفته و ساخت است و این فناوریها جزو اولویتهایی است که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در صدر راهبردهای حمایتی خود دارد.
ستاری با بیان اینکه هوش مصنوعی، واقعیت افزوده، فیزیک کوانتومی، یادگیری ماشین و مواد پیشرفته را میتوان جزو پیشتازان فناوریهای توسعه دهنده کشورها دانست ادامه داد: ظرفیت بسیار خوبی در نیروی انسانی دانش آموخته و توانمند داریم که با حرکت در مسیر این فناوریها میتوانند ضمن توسعه محصولات راهبردی، نیازی از جامعه را برطرف کنند و علاوه بر اشتغال، اقتدار را برای کشور به ارمعغان بیاورند. بر همین اساس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه پژوهشهای مرز دانش و طرحهای بار اول در این حوزه، با کمک به اسجاد زیرساختها لازم از جمله تجهیزات آزمایشگاهی، حمایت از پروژهها و آغاز طرح های فناورانه بار اول حمایت میکند.
وی با بیان اینکه در قالب جذب، راهبری و حمایت از دانشجویان و فارغ التحصیلان ایرانی که در دانشگاه های برتر دانش آموختهاند زمینه توسعه فناوریهای همگرا در کشور را دنبال میکنیم ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در قالب ستادهای گوناگون فناوریهای راهبردی همچون ستاد توسعه فناوریهای لیزر مواد پیشرفته و ساخت و نیز توسعه طرحهای کلان ملی فناورانه، برنامههای متنوعی را برای توسعه این فناوریها تعریف کرده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اجرای برنامه مفصل برای جذی و ماندگاری نخبگان ایرانی غیر مقیم گفت: با دانشگاه خاتم در حوزه بازگشت نخبگان در تعامل هستیم و از نخبگانی که در قالب طرحهای پژوهشی، پروژه های پسادکتری، اشتغال در شرکتهای دانشبنیان و خلاق یا راهاندازی شرکتهای خود فعالیت دارند، حمایت میکنیم تا زمینه ماندگاری و اثرگذاری آنان در کشور فراهم شود.
ستاری ادامه داد: برنامه بازگشت نخبگان، شامل اقدامات متنوعی است که از تامین زیرساخت تا حمایت مالی از نخبگان را در برمیگیرد. برای جذب در شرکت ها و یا راه اندازی کسب و کار دانش بنیان یا خلاق حمایت های جداگانه ای اعطا میشود. در حوزه خدمت سربازی نیز در تعامل با سازمان نظام وظیفه حمایت صورت میگیرد.
ستاری با بیان اینکه فناوری کوانتوم یکی از اولویت های معاونت علمی است و آمادگی حمایت از پروژه های فناورانه وجود دارد ادامه داد: در حوزه فناوری های همگرا به طور ویژه برنامه داریم و این آمادگی وجود دارد که یک آزمایشگاه توانمند و مجهز برای توسعه پژوهشهای مرز دانش این حوزه ایجاد و تجهیز شود.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوی با تاکید بر حمایت از پروژههای پژوهشی راهبردی و مرز دانش گفت: اگرچه معاونت در حمایت از شرکت های دانش بنسان به طور جدی گام برداشته است اما یکی از بزرگترین حامیان پروزه های پژوهشی و مرز دانشی است. رصدخانه ملی شتابدهنده و بسیاری از پروژه اای مرز دانش دیگر با حمایت معاونت علمی و فناوری به نتایج خوبی رسیدهاند.
حمایت از پروژههای فناورانه در حوره کوانتوم
در بخش دیگری از این مراسم حمید لطیفی دبیر ستاد ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری با اشاره به حمایت از پژوهشها و طرحهای فناورانه در حوزه مواد پیشرفته و کوانتوم گفت: در معاونت علمی و فناوری، گامی جدی را در فناوری کوانتوم برداشته ایم و توسعه این حوزه فناورانه، با همکاری چند دانشگاه برتر کشور شروع شده است. ایجاد یک هاب فناوری در حوطه کوانتومی که حامی و پوشش دهنده یکدیگر یاشند در اولویت های کار قرار دارد.
وی با اشاره به برنامههای حمایتی ستاد فتونیک لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری برای فرهنگسازی و ایجاد تعامل بین فعالان حوزه مواد پیشرفته گفت: این ستاد به طور مستمر فراخوانهایی را برای حمایت از طرحهای پژوهشی و فناورانه در حوزه مواد پیشرفته اعلام میکند. اخیراً نیز نیز فراخوانی اعلام شده است و از تامین نیازهای فناورانه این حوزه حمایت می شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#
Send to friends