بر اساس گزارش سایمگو
رتبه نخست هوش مصنوعی به ایران رسید
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، پیوند رویا با واقعیت. ورود رباتها به دنیای انسانها. زمان با شتاب میگذرد و فناوری همگام با آن رشد میکند. با این رشد، رسوخ آنها در زندگیمان نیز بیشتر میشود. همانطور که امروز به مدد آن بسیاری از داستانهایی که برای گذشتگانمان همچون رویا بود برای ما به واقعیت تبدیل شده است.
در این میان، هوش مصنوعی فناوری است که تاریخی غنی و داستانهای طولانی در پس خود دارد. ماشینها و مخلوقات مصنوعی باشعور، در افسانههای یونان باستانحضوری پررنگ داشتهاند و در عصر حاضر نیز روایتهایی از حضور رباتها و اثرگذاری آنها در زندگی انسان جالب است.
اما از قصه که بگذریم فیلسوفها و ریاضیدانها از مدتها پیش مباحث مربوط به استدلال و منطق را پیش کشیدند و اکنون این مباحث به صورت قراردادی، به رسمیت پذیرفته شده است. این گونه منطقها اساس کامپیوترهای دیجیتال و برنامهپذیر شدهاند.
دنیا در این حوزه به سرعت در حال رشد است. در ایران نیز اتفاقات خوبی با تکیه به توانمندی نیروی انسانی خلاق رخ داده است. جدیدترین رتبه بندی سایمگو خبرهای خوشی برایمان در این حوزه دارد و نشان میدهد مقام نخست حوزه هوش مصنوعی در غرب آسیا از آن ایران است.
نظام رتبهبندی سایمگو که از سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرده است، سالانه ۵ هزار مؤسسه آموزشی و تحقیقاتی جهان را بر اساس عملکرد پژوهشی و میزان انتشار مقالات در مجلات معتبر جهانی ارزیابی میکند. سایمگو مؤسسات آموزش عالی را بر اساس شاخصهایی از جمله عملکرد تحقیقاتی، دستاوردهای نوآورانه، وبسایت دانشگاه و تأثیر اجتماعی رتبهبندی میکند.
دانشمندان ایرانی در سال 2018 به پیشرفت خود در این حوزه ادامه دادند. ایران میان 155 کشور جایگاه نهم را در این علم به خود اختصاص داده است.
به گفته مجید نیلی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در چند سال اخیر هوش مصنوعی با توسعه فناوری اطلاعات و اپلیکیشنهای موبایل، اینترنت و همچنین ایجاد مشاغلی مانند تاکسیهای اینترنتی، فروشهای اینترنتی و بازیها بازار بزرگ غیر سخت افزاری پیدا کرده است.
نیلی همچنین گفت: در حال حاضر پروژههای دانشجویان و دانشگاهها در راستای انجام فعالیتهای هوش مصنوعی در کسب و کارهای جدید است و این موضوع یک جهش در کاربردهای هوش مصنوعی در کشور ایجاد کرده است.
فناوری هوش مصنوعی قرار است به کمک انسان بیاید، زندگی را برایمان آسانتر کند، درقامت یک مربی و دستیار سلامت ظاهر شود؛ حتی داده های کارخانهها را تحلیل کند. سرعت رشد این فناوری، یک جهش علمی بزرگ را نوید میدهد. در توسعه این فناوری نیز همچون حوزه های علمی دیگر نیاز به شکل گیری زیست بوم است. زیست بومی که در آن شرکت های دانش بنیان و سایر بازیگران با قدرت نقش آفرینی کنند.
پایان پیام/25
اخبار مرتبط:
* هوش مصنوعی یکی از بزرگترین پنجرههای اقتصادی ایران است
* هوش مصنوعی به کمک تصویربرداری پزشکی میآید
* متخصصان هوش مصنوعی به بازار کسبوکار دیجیتال پیوند میخورند
* کارآفرینان حوزه هوش مصنوعی و داده دستاوردهای خود را ارائه میدهند
Send to friends