دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) نخستین گام خود را برداشت
با حضور معاون علمی و فناوری و اعضای شورای سیاستگذاری؛

دومین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) نخستین گام خود را برداشت


زمان مطالعه : 7 دقیقه
کد خبر : 26287
نخستین نشست سیاستگذاری دومین دوره جایزه مصطفی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری وریيس شوراي سياستگذاري و اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه برگزار شد.

نخستین نشست سیاستگذاری دومین دوره جایزه مصطفی با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری وریيس شوراي سياستگذاري و اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه برگزار شد.
 
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نخستین نشست سیاستگذاری دومین دوره اعطای جایزه مصطفی با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری وریيس شوراي سياستگذاري و اعضای شورای سیاستگذاری این جایزه برگزار شد.
در ابتدای این نشست، حسن ظهور رییس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص)، با بیان این‌که داوری سه حوزه تخصصی و یک حوزه عمومی انجام می‌شود، افزود: کمیته‌های متشکل از ۷ داور، طرح ها و آثار را در هریک از این 4 حوزه، مورد بررسی قرار می دهند. بعد از داوری و انتخاب در مرحله مقدماتی افراد انتخاب شده برای انتخاب برگزیده نهایی به شورای سیاستگذاری معرفی شد.


حسن ظهور با بیان این‌که همچون دوره پیشین، ارتباط موثر با جهان اسلام و تابعیت کشورهای اسلامی از معیارهای انتخاب افراد در بخش‌های 3گانه تخصص است، اظهار کرد: داوری سه بخش تخصصی مورد تصویب قرار گرفته است و بر همین اساس، برگزیدگان برای داوری نهایی معرفی می‌شوند. افراد در سه حوزه تخصصی مستلزم دارا بودن تابعیت یکی از کشورهای اسلامی هستند اما در بخش عمومی مسلمان بودن کافیست.
وی با بیان این‌که ابتدای سال ۱۳۹۵ فراخوان برای مراکز علمی و تحقیقاتی ارسال و دی ماه همین سال فراخوان به پایان رسید افزود: با آغاز فرآیند ارزیابی در اسفند ماه بررسی‌های اولیه صورت گرفت و ارزیابی نهایی که قرار بود اردیبهشت ماه ۹۶ به پایان برسد تا تیر ماه تمدید شد.
ظهور،  با اشاره به مشارکت بیش از ۳۶۳ سازمان و موسسه بین المللی در این فراخوان شرکت گفت: با برقراری ارتباط ها و انجام مکاتبات با کشورهای اسلامی، زمینه معرفی افراد منتخب توسط مراکز علمی و دانشمندان برتر به این جایزه فراهم شد به‌طوری‌که  افراد شرکت‌کننده توسط بیش از ۱۶۲۲ دانشمند برجسته به این جایزه معرفی شدند.


وی افزود: با برگزاری جلسات مختلف برای توسط هر یک از 3 حوزه تخصصی، ۲۴۸ پرونده از ۳۱ کشور مورد بررسی قرار گرفت که  ۵۶ پرونده به دلیل برخوردار نبودن از معیارهای پایه حذف شدند. همچنین ۱۷۸ پرونده نیز به دلیل دارا نبودن حداقل معیارهای ارزیابی و داوری، از این فرآیند کنار گذاشته شدند و در نهایت  3 پرونده به مرحله داوری نهایی رسیدند که به گروه تخصصی فناوری ارتباطات و اطلاعات اختصاص داشت.


وی با بیان این‌که در کمیته عمومی سایر رشته ها نیز یک پرونده نیز در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات مورد داوری قرار می‌گیرد، افزود:  در سال گذشته هفت پرونده در بخش تخصصی و همچنین عمومی در حوزه فناوری نانو بود اما امسال بخش قالب این حوزه به فناوری اطلاعات و ارتباطات اختصاص دارد.
ربیعی، رییس گروه علوم و فناوری اطلاعات و ارتباطات جایزه مصطفی گفت: در مجموع حدود 157 اثر طی جلسات متعددی مورد بررسی قرار گرفتند.
وی افزود: توسط این کمیته از میان دو اثر منتخب نهایی ارائه شد محور و مبنای انتخاب و داوری هیئت تخصصی ارائه اثر و میزان اثرگذاری آن است. با توجه به اینکه این اثر در نهایت برگزار شدن فرایند داوری علاوه بر کمیته‌های داوری توسط ۶ داور خارجی ارائه شد.
سعید سرکار دبیر کمیته عمومی گفت: در جایزه مصطفی(ص) ضمن توجه به شرایط حضور در گروه تخصصی، آثار عمومی  در این کمیته مورد داوری قرار می‌گیرند؛ با توجه به شرایط بخش عمومی افرادی که مسلمان باشند می توانند در این کمیته ارزیابی می‌شوند و شرط تابعیت برای این حوزه وجود ندارد.
 سرکار با اشاره به تعداد زیادی کاندیدای شرکت‌کننده در این بخش اظهار کرد: از آن‌جایی‌که شرایط کاندیداتوری به صورت عمومی در سایت و همچنین به صوت عمومی برای برای تمامی مراکز علمی کشورهای اسلامی فراخوان شد، طبیعی بود که افراد زیادی کاندید و در مراحل مقدماتی حذف شوند.
وی افزود: علاوه بر معیارهای بخش‌های تخصصی، معیارهای دیگری را نیز مدنظر قرار دادیم تا در نهایت فرد دارای بهترین رزومه و اثر انتخاب شوداما دارا بودن اثر قابل اعتنا مهمترین ملاک انتخاب به شمار می‌رود.
سرکار عنوان کرد: آثار بخش عمومی توسط داورانی از کشورهای تونس، پاکستان و ایران داوری شد.

