مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری:
شناخت ظرفیتها و مزیتهای سرزمینی لازمه راهبری رویدادهای کارآفرینی در کشور است
مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری، گفت: استانها میبایست تمام ظرفیتهای خود را شناسایی کرده و بر مبنای این ظرفیتها به دنبال ارایه برنامه جامع کارآفرینی باشند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حسام زندحسامی، مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری، در یازدهمین نشست اشتغال استان خراسان جنوبی که به منظور تدوین برنامه جامع کارآفرینی این استان برگزار شد، عنوان کرد: استانها در مسیر کارآفرینی نباید به مدل پایتخت متکی باشند، بلکه میبایست با توجه به ظرفیتها و مزیتهای سرزمینی خود، به کارآفرینی و به ویژه کارآفرینی فناورانه توجه قرار داشته باشند.
زندحسامی، با تاکید براینکه استانها به ظرفیتها و مزیتهای خود توجه کرده و از تکرار مسیر پایتخیت در توسعه آفرینی خودداری نمایند عنوان کرد: طبیعتا استانی همچون خراسان شمالی میبایست به ظرفیتهای بسیار خوبی که در کشاورزی، گردشگردی و صنایع دستی دارد، تمرکز کرده و این مزیتها را در مسیر کارآفرینی شکوفا کند.
مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری، با اشاره به وجود انجمن فنآفرینی در تمامی استانهای کشور، بر لزوم شناسایی ظرفیتهای استانی در گام نخست و سپس حرکت به سوی کارآفرینی فناورانه، تاکید کرد و افزود: استانها برای اجرای طرح جامع کارآفرینی به موضوع ایجاد زیست بوم کارآفرینی توجه بیشتری کنند و با این رویکرد به دنبال ارایه برنامه جامع کارآفرینی باشند.
کارآفرینی واقعی نیازمند سازوکار واقعی است.
مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری، حرکت صرف پارکهای علم و فناوری و مراکز توسعه کارآفرینی به سوی کسبوکارهای مبتنی بر فناوری اطلاعات و ارتباطات، امری نگران کننده دانست و ابراز کرد: اقداماتی از قبیل برگزاری رویداد استارتآپ و نشستها کارآفرینی، در امر فرهنگسازی کارآفرینی مفید و اثرگذار هستند، اما برای خلق ایده ها و تبدیل شدن آنها به کسب و کار موفق، نیازمند سازوکار جدی و راهبردی هستیم.
مدیر دفتر ارزیابی و نظارت راهبردی معاونت علمی و فناوری در پایان گفت: تلاش دولت در سالهای اخیر بر این بوده است که با کاهش تمرکز فعالیت های اقتصادی و به ویژه دانش بنیان در تهران، سهم کارآفرینی فناورانه شهرستانها و به ویژه مناطق مرزی کشور را در اقتصاد دانش بنیان افزایش دهد و توانمندیهای ویژه هر منطقه شکوفا شود. نتیجه این سیاستگذاری ضمن افزایش نرخ شرکت های دانش بنیان، سهم شهرستان ها از 9درصد به24درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه تجربه موجود در ایران نشان می دهد که متاسفانه عمر مفید ایجاد شرکت ها بیشتر از 4 سال نیست بنابراین باید نگاه ویژهای به حوزه فن آفرینی در مقوله کارآفرینی داشت. خاطر نشان کرد: معاونت علمی و فن آوری ریاست جمهوری در راستای فن آفرینی میتواند از استانهایی که در این مسیر حرکت کنند حمایت بیشتری داشته باشد.
لزوم حرکت تمامی استانها به سوی توسعه کارآفرینی فناورانه
زندحسامی از تلاش مسئولان خراسان شمالی در ورود به مسیر کارآفرینی قدردانی کرد و افزود: خوشبختانه خراسان شمالی پیشگام در طرح جامع توسعه کارآفرینی شده و با حمایتهای خوبی که مسئولین انجام داده اند ، همسویی و همدلی ویژه ای در استان ایجاد شده است.
وی با تاکید بر ضرورت حرکت دیگر استانهای کشور در مسیر توسعه کارآفرینی با رویکرد فناوفرینی با در نظر گرفتن ظرفیت ها و آمایش سرزمینی، بیان کرد: باید تلاش کنیم تا فرهنگ توسعه کارآفرینی با نگاه به مشاغل فناورانه نهادینه شود به طوری که استان ها به جای حرکت به سوی مشاغل کوچک و خرد، به کارآفرینی فناورانه توجهی جدیتر داشته باشند.
/پایان پیام/24
Send to friends