در نشست شورای سیاستگذاری کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر عنوان شد:
حضور هیاتهایی از 23 کشور در کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر
کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران 16 آذر ماه با حضور هیات هایی از 23 کشور دنیا همچون آلمان، چین، بلغارستان، فرانسه، سوییس، ایتالیا، کانادا و انگلستان آغاز میشود.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری رییس جمهوری، نشست شورای سیاست گذاری کنفرانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر با حضور حمیدرضا امیری نیا رییس شورای سیاست گذاری، مسلم موسوی دبیر کنفرانس، سیروس وطنخواه دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدید پذیر، یدالله سبوحی دبیر ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست و نمایندگان سازمانهای مختلف برگزار شد.
در ابتدای این نشست امیری نیا با بیان اینکه کنفرانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر ایران با رویکرد زمینه سازی سرمایه گذاری خارجی در این حوزه برگزار می شود اظهار کرد: از دستگاههای مختلف همچون ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر معاونت علمی، سازمان انرژی های نو، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو، سازمان اراضی، شهرداری تهران در برگزاری همکاری داشته اند تا با همزایی این نهادها بزرگترین کنفرانس بین المللی در حوزه انرژی های تجدیدپذیر برگزار شود.
حضور 20 هیات خارجی در کنفرانس
امیری نیا ادامه داد: نزدیک به 100 مهمان خارجی در قالب 20 هیات از 23 کشور دنیا در این کنفرانس حضور خواهند داشت که استقبال از سوی شرکت های خارجی پیشرو این حوزه برای حضور در کنفرانس شد بنابراین می توان گفت این حضور جذابیت سرمایه گذاری در این حوزه را در کشور برای آنها نشان می دهد.
رییس شورای سیاستگذاری کنفرانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر ایران با اشاره به رشد حوزه انرژی های تجدیدپذیر در دهه اخیر در کشور گفت: حرکت در مسیری که به کاربرد انرژی های تجدیدپذیر در کشور ختم شود حرکتی اجباری است و این اکوسیستم در کشور در حال شکل گیری است و تشکیل ستاد توسعه انرژی های تجدیدپذیر در معاونت علمی نیز نشان دهنده همین موضوع است.
وی همچنین بیان کرد: حوزه انرژی های تجدید پذیر حوزه ای وسیع است و در کشور ما پتانسیل خوبی در این زمینه وجود دارد و برگزاری این کنفرانس توسط انجمن انرژی های تجدیدپذیر و با حمایت معاونت علمی می تواند زمینه خوبی برای سرمایه گذاری خارجی را فراهم کند.
جذب سرمایه گذاران خارجی در حوزه تجدیدپذیر
در بخش بعدی این نشست موسوی با اشاره به اینکه بعد از توسعه مناسبات سیاسی کشور سرمایه گذاری در حوزه انرژی های تجدیدپذیر با اقبال خارجی و داخلی مواجه شده است اظهار کرد: در واقع جذب سرمایه گذار خارجی به صورت منسجم و هماهنگ یکی از دغدغه های همکاران فعال این حوزه و از اهداف این کنفرانس است.
موسوی توسعه فناوری های مرتبط این حوزه، ایجاد نوآوری و تعامل با شرکت های خارجی را از دیگر اهداف این کنفرانس دانست و بیان کرد: در مدت زمان سه روز برگزاری این کنفرانس پنل های تخصصی برگزار می شود در این پنل ها موضوعات مختلفی بررسی میشود و کشورهای موفق در این حوزه همچون آلمان و اسپانیا از تجارب خود خواهند گفت همچنین کارگاه های مختلفی با حضور اساتید برجسته این حوزه در زمینه انتقال فناوری برگزار می شود.
حضور 23 هیات خارجی در کنفرانس
رییس انجمن انرژی های تجدیدپذیر با اشاره به برگزاری پنل تخصصی حوزه انرژی های بادی، خورشیدی، زیست توده و زمین گرمایی در روز دوم ادامه داد: دغدغه های تامین سرمایه و چالش های تولید کنندگان تجهیزات این حوزه نیز از دیگر موضوعات این پنل ها است همچنین 25 سخنران خارجی تجارب خود در این حوزه را منتقل می کنند.
وی همچنین عنوان کرد: تا کنون حضور 15 ارگان و نهاد مختلف در کنفرانس قطعی شده است و هیات هایی از 23 کشور دنیا همچون آلمان، چین، بلغارستان، فرانسه، سوییس، ایتالیا، کانادا و انگلستان در کنفرانس حضور دارند. همچنین نمایندگانی از آزانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر در روز نخست سخنرانی خواهند داشت.
همچنین دبیر ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدید پذیر معاونت علمی نیز با بیان اینکه تولید کمتر از 300 مگاوات برق تجدیدپذیر با توجه به پتانسیل کشور در این حوزه شایسته ما نیست عنوان کرد: بهتر است برگزاری این کنفرانس ادامه دار باشد و دبیرخانه دائمی آن تشکیل شود تا مشوقی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی باشد و در نهایت توسعه این حوزه را در کشور شاهد باشیم.
تعرفه خرید محصولات مشکل حوزه انرژی های تجدیدپذیر
وطنخواه ادامه داد: حوزه انرژی های تجدیدپذیر مسئله ای فرادستگاهی است و توسعه این حوزه نیازمند هماهنگی و همکاری نهادهای مختلف در کشور است البته ستاد توسعه فناوری انرژی های تجدیدپذیر به عنوان نهادی فرادستگاهی با حضور سایر دستگاه ها نگاه جدیدی به مسئله توسعه این حوزه در کشور دارد.
در بخش بعدی دبیر ستاد بهینه سازی انرژی و محیط زیست با بیان اینکه تعرفه های خرید محصولات حوزه انرژی های تجدیدپذیر یک مشکل اساسی در این حوزه است بیان کرد: نیاز است دولت در این زمینه سیاست گذاری های شفافی را اتخاذ کند که ثابت باشند زیرا تا راه حل اصولی برای این مشکل پیدا نشود سهم انرژی های تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور توسعه نمی یابد.
همچنین، نمایندگان سازمان های مختلف در جلسه نیز پیشنهاداتی را درباره برگزاری این کنفرانس ارائه دادند. کنفرانس بین المللی انرژی های تجدید پذیر از 16 تا 18 آذر ماه سال جاری با حضور شرکت های دانش بنیان ایرانی و خارجی این حوزه و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در هتل اسپیناس تهران برگزار می شود.
انتهای پیام/25
Send to friends