زیست بوم فناوری و نوآوری در استان سیستان و بلوچستان گستردهتر میشود/ ستاری: جوانان سنگ بنای توسعه پایدار استان هستند
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در سفر یک روزه خود به استان سیستان و بلوچستان چند طرح نوآورانه از جمله خانه خلاق استان را افتتاح کرد.
ستاری در افتتاحیه خانه خلاق استان سیستان و بلوچستان گفت: حضور در استان پهناور سیستان و بلوچستان همیشه برایم مغتنم بوده است. معاونت علمی و فناوری از چند سال قبل، برنامه های راهبردی خود را برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری در این استان آغاز کرده است. تلاش ما این است که همه تصمیم گیران و فعالان اقتصادی کشور، از ظرفیتهای بالقوه و کم نظیر این استان مطلع شوند.
ستاری ادامه داد: داشته های این استان تنها به منابع طبیعی و وسعت بیش از 180 هزار کیلومتر مربعی آن محدود نمیشود. منابع انسانی سرشار و جوانان خلاق و پرانگیزه در سیستان و بلوچستان ، به سنگ بنای توسعه پایدار این استان بدل شده است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین افزود: شهرهای مانند ایرانشهر، سراوران، زابل، زاهدان و چابهار از جمله مناطقی هستند که فعالان فناور و استارتاپی از آنها برخواستهاند و طرحها و ایده های خود را برای توسعه اشتغال و کارآفرینی مبتنی بر نوآوری پیش میبرند. البته همکاری دستگاههای محلی، یک پیش زمینه ضروری برای توسعه کار است. همکاری که در زاهدان میان سازمان میراث فرهنگی و مجموعه پارک علم و فناوری رخ داد، نمونه موفقی از همکاریهای بین دستگاهی محلی است. این دو نهاد با مشارکت یکدیگر یک خانه قدیمی را به مرکزی برای رشد و بالندگی صنایع دستی در استان تبدیل کردند.
معاون علمی وفناوری رئیس جمهوری در ادامه افزود: تلاش داریم تا این مدل موفق بارها، تکرار شود و بتوانیم از ظرفیت صنایع دستی در استان استفاده کنیم تا اشتغالزایی مبتنی بر نوآوری خلق شود. در حال حاضر شرکت های خلاقی در استان هستند که توانسته اند صنایع دستی خود را به خارج از کشور صادر کنند. این مسئله نشان میدهد که جوانان استان در صورت جذب حمایت، میتوانند موفقیت های اقتصادی خوبی کسب کنند.
وی ضمن تاکید بر اتخاذ رویکرد نوآورانه در حوزه صنایع دستی، اظهار کرد: هرچند صنایع دستی برآمده از آداب و سنن کهن و دیرین این خطه است، اما باید با استفاده از روشهای جدید بازاریابی و جذب مشتری آن را به دیگر مناطق کشور و همه جهانیان معرفی کنیم. ورود پارک علم و فناوری به حوزههای مانند صنایع دستی به معنی ورود فناوری به این حوزه ها است. قصد داریم تا فضای قابل توجهی به وسعت پارک علم و فناوری استان اضافه کنیم. با توافقات صورت گرفته چند ده هزار متر به پارک علم و فناروی استان اضافه خواهد شد.
ستاری ضمن تحسین شور و اشتیاقی که برای پیشرفت و حرکت رو به جلو در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، گفت: در این سفر یک روزه افتتاحهای متعددی در حوزه زیست بوم نوآوری انجام گرفت، جوشش داخلی که بر اساس ظرفیتهای بومی استان اتفاق افتاده است، تاثیرگذار است. منبع این جوشش، جوانان، نخبگان، فعالان فناور، تیمهای استارتاپی و فعالان اقتصادی جویای تغییر هستند که با طرحهای نوآورانه خود، استان و زیست بوم را به پیش میبرند.
توسعه فناوری با تکیه بر منابع انسانی
وی افزود: یکی از مزایای بزرگ استان سیستان و بلوچستان تعداد خوب دانشگاهها در این استان است. هزاران دانشجو و استاد در این استان وجود دارند، شرکتهای خلاق و دانش بنیان استان در کنار تیمهای فناور و استارتاپی بعضاً از همین محیطهای دانشگاهی تولد یافتهاند. بر این اساس، برنامهریزی شده است تا محیطهای دانشگاهی تشویق شوند تا به سمت تولید فناوری و شرکتهای بهره ور حرکت کنند و در میدان تئوری درجا نزنند. بر این اساس در جلسات با مسئولین استان، طرحهای متعدد بررسی شد و بی شک تخصیص منابع مناسب نیز صورت خواهد گرفت تا پیشبرد فناوری در استان با حمایت مالی همراه باشد.
ستاری با اشاره به هماهنگی به وجود آمده برای پیگیری طرحهای نواورانه در استان، اظهار کرد: در این رابطه هکاریهای خوبی صورت گرفت است، اتفاقاتی که امروز در استان رخ میدهد، حاصل یک تلاش چند ساله است، با هماهنگیهای انجام گرفته با مسئولین و نمایندگان محترم استان امیداور هستیم که در سال جاری چند اقدام موثر دیگر نیز در استان انجام گیرد.
پایان پیام/۳۳
Send to friends