سیروس زینلی رییس گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی، گفت:  تلاش کردیم از میان دانشمندان و فعالان برجسته این حوزه فردی انتخاب شود و میزان اثرگذاری و کارهای بالینی در مورد این جشنواره مورد توجه جدی است.
 علی بیت الهی رییس گروه علم و فناوری نانوفناوری جایزه مصطفی به بررسی بیش از 108 پرونده در این بخش اشاره کرد و گفت: بررسی‌ها و ارزیابی‌های مختلفی صورت گرفت و کارگروه‌های تخصصی به ویژه نانوفناوری توجه ویژه‌ای به آثار داشتند و به عنوان محور در تمامی مراحل داوری مد نظر قرار دادند.
در ادامه این نشست، مهدی صفاری‌نیا دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی با اشاره به ارسال فراخوان برای بیش از 360 مرکز علمی و 1622 دانشمند برجسته به منظور معرفی کاندیدا اعلام آمادگی کردند.
رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی ، به سیاستگذاری برای ایجاد بنیاد علم و فناوری مصطفی در جهت عمومی کردن جایزه مصطفی اشاره کرد و گفت: در راستای توسعه فعالیت های مردمی و گستردگی این جایزه درصد عمومی شدن آن بنیاد پیش‌نویس این بنیاد تهیه شده و در حال تصویب و ثبت به صورت یک بنیاد غیرانتفاعی مردم نهاد است.


دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی با بیان این‌که پس از تصویب اساسنامه بنیاد علمی مصطفی توسعه فعالیت‌های علمی اجرایی خواهد شد افزود: ضمن پیگیری بنیاد به دنبال ثبت شعب بنیاد در دیگر کشورها هستیم که پس از ثبت بنیاد دنبال شده و اکنون نیز آمادگی از سوی برخی کشورها وجود دارد.
رییس پارک فناوری پردیس معاونت علمی ، یکی از فعالیت های ایجاد مرکز علوم مصطفی عنوان کرد و گفت: این مرکز شامل فعالیتهایی در حوزه دانش آموزی و دانشجویی است به پرورش استعدادهای دانش آموزی در حوزه های علم و فناوری در جهت امیدبخشی به نسل جوان و نوجوان است که در مسابقه دانش آموزی نور بزرگداشت ابن هیثم برگزار شد.


وی ادامه داد: در مسابقه ی نور  بزرگداشت ابن هیثم ، بیش از یک هزار دانش‌آموز  از ۴۴0 مدرسه با ارسال فیلم های یک دقیقه ای با موضوع نور ۱۶۰۰ فیلم را به این جشنواره ارسال کردند و این مسابقه در دور بعدی خود به نام جیک یینگ این برگزیده سال گذشته جایزه مصطفی نامگذاری شده است.
صفاری‌نیا به ارسال فیلم از کارهای آزمایشگاهی اشاره کرد و گفت: در یک ماه آینده اختتامیه و اهدای جوایز این دوره از مسابقه نور برگزار خواهد شد و همزمان تعدادی از فیلم ها از تلویزیون کشور های مختلف در استان های فضای مجازی پخش می‌شود. همچنین باشگاه سفیران مصطفی در بخش دانشجویی با حضور دانشجویان علاقمند تولید محتواهای علمی در قالب یک اردوی علمی برگزار شد و به صورت مستمر ادامه خواهد یافت.
دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی، به برنامه بهره مندی از ظرفیت دانشمندان کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: فضای تعامل میان دانشمندان کشورهای اسلامی به طوری که با توانمندی‌های یکدیگر آشنا شده و پروژه های پژوهشی مشترک را تعریف کند همزمان با دوره اول جایزه مصطفی برگزار می‌شود.


صفاری‌نیا با اشاره به اقدامات زیادی در جهت معرفی جامعه جایزه مصطفی در جشنواره ها برنامه ها و سمینارهای متعدد صورت گرفته است گفت: مصوباتی با تاکید بر توجه به این جایزه در کشورها تصویب شده  و کمپین ها و محتواهای رسانی مختلفی در حوزه این جایزه به تولید محتوا پرداختند.
وی به ثبت مالکیت فکری این جایزه اشاره کرد و گفت: با تکیه بر موقوفات خیرین و سرمایه‌گذاران شامل بیش از ۴۰۰ فرد حقیقی این جایزه ۱۱۰ میلیارد ریال توسط افراد حقوقی و حقیقی در قالب جامعه خادم‌المصطفی جمع آوری شده است امیدواریم با تصویر امروز در ۱۲ آذر ماه سال جاری ۲ مراسمی جایزه مصطفی در تالار وحدت برگزار شود.
پایان پیام/24

تصاویر

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم